Kansainvälisen kaupan opiskelija Anniina Nummikoski suuntasi Kanadaan vaihtoon ja harjoitteluun

Kansainvälistä kauppaa opiskellut Anniina Nummikoski tiesi heti opintojen alusta alkaen haluavansa lähteä vaihtoon ulkomaille. Hän alkoikin heti ensimmäisenä vuonna tutkimaan eri kohteita ja rajaamaan vaihtoehtoja.

Anniina Nummikoski katsoo maisemia korkeuksissa Kanadassa

Anniina Nummikoski nautti vaihdostaan Kanadassa (arkistokuva).

Anniina päätyi lähtemään vaihtoon Kanadan Vancouveriin sekä suorittamaan harjoittelun samassa paikassa. Kanadaan lähtiessä Anniina hyödynsi yritystä nimeltä Go explore. Yrityksen työntekijät opastivat ja avustivat esimerkiksi viisumiasioissa sekä auttoivat harjoittelupaikan löytämisessä.

– En tiedä, olisinko löytänyt harjoittelupaikkaa ilman tämän yrityksen apua.

Kanadassa Anniina asui Airbnb-asunnossa vietnamilaisten asuintovereiden kanssa. Aluksi oli pieni kielimuuri, mutta noin kolmen viikon jälkeen Anniina alkoi jo paremmin ymmärtää heidän puhetapaansa. Asuintoverit olivat aasialaisen kulttuurinsa mukaisesti todella vieraanvaraisia ja Anniina viihtyi heidän kanssaan hyvin.

Vaihtokorkeakoulussa paljon työtä

Vaihdon Anniina suoritti Douglas Collegessa. Tämä oli yksi niistä kohteista, jonne oli keskiarvovaatimus. Anniinan tavoitteena vaihdossa oli kerätä tarvittavat opintopisteet. Opintojen alkaessa opiskelijoiden kunnianhimo yllätti.

– Vaihtokorkeakoulussa ei menty sillä asenteella, että kunhan pääsee läpi.

Suuri eroavaisuus oli se, että kaikki tehtävät piti tulostaa paperille. Vaihto-opiskelija sanana oli usealle vieras, koska suurin osa opiskelijoista oli tullut suorittamaan koko koulutuksen.

Anniina sai vaihtokorkeakoulussa ystäviä useammasta eri maasta ja on yhä satunnaisesti heihin yhteydessä.

Harjoittelu lakifirmassa

Vaihdon jälkeen Anniina jäi vielä suorittamaan harjoittelun Kanadaan. Hän sai palkattoman harjoittelupaikan lakifirmasta, joka tarjoaa lakineuvoja ilmaiseksi vähävaraisille. Anniinasta harjoittelu oli todella mielenkiintoinen ja olikin suuri pettymys, kun koronapandemia yllätti ja harjoittelu piti jättää hiukan kesken. Anniina joutui palaamaan Suomeen vain viikon varoitusajalla.

Anniina kohtasi pieniä kulttuurieroja ollessaan vaihdossa Kanadassa. Työkulttuurieroista esiin nousi aikatauluihin suhtautuminen. Kanadassa työpäivää ei aloitettu niin täsmällisesti heti työajan alettua kuin Suomessa. Tästä syystä Anniina oli yleensä työporukasta ensimmäisenä työpisteellään valmiina töihin.

– Palautetta annettiin paljon.

Harjoittelupaikassa annettiin positiivista palautetta päivittäin, mikä oli todella mukavaa ja kannustavaa. Small talk tuli myös todella tutuksi.

Pieniä eroja Suomeen

Ihmiset olivat todella mukavia ja kohteliaita, ikinä ei ollut ulkopuolinen olo. Tuntemattomilta saattoi tulla kehuja hiuksista tai tatuoinneista jopa kassajonossa. Anniina yllättyi juustojen ja maidon korkeasta hinnasta sekä totesi, että kanadalainen seteli oikeasti näyttää leikkirahalta.

– Kanadassa meno on todella kansainvälistä.

Kanadasta eniten mieleen jäi hyvä ruoka ja ihmiset. Luontoa hän olisi halunnut nähdä vielä enemmän, mutta opiskeluun menikin sen verran paljon aikaa, että luonnon läheisyyteen matkustamiseen ei jäänyt juuri aikaa.

Anniina kannustaa ehdottomasti lähtemään vaihtoon. Vinkkeinä hän antaa rahan säästämisen etukäteen ja oikeasti itselle hyvän paikan päättämisen.

Anniina Nummikoski kasvokuva

Anniina Nummikoski

Koulutusohjelma: Liiketalous – kansainvälisyys, logistiikka ja verkkokauppa
Vaihtomaa: Kanada.

Vaihtokorkeakoulu: Douglas College

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.