ISTLAB testilaboratorio älykkään merenkulun tutkimusympäristönä

Henkilöt poseeraavat merenkulun simulaattorin ohjaushuoneessa.
Representatives of the Finnish Transport and Communications Agency’s representants Waltteri Laine, Jouni Lappalainen, Markku Karkama ja Esa Pasanen visiting the test laboratory....

Asiantuntijavieraamme pääsivät tutustumaan ja näkemään konkreettisesti, mitä olemme ISTLAB:ssä kehittäneet, kertoo SAMKin laiva-automaation tohtori, yliopettaja Sauli Ahvenjärvi, joka toimii projektin teknisenä sisältöjohtajana.

Molemmat vierailut olivat ilmapiiriltään hyvin rohkaisevia. Hanke vastaa sekä merenkulun toimialan nykyisiin että tuleviin kehitystarpeisiin. Olemme selvästikin oikealla tiellä, toteaa Ahvenjärvi.

”Tiedonjako toimii tällaisten vierailujen yhteydessä molempiin suuntiin. Meille on tärkeää tiedottaa yhteistyökumppaneitamme etenemisestämme samalla, kun pidämme itsemme kartalla toimialan tarpeista ja toiveista. Tutkimus on jatkuvaa ja uskon, että voimme olla tuottamassa todellisia ja toimivia ratkaisuja alan kehittämistarpeisiin”, vahvistaa Ahvenjärvi.

Lue koko uutinen (ISTLAB – Intelligent Shipping Technology Test Laboratory in the eye of future maritime development) >>

Lisätietoja

Yliopettaja, laiva-automaation tohtori Sauli Ahvenjärvi
Satakunnan ammattikorkeakoulu,
Logistiikka ja Meriteknologia
+358 44 710 3678, sauli.ahvenjarvi[at]samk.fi
istlab.samk.fi Projektipäällikkö Meri-Maija Marva
Satakunnan ammattikorkeakoulu,
Logistiikka ja Meriteknologia
+358 44 710 3120, meri-maija.marva[at]samk.fi
istlab.samk.fi

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.