Eurooppalaiset fysioterapeutit kehittävät koulutusta yhteistyössä

SAMKin opiskelijat ja opettajat kehittävät opetusta Euroopan fysioterapian korkeakouluverkostossa ENPHE:ssä. Samkilaiset ja espanjalainen yhteistyökumppani Vic-Central Catalonia University ovat kehittäneet kliinisen päättelyn opintojakson, jossa opiskelijat ratkovat potilastapauksia 2 x 2 henkilön kansainvälisinä pareina.

Elina Pettersson, Matthias Rigal, Lea Heinrich ja Maija Kangasperko poseeraavat kameralle SAMKin Porin kampuksella.
Elina Pettersson, Matthias Rigal, Lea Heinrich & Maija Kangasperko

Elina Pettersson, Matthias Rigal, Lea Heinrich & Maija Kangasperko

Samkilaiset ja espanjalainen yhteistyökumppani Vic-Central Catalonia University ovat kehittäneet kliinisen päättelyn opintojakson, jossa opiskelijat ratkovat potilastapauksia 2 x 2 henkilön kansainvälisinä pareina. Opiskelijat ja opettajat ovat alusta alkaen tehneet kaiken työn yhdessä: suunnitelleet, kehittäneet, tuottaneet materiaalin ja pilotoineet opintojakson.

Suomessa opiskelijoiden ja opettajien välit ovat välittömät. Euroopassa on myös maita, joissa opiskelijoiden aktiivisesta otteesta ei välttämättä olla yhtä innostuneita

SAMKin opiskelijat tekevät parhaillaan verkoston korkeakoulujen käyttöön videomuotoista opettajan ja opiskelijan opasta.
– Suomessa opiskelijoiden ja opettajien välit ovat välittömät. Euroopassa on myös maita, joissa opiskelijoiden aktiivisesta otteesta ei välttämättä olla yhtä innostuneita, kuvailevat SAMKin opiskelijat Elina Pettersson, Matthias Rigal, Lea Heinrich ja heidän opettajansa Maija Kangasperko.

– On kiinnostavaa nähdä koulutuskulttuurien eroja.

Opintojakso on käytettävissä kaikilla ENPHE-verkostoon kuuluvilla korkeakouluilla. Fysioterapiasisällön lisäksi se on kätevä tapa opiskella käytännön englantia simuloidussa tilanteessa. Suomessa esimerkiksi Savonia on ottanut sen käyttöönsä.

Lue lisää, muun muassa espanjalaisen kumppanimme ajatuksia, englanninkielisestä jutusta.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.