Koronavuosi 2021 suosi digiä – näitä kirjoja haluttiin eniten SAMKin kirjastosta

Vuoden kysytyin kirja oli Seija Bergströmin ja Arja Leppäsen Yrityksen asiakasmarkkinointi.

23.12.2021 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Kirjavälitys

Vuosi 2021 lähenee loppuaan ja on aika luoda silmäys SAMKin kirjaston tilastoihin – tällä kerralla lainatuimpiin kirjoihin. Kulunut vuosi, toinen koronavuosi oli kirjaston asiakkaille edellistä vuotta helpompi, koska kirjaston painettu aineisto oli varattavissa ja lainattavissa lähes koko vuoden, poikkeuksena kesän lomakausi. Myös kirjastotilat omatoimiaikoineen olivat entistä pitempään käytettävissä, mikä mahdollisti joustavamman varausten noutamisen.

E-kirjoja lainataan moninkertaisesti verrattuna painettuun kirjallisuuteen. Niinpä Suomen korkeakoulujen useiden vuosien lainasuosikki, Tutki ja kirjoita ei enää mahtunut kysytyimpien listalle. Syy on pitkälti se, että kirjasta ei ole käytettävissä e-kirjaa. Toki kirjalla alkaa jo olla ikääkin.

Halutuimmat kirjat top 10

Kirja Yrityksen asiakasmarkkointi.

Seija Bergström, Arja Leppänen:

Yrityksen asiakasmarkkinointi

Kirja Liike-elämän matematiikka.

Pirjo Saaranen ym:

Liike-elämän matematiikka

Kirja Juridiikan perusteet.

Timo Karttunen ym:

Juridiikan perusteet

Kirja Käytännön kirjanpito.

Soile Tomperi:

Käytännön kirjanpito

Kirja Esimiesosaaminen.

Riitta Hyppänen:

Esimiesosaaminen

Kirja Hoitotyön taidot ja toiminnot.

Hanna Rautava-Nurmi ym:

Hoitotyön taidot ja toiminnot

Kirja Lääkehoidon käsikirja.

Susanna Saano, Minna Taam-Ukkonen:

Lääkehoidon käsikirja

Kirja Laadullinen tutkimus.

Jouni Tuomi, Anneli Sarajärvi:

Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi

Kirja Anatomia ja fysiologia.

Juhani Leppäluoto ym:

Anatomia ja fysiologia

Kirja Johtaminen.

Riitta Viitala, Eila Jylhä:

Johtaminen

Lista koostuu SAMKin kirjastosta vuonna 2021 eniten lainatuista ja varatuista painetuista kirjoista ja Ellibs-verkkopalvelun e-kirjoista.

Lisää aiheesta

| Kirjasto

Matematiikan kertaus huippusuosittua – SAMKin kirjaston luetuimmat vuonna 2020

Tutki ja kirjoita oli SAMKin kirjaston lainatuin painettu kirja vuonna 2020. SAMKin julkaisujen kestosuosikki Matematiikan perustietojen kertaus ladattiin luettavaksi yli 10 000 kertaa.
Kirjoja.
| Kirjasto

SAMKin kirjastosta haluttiin eniten lääkehoitoa

Vuonna 2017 SAMKin kirjaston lainatuin painettu kirja oli Susanna Saanon ja Minna Taam-Ukkosen Lääkehoidon käsikirja, jota luki 390 asiakasta. E-kirjoista lainattiin eniten Kalle Kyläkallion Yritysjuridiikkaa, peräti 2120 kertaa.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html