Koronavuosi 2021 suosi digiä – näitä kirjoja haluttiin eniten SAMKin kirjastosta

Vuoden kysytyin kirja oli Seija Bergströmin ja Arja Leppäsen Yrityksen asiakasmarkkinointi.

23.12.2021 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Kirjavälitys

Vuosi 2021 lähenee loppuaan ja on aika luoda silmäys SAMKin kirjaston tilastoihin – tällä kerralla lainatuimpiin kirjoihin. Kulunut vuosi, toinen koronavuosi oli kirjaston asiakkaille edellistä vuotta helpompi, koska kirjaston painettu aineisto oli varattavissa ja lainattavissa lähes koko vuoden, poikkeuksena kesän lomakausi. Myös kirjastotilat omatoimiaikoineen olivat entistä pitempään käytettävissä, mikä mahdollisti joustavamman varausten noutamisen.

E-kirjoja lainataan moninkertaisesti verrattuna painettuun kirjallisuuteen. Niinpä Suomen korkeakoulujen useiden vuosien lainasuosikki, Tutki ja kirjoita ei enää mahtunut kysytyimpien listalle. Syy on pitkälti se, että kirjasta ei ole käytettävissä e-kirjaa. Toki kirjalla alkaa jo olla ikääkin.

Halutuimmat kirjat top 10

Kirja Yrityksen asiakasmarkkointi.

Seija Bergström, Arja Leppänen:

Yrityksen asiakasmarkkinointi

Kirja Liike-elämän matematiikka.

Pirjo Saaranen ym:

Liike-elämän matematiikka

Kirja Juridiikan perusteet.

Timo Karttunen ym:

Juridiikan perusteet

Kirja Käytännön kirjanpito.

Soile Tomperi:

Käytännön kirjanpito

Kirja Esimiesosaaminen.

Riitta Hyppänen:

Esimiesosaaminen

Kirja Hoitotyön taidot ja toiminnot.

Hanna Rautava-Nurmi ym:

Hoitotyön taidot ja toiminnot

Kirja Lääkehoidon käsikirja.

Susanna Saano, Minna Taam-Ukkonen:

Lääkehoidon käsikirja

Kirja Laadullinen tutkimus.

Jouni Tuomi, Anneli Sarajärvi:

Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi

Kirja Anatomia ja fysiologia.

Juhani Leppäluoto ym:

Anatomia ja fysiologia

Kirja Johtaminen.

Riitta Viitala, Eila Jylhä:

Johtaminen

Lista koostuu SAMKin kirjastosta vuonna 2021 eniten lainatuista ja varatuista painetuista kirjoista ja Ellibs-verkkopalvelun e-kirjoista.

Lisää aiheesta

| Kirjasto

Matematiikan kertaus huippusuosittua – SAMKin kirjaston luetuimmat vuonna 2020

Tutki ja kirjoita oli SAMKin kirjaston lainatuin painettu kirja vuonna 2020. SAMKin julkaisujen kestosuosikki Matematiikan perustietojen kertaus ladattiin luettavaksi yli 10 000 kertaa.
Kirjoja.
| Kirjasto

SAMKin kirjastosta haluttiin eniten lääkehoitoa

Vuonna 2017 SAMKin kirjaston lainatuin painettu kirja oli Susanna Saanon ja Minna Taam-Ukkosen Lääkehoidon käsikirja, jota luki 390 asiakasta. E-kirjoista lainattiin eniten Kalle Kyläkallion Yritysjuridiikkaa, peräti 2120 kertaa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen