Hanna Starck vaihtoi alaa ja alkoi opiskella logistiikkaa

Neljättä ja viimeistä vuottaan opiskeleva raumalainen Hanna Starck löysi logistiikan opiskelut 46-vuotiaana.

Hanna poseeraa SAMKin kyltin vieressä.
Hanna Starck poseeraa SAMKin kyltin vieressä.

Hannan yhtenä kiinnostuksen kohteena ovat satamatyöt.

Trukkikuskin tuuraushommia entisessä työpaikassaa tehdessään Hanna kiinnostui logistiikka-alasta ja päätti hakea Rauman kampukselle logistiikan päivätoteutukseen vuonna 2017.

– Ajattelin, että kyllä vielä kerkeää. Otin ja hyppäsin ja lähdin vaihtamaan alaa, Hanna kertoo.

Eniten Hannaa kiinnostaa logistiikan puolen työtehtävistä varastotyöt, suunnittelupuoli ja ajojärjestelyt. Satamatoiminnot saavat Hannalta erityismaininnan.

– Tykkään niistä kauheasti. Satamatöitä tai ajosuunnitteluja jos pääsisi tulevaisuudessa tekemään. Ne olisivat itselle läheisimmät kiinnostuksen kohteet, Hanna kuvailee.

Kesätyöt syvensivät osaamista

Kokemusta lastaushommista Hannalta löytyy kahden kesän verran Uudestakaupungista Yaran palveluksesta. Siellä hän pääsi kokeilemaan irtolaivan lastausta.

– Se oli jännittävää hommaa istua korkeassa tornissa ja lastata lannoitetta menemään. Tykkäsin kyllä, Hanna hehkuttaa.

Logistiikan opiskeluissa Hanna kertoo matematiikan ja fysiikan korostuvan erityisesti ensimmäisinä kahtena vuotena. Hanna itse ei lukioaikoinaan kirjoittanut matematiikkaa eikä opiskellut fysiikkaa lainkaan. Positiivinen yllätys kuitenkin oli, että opintojaksot ammattikorkeassa sujuivat loistavasti. Hanna lähettääkin alaa harkitseville terveisiä, että jos kiinnostusta opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa löytyy, helpottaa se opinnoissa.

Hannan hakiessa valintakoe oli pelkästään laskemista ja painottui matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Hänen mukaansa päättelykyky ja looginen ajattelu korostuvat myös niin opiskeluissa kuin valintakokeessakin.

– Teoriapainotteista opiskelua on riittävästi, mutta käytännön harjoittelua voisi olla vieläkin enemmän. Tekemällä oppimista pitäisi lisätä, vaikka totta kai teoriapohja on myös tärkeä. Lyhyempiä harjoittelujaksoja voisi olla myös, Hanna pohtii.

Käytännön harjoitusta Hanna on saanut Talous & Tekniikka Akatemiassa, jossa hän on ollut mukana alusta asti eli vuodesta 2019 alkaen. Akatemiassa opiskelijat työskentelevät yritysten kehityshankkeiden kanssa ja opiskelija pääsee tutustumaan työelämään hyvinkin läheltä.

Mahdollisuus moneen

Hannasta logistiikka-ala on mahdollisuuksien ja erityisesti tulevaisuuden ala. Logistiikan työtehtävien kirjo on valtava. Erilaisia työtehtäviä on muun muassa tehtaiden sisäisen toiminnan, sisälogistiikan ja toimitusketjujen parissa. Kielitaitoa pääsee myös hyödyntämään.

– Logistiikka-ala ei ole pelkkiä varastohommia ja rekalla ajamista. Tällä alalla on mahdollisuus moneen, Hanna kiteyttää.

Hanna poseeraa SAMKin kyltin vieressä.

Hanna Starck

Logistiikan koulutusohjelma
Rauma

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.