Jerestä hoitoalan opiskeluissa parasta on käytännön tekeminen ja harjoitteluiden monipuolisuus

Jere Syrjälä opiskelee viimeistä vuotta hoitotyön koulutusohjelmassa. Viimeiset harjoittelut ovat tammikuussa lasten psykiatrisella poliklinikalla.

Jere Syrjälä mittaa verenpainetta potilaalta.
Jere keskittyy jokaiseen potilaan hoitamiseen tarkasti.

Jere keskittyy jokaiseen potilaan hoitamiseen tarkasti.

Jere on aiemmin suorittanut ravintola-alan perustutkinnon. Hoitoalan koulutusohjelmaan hakiessaan hän päätti ehdottomasti haluavansa Poriin opiskelemaan. Jere ei ole katunut päätöstään vaihtaa alaa missään kohtaa, vaikka alan vastuullisuus pelottaakin välillä.

– Tuli vaan sellainen palo! Ensin oli tällainen puolen vuoden kriisi, että mitä mä haluan tehdä ja sitten se vaan valkeni. Sitten uskaltauduin hakemaan, Jere sanoo.

Itsensä haastaminen on tärkeää

Hoitoala elää jatkuvasti ja itseään pitää haastaa ja kehittää koko ajan. Opiskelujen aikana täytyy jo päivittää oppimiansa asioita.

– Sulla on jo opiskelijaroolissa vastuu itselläsi, että jo opintojen aikana pysyt näissä muutoksissa kärryillä, Jere kertoo.

Jere suositteleekin alaa sellaisille ihmisille, jotka haluavat haastaa itsensä ja auttaa ihmisiä terveydenhuollossa. Monipuoliset harjoittelut ja käytännön tekemiset tukevat hyvin oppimista, etenkin harjoittelupaikoista saatu tieto ja taito auttaa opiskeluissa eteenpäin.

– Harjoittelupaikat ovat aika suuressa roolissa!

Opettajatuutorin ja hyvän opiskelijaryhmän kannustus ja tuki auttaa jaksamaan opiskeluissa. Hyvä ryhmähenki korostuu myös Jeren puheessa. Hyvällä porukalla on mukava opiskella ja ryhmän opiskelijat viettävät myös vapaa-aikaa yhdessä tekemällä erilaisia asioita.

– Tietysti tuki kotopuolessa, tsemppaaminen ja ns. ”perseelle potkinta” on auttanut.

Omasta kokemuksestaan Jere suosittelee uusille opiskelijoille aikatauluttamista helpottaakseen opiskeluiden taakkaa ja etenemistä. Opintojaksojen valinnan suhteenkin hän antaa hyvän vinkin, jolla saa mahdollisimman paljon irti opinnoistaan.

– Aikataulutus ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen kannattaa, Jere suosittelee.

Valmistumisen jälkeen Jere uskoo löytävänsä töitä lähialueelta.

Jere Syrjälä istuu meren rannassa kivellä.

Jere Syrjälä

  • sairaanhoitajaopiskelija
  • 26 vuotta
  • Koulutusohjelma: Hoitotyön koulutusohjelma

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.