Hyvää työtä ja pitkää uraa! puhuu johtamisen, kahvitaukojen ja harrastusten merkityksestä työelämässä

KTT Eila Heinosen kokoomateos Hyvää työtä ja pitkää uraa! kerää yhteen eri sanomalehdissä julkaistuja yliötekstejä. Teksteissä yhdistyvät teoreettinen tietämys henkilöstöjohtamisen alueelta sekä kymmenien vuosien aikana saatu anti työssäkäyvien opiskelijoiden kanssa käydyistä luentokeskusteluista.

Eila Heinosen tekstit – alaotsikon mukaisesti mietelmät – luovat kuvaa johtamisesta hyvin moniulotteisena tehtäväkenttänä, joka edellyttää tietoja, taitoja, tilannetajua sekä ihmisten erilaisuuden ymmärtämistä.

Nykyistä työelämää leimaa yhteisön ja yhteen hiileen puhaltamisen tärkeys. Toisaalta taas puhutaan erilaisuuden johtamisesta. Organisaation kehittäminen kohti yhteisiä tavoitteita onnistuu, kun sen kaikille jäsenille piirtyy kokonaiskuva sekä löytyy yksilöllisesti sopiva oppimisen metodi.

Vastavuoroisuus ja molemminpuolinen luottamus tärkeitä

Heinosen tekstit painottavat johdon ja henkilöstön vastavuoroisuuden merkitystä niin perehdyttämisessä, motivoinnissa kuin kehittämistoimissakin. Työelämän joustotkin syntyvät parhaiten molemminpuolisen luottamuksen pohjalle.

Kahvinurkkauksessa sattuu ja tapahtuu, siellä tuodaan esiin tunteita sekä puretaan arjen kielelle viralliset strategiat ja muu liturgia.

Työpaikan epävirallinen puolikin kiinnostaa kirjoittajaa. Kahvinurkkauksessa sattuu ja tapahtuu, siellä tuodaan esiin tunteita sekä puretaan arjen kielelle viralliset strategiat ja muu liturgia. Tätä puolta kaivataan eläkkeelle jäätyä!

Työn ja muun elämän yhdistämisessä keskitytään useinkin vain perhearjen sujuvuuteen. Heinonen kuitenkin pohtii teksteissään harrastamisen merkitystä, sen yhteyksiä työhön sekä sen tärkeyttä vastapainoa tuovana elämän elementtinä. Utelias ja tutkiva asenne sekä sujuva arki ovat avaimia pitkään uraan.

Lataa luettavaksesi theseuksesta.

Jos haluat linkittää johonkin tiettyyn kirjan tekstiin, avaa aukeamittain selailtava versio issuusta.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.