Erkka Koivusaari opiskelee unelma-ammattiinsa

Erkka Koivusaarta on aina kiinnostanut tietotekniikka, ja SAMKin sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusohjelma tietotekniikan painotuksella tuntui hänestä mieluisimmalta vaihtoehdolta.

Erkka Koivusaari tietokoneen äärellä työstämässä mobiilisovellusta.
Erkka suorittaa harjoittelun koodaamalla oman mobiilipelin, jonka tarkoituksena on kehittää matemaattisia taitoja.

Erkka suorittaa harjoittelun koodaamalla oman mobiilipelin, jonka tarkoituksena on kehittää matemaattisia taitoja.

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus antaa monipuolisen mahdollisuuden rakentaa omaa opintopolkua. Opetussisällöt voi valita automaation ja tietojenkäsittelyn opinnoista painottuen esimerkiksi automaatioon, ohjelmointiin tai teollisen internetin teemoihin.

– Olen 24-vuotias sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija. Tarkemmin ottaen opintopolkuni koostuu pääosin tietotekniikan opinnoista. Parhaillaan opiskelen kolmatta vuotta. Tavoitteenani olisi valmistua joulukuussa 2021, kertoo Erkka Koivusaari.

Erkka kertoo olevansa enimmäkseen tyytyväinen SAMKin koulutuksen tasoon ja alantyöllistymisnäkymiin.

– Avoimia työpaikkoja on tällä alalla paljon, mikä lisää työllistymismahdollisuuksia valmistumisen jälkeen. Opiskelijan tai juuri valmistuneen voi olla toki vaikeaa saada se ensimmäinen työpaikka, Erkka pohtii.

Harjoittelun Erkka suorittaa koodaamalla oman mobiilipelin, jonka tarkoituksena on kehittää matemaattisia taitoja hauskalla ja viihdyttävällä tavalla. Mobiilisovellusta Erkka tekee tällä hetkellä vain harjoittelun korvaavana tehtävänä, mutta jos sovellus ottaa tuulta alleen, on mahdollista perustaa yritys pelin ympärille. Sovelluksen parissa työskentelee myös kaksi muuta opiskelijaa. Tuleva työpaikka valmistumisen jälkeen voisi löytyä tältä saralta.

– Mobiilisovellusten- ja pelien parissa työskentely olisi mieleistä, Erkka sanoo.

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.