Etsi

Eurooppalaiset fysioterapeutit kehittävät koulutusta yhteistyössä

SAMKin opiskelijat ja opettajat kehittävät opetusta Euroopan fysioterapian korkeakouluverkostossa ENPHE:ssä. Samkilaiset ja espanjalainen yhteistyökumppani Vic-Central Catalonia University ovat kehittäneet kliinisen päättelyn opintojakson, jossa opiskelijat ratkovat potilastapauksia 2 x 2 henkilön kansainvälisinä pareina.

15.4.2019 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Elina Pettersson, Matthias Rigal, Lea Heinrich & Maija Kangasperko SAMK
Elina Pettersson, Matthias Rigal, Lea Heinrich & Maija Kangasperko

Samkilaiset ja espanjalainen yhteistyökumppani Vic-Central Catalonia University ovat kehittäneet kliinisen päättelyn opintojakson, jossa opiskelijat ratkovat potilastapauksia 2 x 2 henkilön kansainvälisinä pareina. Opiskelijat ja opettajat ovat alusta alkaen tehneet kaiken työn yhdessä: suunnitelleet, kehittäneet, tuottaneet materiaalin ja pilotoineet opintojakson.

Suomessa opiskelijoiden ja opettajien välit ovat välittömät. Euroopassa on myös maita, joissa opiskelijoiden aktiivisesta otteesta ei välttämättä olla yhtä innostuneita

SAMKin opiskelijat tekevät parhaillaan verkoston korkeakoulujen käyttöön videomuotoista opettajan ja opiskelijan opasta.
– Suomessa opiskelijoiden ja opettajien välit ovat välittömät. Euroopassa on myös maita, joissa opiskelijoiden aktiivisesta otteesta ei välttämättä olla yhtä innostuneita, kuvailevat SAMKin opiskelijat Elina Pettersson, Matthias Rigal, Lea Heinrich ja heidän opettajansa Maija Kangasperko.

– On kiinnostavaa nähdä koulutuskulttuurien eroja.

Opintojakso on käytettävissä kaikilla ENPHE-verkostoon kuuluvilla korkeakouluilla. Fysioterapiasisällön lisäksi se on kätevä tapa opiskella käytännön englantia simuloidussa tilanteessa. Suomessa esimerkiksi Savonia on ottanut sen käyttöönsä.

Lue lisää, muun muassa espanjalaisen kumppanimme ajatuksia, englanninkielisestä jutusta.

Lisää aiheesta

Elina Pettersson & Lea Heinrich
| Hyvinvointi ja terveys

Physiotherapy-opiskelijat aktiivisia eurooppalaisen fysioterapiakoulutuksen kehittämisessä

Lea Heinrich ja Elina Pettersson ovat SAMKin englanninkielisen fysioterapian koulutusohjelman opiskelijoita, jotka ovat aktiivisia Euroopan fysioterapian korkeakouluopetuksen verkostossa ENPHE:ssä.
SAMK MaijaKangasperko ENPHE Hallitus
| Hyvinvointi ja terveys

Maija Kangasperko eurooppalaisen fysioterapeuttien koulutusverkoston hallitukseen

SAMKin lehtori Maija Kangasperko valittiin syksyn alussa eurooppalaisen fysioterapeuttikoulutusverkoston hallitukseen. European Network of Physiotherapy in Higher Education (ENPHE):n työn tulokset tulevat kaikkien jäsenkorkeakoulujen hyödynnettäviksi.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA