Jerestä hoitoalan opiskeluissa parasta on käytännön tekeminen ja harjoitteluiden monipuolisuus

Jere Syrjälä opiskelee viimeistä vuotta hoitotyön koulutusohjelmassa. Viimeiset harjoittelut ovat tammikuussa lasten psykiatrisella poliklinikalla. Kirurgisella kuntoutusosastolla Jere on tehnyt keikkahommia syksyn aikana. Opinnäytetyön tekeminen on hyvässä vauhdissa ja valmistuminen siintää helmi-maaliskuussa 2021.

8.1.2021 | Teksti: Jenna Katajamäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Jere Syrjälä

Jere Syrjälä mittaa verenpainetta potilaalta.
Jere keskittyy jokaiseen potilaan hoitamiseen tarkasti.

Jere on aiemmin suorittanut ravintola-alan perustutkinnon. Hoitoalan koulutusohjelmaan hakiessaan hän päätti ehdottomasti haluavansa Poriin opiskelemaan. Jere ei ole katunut päätöstään vaihtaa alaa missään kohtaa, vaikka alan vastuullisuus pelottaakin välillä.

– Tuli vaan sellainen palo! Ensin oli tällainen puolen vuoden kriisi, että mitä mä haluan tehdä ja sitten se vaan valkeni. Sitten uskaltauduin hakemaan, Jere sanoo.

Itsensä haastaminen on tärkeää

Hoitoala elää jatkuvasti ja itseään pitää haastaa ja kehittää koko ajan. Opiskelujen aikana täytyy jo päivittää oppimiansa asioita.

– Sulla on jo opiskelijaroolissa vastuu itselläsi, että jo opintojen aikana pysyt näissä muutoksissa kärryillä, Jere kertoo.

Jere suositteleekin alaa sellaisille ihmisille, jotka haluavat haastaa itsensä ja auttaa ihmisiä terveydenhuollossa. Monipuoliset harjoittelut ja käytännön tekemiset tukevat hyvin oppimista, etenkin harjoittelupaikoista saatu tieto ja taito auttaa opiskeluissa eteenpäin.

– Harjoittelupaikat ovat aika suuressa roolissa!

Opettajatuutorin ja hyvän opiskelijaryhmän kannustus ja tuki auttaa jaksamaan opiskeluissa. Hyvä ryhmähenki korostuu myös Jeren puheessa. Hyvällä porukalla on mukava opiskella ja ryhmän opiskelijat viettävät myös vapaa-aikaa yhdessä tekemällä erilaisia asioita.

– Tietysti tuki kotopuolessa, tsemppaaminen ja ns. ”perseelle potkinta” on auttanut.

Omasta kokemuksestaan Jere suosittelee uusille opiskelijoille aikatauluttamista helpottaakseen opiskeluiden taakkaa ja etenemistä. Opintojaksojen valinnan suhteenkin hän antaa hyvän vinkin, jolla saa mahdollisimman paljon irti opinnoistaan.

– Aikataulutus ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen kannattaa, Jere suosittelee.

Valmistumisen jälkeen Jere uskoo löytävänsä töitä lähialueelta.

Jere Syrjälä istuu meren rannassa kivellä.

Jere Syrjälä

  • sairaanhoitajaopiskelija
  • 26 vuotta
  • Koulutusohjelma: Hoitotyön koulutusohjelma

8.1.2021 | Teksti: Jenna Katajamäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Jere Syrjälä

Lisää aiheesta

Anni poseeraa hoitopuvussa hoitohuoneessa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Sairaanhoitajaksi opiskellut Anni työllistyi heti opintojen päätyttyä

Anni Länsiharju valmistui sairaanhoitajaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2019. Nykyään Anni työskentelee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vatsakirurgian osastolla.
Vanha rakennus Lontoossa.
| Opiskelijatarina

Harjoittelu Lontoon sairaaloissa toi hurjasti rohkeutta ja kansainvälistä kokemusta

Kolmannen vuoden sairaanhoito-opiskelija Jenni Vikström suoritti osan harjoitteluistaan Englannissa Lontoossa viime syksyllä. Hän työskenteli muun muassa kahdessa sairaalassa Royal Free Hospitalissa ja Whittington Hospitalissa.

Uusimmat uutiset

Hyvinvoinnin apuvälineitä ikäihmiselle.
| Hyvinvointi ja terveys

Teknologian käyttöönoton kynnystä halutaan madaltaa ohjauksella, kokeilulla ja lainauksella

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

Porin Saskiat palkitsi kolme SAMKista viime keväänä kuvataiteilijaksi valmistunutta taiteilijaa, Senja Teriahon, Noora Lyyran ja Janina Haapasen. Heidän töitään on nyt esillä Galleria Porin Saskiassa.

#kuvataide #katsetulevaisuuteen

Mobiilirobottitestaus jatkuu DiakonTerveydessä. Robotti saattaa asiakkaat vaikka ryhmäliikuntaan tai kotihoidon toimistolle. Yhteistyössä @SatakunnanAMK @RoboAI2 @TampereUni @SuomenAkatemia ja Diakon.

SAMK has conducted a student well-being survey for several years. Despite national concerns about the students’ well-being, the overall well-being of SAMK students has improved from what it was a few years ago.

#thinkfuture #wellbeing

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 klo 16.
#katsetulevaisuuteen #rekry #avoimettyöpaikat

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence