Hanna Starck vaihtoi alaa ja alkoi opiskella logistiikkaa

Neljättä ja viimeistä vuottaan opiskeleva raumalainen Hanna Starck löysi logistiikan opiskelut 46-vuotiaana. Alanvaihtajaksi itseään tituleeraavan Hannan opiskelutaustaan kuuluu niin yo-merkonomin kuin puutarhurin tutkinto.

17.12.2020 | Teksti: Vilma Kinnunen, SAMKin opiskelija | Kuva: Hanna Starck, SAMKin opiskelija

Hanna istuu kalliolla meren rannalla.
Hannan yhtenä kiinnostuksen kohteena ovat satamatyöt.

Trukkikuskin tuuraushommia entisessä työpaikassaa tehdessään Hanna kiinnostui logistiikka-alasta ja päätti hakea Rauman kampukselle logistiikan päivätoteutukseen vuonna 2017.

– Ajattelin, että kyllä vielä kerkeää. Otin ja hyppäsin ja lähdin vaihtamaan alaa, Hanna kertoo.

Eniten Hannaa kiinnostaa logistiikan puolen työtehtävistä varastotyöt, suunnittelupuoli ja ajojärjestelyt. Satamatoiminnot saavat Hannalta erityismaininnan.

– Tykkään niistä kauheasti. Satamatöitä tai ajosuunnitteluja jos pääsisi tulevaisuudessa tekemään. Ne olisivat itselle läheisimmät kiinnostuksen kohteet, Hanna kuvailee.

Kesätyöt syvensivät osaamista

Kokemusta lastaushommista Hannalta löytyy kahden kesän verran Uudestakaupungista Yaran palveluksesta. Siellä hän pääsi kokeilemaan irtolaivan lastausta.

– Se oli jännittävää hommaa istua korkeassa tornissa ja lastata lannoitetta menemään. Tykkäsin kyllä, Hanna hehkuttaa.

Logistiikan opiskeluissa Hanna kertoo matematiikan ja fysiikan korostuvan erityisesti ensimmäisinä kahtena vuotena. Hanna itse ei lukioaikoinaan kirjoittanut matematiikkaa eikä opiskellut fysiikkaa lainkaan. Positiivinen yllätys kuitenkin oli, että opintojaksot ammattikorkeassa sujuivat loistavasti. Hanna lähettääkin alaa harkitseville terveisiä, että jos kiinnostusta opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa löytyy, helpottaa se opinnoissa.

Hannan hakiessa valintakoe oli pelkästään laskemista ja painottui matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Hänen mukaansa päättelykyky ja looginen ajattelu korostuvat myös niin opiskeluissa kuin valintakokeessakin.

– Teoriapainotteista opiskelua on riittävästi, mutta käytännön harjoittelua voisi olla vieläkin enemmän. Tekemällä oppimista pitäisi lisätä, vaikka totta kai teoriapohja on myös tärkeä. Lyhyempiä harjoittelujaksoja voisi olla myös, Hanna pohtii.

Käytännön harjoitusta Hanna on saanut Talous & Tekniikka Akatemiassa, jossa hän on ollut mukana alusta asti eli vuodesta 2019 alkaen. Akatemiassa opiskelijat työskentelevät yritysten kehityshankkeiden kanssa ja opiskelija pääsee tutustumaan työelämään hyvinkin läheltä.

Mahdollisuus moneen

Hannasta logistiikka-ala on mahdollisuuksien ja erityisesti tulevaisuuden ala.  Logistiikan työtehtävien kirjo on valtava. Erilaisia työtehtäviä on muun muassa tehtaiden sisäisen toiminnan, sisälogistiikan ja toimitusketjujen parissa. Kielitaitoa pääsee myös hyödyntämään.

– Logistiikka-ala ei ole pelkkiä varastohommia ja rekalla ajamista. Tällä alalla on mahdollisuus moneen, Hanna kiteyttää.

Hanna poseeraa SAMKin kyltin vieressä.

Hanna Starck

Logistiikan koulutusohjelma
Rauma

17.12.2020 | Teksti: Vilma Kinnunen, SAMKin opiskelija | Kuva: Hanna Starck, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Olli Viljanen seisoo konttien edessä keltaisessa turvatakissa ja valkoisessa kypärässä.
| Liiketoiminta

Opiskelijamme työllistyvät: Logistiikan opinnot veivät Olli Viljasen kuljetussuunnittelijaksi

Liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi valmistunut Olli Viljanen työskentelee insinöörin työtehtävissä Raumaster Oy:llä kuljetussuunnittelijana.
TuotekehitysPajan opiskelija Taina Lahti keittiössä pöydän äärellä.
| Liiketoiminta

SAMK TuotekehitysPajan projekteista eväitä työelämään

SAMK TuotekehitysPajassa hankitaan työelämässä tarvittavia taitoja. Opintojaksolla opiskelijat ideoivat ja kehittävät tiimeittäin ratkaisuja ja toteutusmalleja yrityksiltä tuleviin kehittämistehtäviin. Yrittäjän koulutuksessa opiskeleva Taina...

Uusimmat uutiset

Sari Merilampi, Minna Keinänen-Toivola ja Anu Holm SAMKin Porin kampuksen aulassa.
| SAMK

SAMKin dosentit Satakunnan asialla

Satakunnan ammattikorkeakoulussa toimii neljä dosenttia, joiden vaikutus alueen kehitykseen on merkittävä. Turun yliopistosta viisi vuotta sitten laskennallisen älykkyyden dosentuurin saanut Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi kutsuu seurakseen kolme dosenttikollegaansa keskustelemaan dosentuurien merkityksestä SAMKille ja maakunnalle.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin toukokuun Osaamisuutisissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
☀️ Vuoden 2021 menestystarinat julkaistu
☀️ SAMKin dosentit Satakunnan asialla
☀️ Teoria ja käytäntö yhdistyvät työmaaopinnoissa
https://uutiskirje.samk.fi/a/s/1064431-72e5d56aedd0cf50023718c1f6923eae/1238381

Matkailun opiskelijat viettivät Merikarvialla kansainvälisen leiriviikon. Tavoitteena oli kehittää rannikkoalueen matkailutoimijoiden digitaalisia valmiuksia. Lehtori Jaana Ruoho kertoo Samkarit-blogissa viikon tunnelmia. @jaanaruoho #matkailu
https://samkarit.samk.fi/2022/05/20/ammattikorkeakoululaisten-kansainvalinen-leiriviikko-merikarvialla/

Tuomarikoulutus käyty, tuomaritesti läpäisty ja nyt tuomarointikin tehty. Mahtavaa nähdä alastaan innostuneita nuoria kisaamassa SM-tasolla!

#taitaja2022 #toinenaste #matkailu #mysamk #visitfinland #some #tuomari #skillsforfinland #winnova

3

Purkutalo2022 testattiin #projektioppiminen teorioita noin 20 opiskelijan voimin.

Yhteistyössä @SatakunnanAMK, #Kankaanpää 'n Yhteislyseo ja Honkajoen lukio luotiin #väliaikainen #taide @Kpaakaupunki #taidekehä 'lle.

Kuvan teos Pinja Marienberg, Kasvupaikka

Geronomiopiskelija Annikka Salonen kertoo Samkarit-blogitekstissä kokemuksistaan harjoittelusta Ruotsin Sundsvallissa. Harjoittelu laajensi hänen käsityksiään hoiva- ja hoitokulttuurin monimuotoisuudesta. #samkarit #geronomi
https://samkarit.samk.fi/2022/05/18/geronomitutkintoon-kansainvalista-nakokulmaa-harjoittelussa-ruotsin-sundsvallissa/