Kansainvälisen kaupan opiskelija Anniina Nummikoski suuntasi Kanadaan vaihtoon ja harjoitteluun

Kansainvälistä kauppaa opiskellut Anniina Nummikoski tiesi heti opintojen alusta alkaen haluavansa lähteä vaihtoon ulkomaille. Hän alkoikin heti ensimmäisenä vuonna tutkimaan eri kohteita ja rajaamaan vaihtoehtoja. Anniinalla kriteereinä oli löytää maa, jossa oli oikeasti hyviä opintojaksoja tarjolla sekä puhuttiin hyvin englantia.

17.5.2021 | Teksti: Eve Uusisalo, SAMKin opiskelija | Kuva: Anniina Nummikoski

Anniina Nummikoski katsoo maisemia korkeuksissa Kanadassa

Anniina Nummikoski nautti vaihdostaan Kanadassa (arkistokuva).

Anniina päätyi lähtemään vaihtoon Kanadan Vancouveriin sekä suorittamaan harjoittelun samassa paikassa. Kanadaan lähtiessä Anniina hyödynsi yritystä nimeltä Go explore. Yrityksen työntekijät opastivat ja avustivat esimerkiksi viisumiasioissa sekä auttoivat harjoittelupaikan löytämisessä.

– En tiedä, olisinko löytänyt harjoittelupaikkaa ilman tämän yrityksen apua.

Kanadassa Anniina asui Airbnb-asunnossa vietnamilaisten asuintovereiden kanssa. Aluksi oli pieni kielimuuri, mutta noin kolmen viikon jälkeen Anniina alkoi jo paremmin ymmärtää heidän puhetapaansa. Asuintoverit olivat aasialaisen kulttuurinsa mukaisesti todella vieraanvaraisia ja Anniina viihtyi heidän kanssaan hyvin.

Vaihtokorkeakoulussa paljon työtä

Vaihdon Anniina suoritti Douglas Collegessa. Tämä oli yksi niistä kohteista, jonne oli keskiarvovaatimus. Anniinan tavoitteena vaihdossa oli kerätä tarvittavat opintopisteet. Opintojen alkaessa opiskelijoiden kunnianhimo yllätti.

– Vaihtokorkeakoulussa ei menty sillä asenteella, että kunhan pääsee läpi.

Suuri eroavaisuus oli se, että kaikki tehtävät piti tulostaa paperille. Vaihto-opiskelija sanana oli usealle vieras, koska suurin osa opiskelijoista oli tullut suorittamaan koko koulutuksen.

Anniina sai vaihtokorkeakoulussa ystäviä useammasta eri maasta ja on yhä satunnaisesti heihin yhteydessä.

Harjoittelu lakifirmassa

Vaihdon jälkeen Anniina jäi vielä suorittamaan harjoittelun Kanadaan. Hän sai palkattoman harjoittelupaikan lakifirmasta, joka tarjoaa lakineuvoja ilmaiseksi vähävaraisille. Anniinasta harjoittelu oli todella mielenkiintoinen ja olikin suuri pettymys, kun koronapandemia yllätti ja harjoittelu piti jättää hiukan kesken. Anniina joutui palaamaan Suomeen vain viikon varoitusajalla.

Anniina kohtasi pieniä kulttuurieroja ollessaan vaihdossa Kanadassa. Työkulttuurieroista esiin nousi aikatauluihin suhtautuminen. Kanadassa työpäivää ei aloitettu niin täsmällisesti heti työajan alettua kuin Suomessa. Tästä syystä Anniina oli yleensä työporukasta ensimmäisenä työpisteellään valmiina töihin.

– Palautetta annettiin paljon.

Harjoittelupaikassa annettiin positiivista palautetta päivittäin, mikä oli todella mukavaa ja kannustavaa. Small talk tuli myös todella tutuksi.

Pieniä eroja Suomeen

Ihmiset olivat todella mukavia ja kohteliaita, ikinä ei ollut ulkopuolinen olo. Tuntemattomilta saattoi tulla kehuja hiuksista tai tatuoinneista jopa kassajonossa. Anniina yllättyi juustojen ja maidon korkeasta hinnasta sekä totesi, että kanadalainen seteli oikeasti näyttää leikkirahalta.

– Kanadassa meno on todella kansainvälistä.

Kanadasta eniten mieleen jäi hyvä ruoka ja ihmiset. Luontoa hän olisi halunnut nähdä vielä enemmän, mutta opiskeluun menikin sen verran paljon aikaa, että luonnon läheisyyteen matkustamiseen ei jäänyt juuri aikaa.

Anniina kannustaa ehdottomasti lähtemään vaihtoon. Vinkkeinä hän antaa rahan säästämisen etukäteen ja oikeasti itselle hyvän paikan päättämisen.

Anniina Nummikoski kasvokuva

Anniina Nummikoski

Koulutusohjelma: Liiketalous – kansainvälisyys, logistiikka ja verkkokauppa
Vaihtomaa: Kanada.

Vaihtokorkeakoulu: Douglas College

17.5.2021 | Teksti: Eve Uusisalo, SAMKin opiskelija | Kuva: Anniina Nummikoski

Lisää aiheesta

Hyllyasennuksia SAMKin kampuksen katolla Porissa
| Energia

Kampuksen aurinkosähköjärjestelmän asennukset etenevät opiskelijatyönä – seuraa blogia

SAMK-kampus Porin aurinkosähköjärjestelmää asennetaan koko ajan. Silloin kun ei ole päästy katolle, on tehty sisätöitä laboratoriossa. Invertterit ovat seinällä ja melkein kaikki kaapelihyllyt sekä paneelisarjat ovat paikoillaan. Opiskelijatyönä tehdään niin paljon kuin mahdollista. Seuraa järjestelmän asennusta blogissa.
Ossi Ojansivu (vas.), Jarkko Halmela ja Aleksi Aaltonen ovat olleet mukana opiskelijaprojektissa.
| Teknologia

Vanhasta kuplasta tuli sähköauto opiskelijoiden käsissä

SAMKissa on viime vuosina rakennettu opiskelijatyönä Volkswagen Kleinbusista sähköauto ja SMV-asuntovaunusta saunavaunu. Viimeisimpänä työnä sähköautoksi on valmistunut Volkswagen ”Kupla”.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html