ISTLAB testilaboratorio älykkään merenkulun tutkimusympäristönä

SAMKin ISTLAB testilaboratoriossa Raumalla vierailivat loppuvuodesta 2019 VTS:n johtaja Jouni Patrakka, erityisasiantuntija Mika Nyrhilä ja kehityspäällikkö Juho Pitkänen samanaikaisesti Finnpilot Pilatage Oy:n teknologiapäällikön Vesa-Matti Kantalan kanssa. Viikkoa myöhemmin ISTLABiin tutustuivat TRAFICOM:in meriturvallisuustiimin jäsenet Waltteri Laine, Jouni Lappalainen, Esa Pasanen sekä Markku Karkama.

30.1.2020 | Teksti: Meri-Maija Marva & Sauli Ahvenjärvi / ISTLAB | Kuva: Sauli Ahvenjärvi

ISTLAB - Intelligent Shipping Technology Test Laboratory in the eye of future maritime development

Asiantuntijavieraamme pääsivät tutustumaan ja näkemään konkreettisesti, mitä olemme ISTLAB:ssä kehittäneet, kertoo SAMKin laiva-automaation tohtori, yliopettaja Sauli Ahvenjärvi, joka toimii projektin teknisenä sisältöjohtajana.

Molemmat vierailut olivat ilmapiiriltään hyvin rohkaisevia. Hanke vastaa sekä merenkulun toimialan nykyisiin että tuleviin kehitystarpeisiin. Olemme selvästikin oikealla tiellä, toteaa Ahvenjärvi.

”Tiedonjako toimii tällaisten vierailujen yhteydessä molempiin suuntiin. Meille on tärkeää tiedottaa yhteistyökumppaneitamme etenemisestämme samalla, kun pidämme itsemme kartalla toimialan tarpeista ja toiveista. Tutkimus on jatkuvaa ja uskon, että voimme olla tuottamassa todellisia ja toimivia ratkaisuja alan kehittämistarpeisiin”, vahvistaa Ahvenjärvi.

Lue koko uutinen (ISTLAB - Intelligent Shipping Technology Test Laboratory in the eye of future maritime development) >> 

Lisätietoja

Yliopettaja, laiva-automaation tohtori Sauli Ahvenjärvi
Satakunnan ammattikorkeakoulu,
Logistiikka ja Meriteknologia
+358 44 710 3678, sauli.ahvenjarvi[at]samk.fi
istlab.samk.fi

Projektipäällikkö Meri-Maija Marva
Satakunnan ammattikorkeakoulu,
Logistiikka ja Meriteknologia
+358 44 710 3120, meri-maija.marva[at]samk.fi
istlab.samk.fi

Lisää aiheesta

Älykkäita hankkeita kuvituskuva pixabay
| SAMK

Tulevaisuuden sairaala, älykkäästi sähköistyvä Satakunta ja kolme muuta hanketta toivat SAMKille EAKR-rahoituspotin

Satakuntaliitto jakoi Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta viime viikolla kahdeksalle hankekokonaisuudelle. Satakunnan ammattikorkeakoulu on mukana viidessä hankkeessa. Niissä kehitetään äly- ja digiratkaisuja maalla ja merellä: terveyden- ja sairaanhoidossa, sähkömarkkinoilla ja merenkulussa.

Uusimmat uutiset

| SAMK

Susanna valmistuu ensimmäisenä Yrittäjän koulutusohjelmasta

Susanna Aaltonen valmistuu Yrittäjän koulutusohjelmasta liiketalouden tradenomiksi maaliskuussa 2020 ja on siten SAMKin ensimmäinen kyseisestä ohjelmasta valmistunut.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA