Jerestä hoitoalan opiskeluissa parasta on käytännön tekeminen ja harjoitteluiden monipuolisuus

Jere Syrjälä opiskelee viimeistä vuotta hoitotyön koulutusohjelmassa. Viimeiset harjoittelut ovat tammikuussa lasten psykiatrisella poliklinikalla. Kirurgisella kuntoutusosastolla Jere on tehnyt keikkahommia syksyn aikana. Opinnäytetyön tekeminen on hyvässä vauhdissa ja valmistuminen siintää helmi-maaliskuussa 2021.

8.1.2021 | Teksti: Jenna Katajamäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Jere Syrjälä

Jere Syrjälä mittaa verenpainetta potilaalta.
Jere keskittyy jokaiseen potilaan hoitamiseen tarkasti.

Jere on aiemmin suorittanut ravintola-alan perustutkinnon. Hoitoalan koulutusohjelmaan hakiessaan hän päätti ehdottomasti haluavansa Poriin opiskelemaan. Jere ei ole katunut päätöstään vaihtaa alaa missään kohtaa, vaikka alan vastuullisuus pelottaakin välillä.

– Tuli vaan sellainen palo! Ensin oli tällainen puolen vuoden kriisi, että mitä mä haluan tehdä ja sitten se vaan valkeni. Sitten uskaltauduin hakemaan, Jere sanoo.

Itsensä haastaminen on tärkeää

Hoitoala elää jatkuvasti ja itseään pitää haastaa ja kehittää koko ajan. Opiskelujen aikana täytyy jo päivittää oppimiansa asioita.

– Sulla on jo opiskelijaroolissa vastuu itselläsi, että jo opintojen aikana pysyt näissä muutoksissa kärryillä, Jere kertoo.

Jere suositteleekin alaa sellaisille ihmisille, jotka haluavat haastaa itsensä ja auttaa ihmisiä terveydenhuollossa. Monipuoliset harjoittelut ja käytännön tekemiset tukevat hyvin oppimista, etenkin harjoittelupaikoista saatu tieto ja taito auttaa opiskeluissa eteenpäin.

– Harjoittelupaikat ovat aika suuressa roolissa!

Opettajatuutorin ja hyvän opiskelijaryhmän kannustus ja tuki auttaa jaksamaan opiskeluissa. Hyvä ryhmähenki korostuu myös Jeren puheessa. Hyvällä porukalla on mukava opiskella ja ryhmän opiskelijat viettävät myös vapaa-aikaa yhdessä tekemällä erilaisia asioita.

– Tietysti tuki kotopuolessa, tsemppaaminen ja ns. ”perseelle potkinta” on auttanut.

Omasta kokemuksestaan Jere suosittelee uusille opiskelijoille aikatauluttamista helpottaakseen opiskeluiden taakkaa ja etenemistä. Opintojaksojen valinnan suhteenkin hän antaa hyvän vinkin, jolla saa mahdollisimman paljon irti opinnoistaan.

– Aikataulutus ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen kannattaa, Jere suosittelee.

Valmistumisen jälkeen Jere uskoo löytävänsä töitä lähialueelta.

Jere Syrjälä istuu meren rannassa kivellä.

Jere Syrjälä

  • sairaanhoitajaopiskelija
  • 26 vuotta
  • Koulutusohjelma: Hoitotyön koulutusohjelma

8.1.2021 | Teksti: Jenna Katajamäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Jere Syrjälä

Lisää aiheesta

Anni poseeraa hoitopuvussa hoitohuoneessa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Sairaanhoitajaksi opiskellut Anni työllistyi heti opintojen päätyttyä

Anni Länsiharju valmistui sairaanhoitajaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2019. Nykyään Anni työskentelee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vatsakirurgian osastolla.
Vanha rakennus Lontoossa.
| Opiskelijatarina

Harjoittelu Lontoon sairaaloissa toi hurjasti rohkeutta ja kansainvälistä kokemusta

Kolmannen vuoden sairaanhoito-opiskelija Jenni Vikström suoritti osan harjoitteluistaan Englannissa Lontoossa viime syksyllä. Hän työskenteli muun muassa kahdessa sairaalassa Royal Free Hospitalissa ja Whittington Hospitalissa.

Uusimmat uutiset

Saksassa toteutetun rakennustekniikan alan koulutuksen opiskelijoita luokkahuoneessa./German construction students in the classroom.
| SAMK

Bachelor & Meister -hanke sai tunnustuksen

Elokuussa 2020 päättynyt Erasmus+ -hanke "Bachelor & Meister", jossa Satakunnan ammattikorkeakoulu oli mukana partnerina, sai Euroopan unionin arvioinnissa 96 pistettä sadasta (96/100). Ulkopuolinen arvioija suosittelee Bachelor & Meister -hanketta Euroopan komissiolle esimerkiksi hyvistä käytännöistä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Erasmus+ -hanke "Bachelor & Meister", jossa SAMK oli mukana partnerina, sai Euroopan unionin arvioinnissa 96 pistettä sadasta. Ulkopuolinen arvioija suosittelee Bachelor & Meister -hanketta Euroopan komissiolle esimerkiksi hyvistä käytännöistä.
https://www.samk.fi/uutiset/bachelor-meister-hanke-sai-tunnustuksen/

Uusi kaikille avoin ja ilmainen verkkopohjainen työkalu koostaa tietoa energiansäästötoimenpiteistä yhteen paikkaan helppokäyttöiseksi tietopankiksi. @SataMariSAMK #samk #energiansäästö
https://www.samk.fi/uutiset/uusi-tyokalu-energiansaastoon-yrityksille-keskiossa-yhteistyo-satakunnan-meriklusterin-kanssa/

Is IKEA furniture assembly a walk in park? Take it to the next level and try this! Experts from 3DPrint DnB Project have released videos for Prusa 3D Printer assembly. @RoboAkatemia students show you how it's done!🔧 💪🏻https://www.roboai.fi/en/3d-printing/take-on-the-challenge-assemble-your-own-prusa-3d-printer/ #roboai #samk #3dprinter #DIY #DOIT

Tutkinto verkossa -blogissa pohditaan vuorovaikutuksen merkitystä työyhteisössä. Hyvä vuorovaikutus lisää työyhteisön psykologista turvallisuutta ja sitä kautta tuottavuutta. Lue kirjoitus: https://bit.ly/36avZX5
#työyhteisö #psykologinenturvallisuus #vuorovaikutus

Tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi puhuu opiskeluperäisen maahanmuuton puolesta. Hän pitää tärkeänä myös alueen nuorten kiinnittämistä maakunnan työpaikkoihin jo opiskeluaikana. @SatakunnanKansa #samk #teknologia #teollisuus https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007756587.html