Hanna Starck vaihtoi alaa ja alkoi opiskella logistiikkaa

Neljättä ja viimeistä vuottaan opiskeleva raumalainen Hanna Starck löysi logistiikan opiskelut 46-vuotiaana.

Hanna poseeraa SAMKin kyltin vieressä.
Hanna Starck poseeraa SAMKin kyltin vieressä.

Hannan yhtenä kiinnostuksen kohteena ovat satamatyöt.

Trukkikuskin tuuraushommia entisessä työpaikassaa tehdessään Hanna kiinnostui logistiikka-alasta ja päätti hakea Rauman kampukselle logistiikan päivätoteutukseen vuonna 2017.

– Ajattelin, että kyllä vielä kerkeää. Otin ja hyppäsin ja lähdin vaihtamaan alaa, Hanna kertoo.

Eniten Hannaa kiinnostaa logistiikan puolen työtehtävistä varastotyöt, suunnittelupuoli ja ajojärjestelyt. Satamatoiminnot saavat Hannalta erityismaininnan.

– Tykkään niistä kauheasti. Satamatöitä tai ajosuunnitteluja jos pääsisi tulevaisuudessa tekemään. Ne olisivat itselle läheisimmät kiinnostuksen kohteet, Hanna kuvailee.

Kesätyöt syvensivät osaamista

Kokemusta lastaushommista Hannalta löytyy kahden kesän verran Uudestakaupungista Yaran palveluksesta. Siellä hän pääsi kokeilemaan irtolaivan lastausta.

– Se oli jännittävää hommaa istua korkeassa tornissa ja lastata lannoitetta menemään. Tykkäsin kyllä, Hanna hehkuttaa.

Logistiikan opiskeluissa Hanna kertoo matematiikan ja fysiikan korostuvan erityisesti ensimmäisinä kahtena vuotena. Hanna itse ei lukioaikoinaan kirjoittanut matematiikkaa eikä opiskellut fysiikkaa lainkaan. Positiivinen yllätys kuitenkin oli, että opintojaksot ammattikorkeassa sujuivat loistavasti. Hanna lähettääkin alaa harkitseville terveisiä, että jos kiinnostusta opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa löytyy, helpottaa se opinnoissa.

Hannan hakiessa valintakoe oli pelkästään laskemista ja painottui matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Hänen mukaansa päättelykyky ja looginen ajattelu korostuvat myös niin opiskeluissa kuin valintakokeessakin.

– Teoriapainotteista opiskelua on riittävästi, mutta käytännön harjoittelua voisi olla vieläkin enemmän. Tekemällä oppimista pitäisi lisätä, vaikka totta kai teoriapohja on myös tärkeä. Lyhyempiä harjoittelujaksoja voisi olla myös, Hanna pohtii.

Käytännön harjoitusta Hanna on saanut Talous & Tekniikka Akatemiassa, jossa hän on ollut mukana alusta asti eli vuodesta 2019 alkaen. Akatemiassa opiskelijat työskentelevät yritysten kehityshankkeiden kanssa ja opiskelija pääsee tutustumaan työelämään hyvinkin läheltä.

Mahdollisuus moneen

Hannasta logistiikka-ala on mahdollisuuksien ja erityisesti tulevaisuuden ala. Logistiikan työtehtävien kirjo on valtava. Erilaisia työtehtäviä on muun muassa tehtaiden sisäisen toiminnan, sisälogistiikan ja toimitusketjujen parissa. Kielitaitoa pääsee myös hyödyntämään.

– Logistiikka-ala ei ole pelkkiä varastohommia ja rekalla ajamista. Tällä alalla on mahdollisuus moneen, Hanna kiteyttää.

Hanna poseeraa SAMKin kyltin vieressä.

Hanna Starck

Logistiikan koulutusohjelma
Rauma

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.