Kestävä kehitys keskiössä Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisussa

Merilogistiikan tutkimuskeskuksen ensimmäinen kokoomajulkaisu sisältää yhdeksän asiantuntija-artikkelia teemoinaan vihreä siirtymä, huoltovarmuus, oppiminen ja osaamisen lisääminen, digitaalisten työkalujen käyttö laivanrakennuksessa ja logistiikkaketjuissa sekä terveys ja hyvinvointi.

Kuva mereltä kohti satamaa. Satamassa nostureita.

Merilogistiikan tutkimuskeskuksessa tehdään alan tutkimusta ja tuote- sekä palvelukehitystä kansallisissa ja kansainvälisissä projekteissa yhdessä eri toimijoiden kanssa. Kokoomajulkaisun tavoitteena on kerätä ja tuoda keskuksen osaamista esiin laajalla rintamalla sekä lisätä tietoutta asiantuntijoidemme osaamisesta.

– Tutkimus- ja kehittämishankkeet rakennetaan yritysten tarpeiden pohjalta, millä varmistetaan, että hankkeiden tulokset jalkautuvat yrityskenttään ja sidosryhmille konkreettisina käytännön työkaluina. Globaalissa maailmassa kukaan ei ”elä pullossa”, ja Merilogistiikan tutkimuskeskuskin toimii paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Se on satakuntalainen toimija, jolle maailma on avoinna ja joka on maailmalle avoin, Merilogistiikan tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola kirjoittaa esipuheessaan.

Voit lukea Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisun Theseus -palvelussa.

Kokoomajulkaisun toimitus- ja julkaisu on rahoitettu MeriLoki-hankkeella (Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kohdennetuilla toimilla meri-, logistiikka- ja huoltovarmuusosaamista ja yrityksille kasvua Satakunnassa). MeriLoki rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Tutustu kokoomajulkaisuun 

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.