Galleria Taidekäytävässä Mollu Heino

SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävägalleriassa on esillä tummien maisemakuvien kavalkadi 11.4.2019 asti.

Polku-sarjan taulu.
Mollu Heino: Polku-sarjaa (2017)

Mollu Heino: Polku-sarjaa (2017)

Näyttelyn teokset ovat syntyneet parin viime vuoden aikana.

– Teoksissani pelkistetty maisema kertoo kyseenalaistavasta työskentelytavasta. Maalaamalla hahmotan ympäröivää maailmaa ja etsin merkityksellisiä näkyjä, jotka ovat tärkeitä paitsi itselleni, niin myös yleisesti ajattelen niiden luotaavan karun ja yksinäisen maiseman perustaa, Mollu Heino kertoo.

– Maalausten lähtökohtana on väri ja tunne. Pidän välineet yksinkertaisina ja viehätyn aina uudestaan mustan-ruskean värin syvyydestä. Jatkan maalaamista niin kauan kuin edessäni on jotain mikä näyttää maailmani uudessa valossa. Yhtä paljon kuin maalaukset heijastelevat olemisen ilmenemistä niin niissä on tärkeää tekninen sujuvuus ja käsiala.

Pimeä, hämärä sekä taustasta nouseva valo piirtävät osin dystooppisiakin näkyjä. Katsojan kulkusuunta on kuitenkin usein maiseman sisään, kohta valoa. Pimeän laskeutuminen piilottaa yksityiskohdat näkyvistä ja jäljelle jää suuri taivas, saarten varjot ja läikähtelevä vesi.

Maalaukset ovat vuosilta 2017-2019, eivätkä ne ole aiemmin olleet esillä Porissa.

Mollu Heino: Polku-sarja (2017)

 

Kuvataiteilija Mollu Heino (s.1967) asuu ja työskentelee Luvialla. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa ja Taideteollisessa korkeakoulussa, sekä vuoden verran Kankaanpään taidekoulussa. Heino on pitänyt lukuisia näyttelyitä kotimaassa sekä ulkomailla. Juuri nyt Rauman taidemuseossa on esillä Toisaalla-näyttely jossa Heinolla on aiempaa värillisempi kokonaisuus. Heino on toiminut läänintaiteilijana Satakunnassa vuosina 2002-2006 ja 2014-2017. Tällä hetkellä hän on Turun yliopiston kaksivuotisen Kokemäenjoki-projektin taiteilija-tutkija. Enemmän taiteellisesta toiminnasta nettisivuilta www.molluheino.fi

Lisätietoja näyttelystä molluheino(at)gmail.com tai p. 044 5581240.

 

Galleria Taidekäytävä

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK)

Satakunnankatu 23, Pori.

 

AVOINNA

ma–pe 7.30–19.00

la 8.00–15.00

sunnuntaisin ja pyhäpäivisin suljettu

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.