Erkka Koivusaari opiskelee unelma-ammattiinsa

Erkka Koivusaarta on aina kiinnostanut tietotekniikka, ja SAMKin sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusohjelma tietotekniikan painotuksella tuntui hänestä mieluisimmalta vaihtoehdolta.

20.1.2021 | Teksti: Aleksi Lehtonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Erkka Koivusaari, SAMKin opiskelja

Erkka Koivusaari tietokoneen äärellä työstämässä mobiilisovellusta.
Erkka suorittaa harjoittelun koodaamalla oman mobiilipelin, jonka tarkoituksena on kehittää matemaattisia taitoja.

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus antaa monipuolisen mahdollisuuden rakentaa omaa opintopolkua. Opetussisällöt voi valita automaation ja tietojenkäsittelyn opinnoista painottuen esimerkiksi automaatioon, ohjelmointiin tai teollisen internetin teemoihin.

– Olen 24-vuotias sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija. Tarkemmin ottaen opintopolkuni koostuu pääosin tietotekniikan opinnoista. Parhaillaan opiskelen kolmatta vuotta. Tavoitteenani olisi valmistua joulukuussa 2021, kertoo Erkka Koivusaari.

Erkka kertoo olevansa enimmäkseen tyytyväinen SAMKin koulutuksen tasoon ja alantyöllistymisnäkymiin.

– Avoimia työpaikkoja on tällä alalla paljon, mikä lisää työllistymismahdollisuuksia valmistumisen jälkeen. Opiskelijan tai juuri valmistuneen voi olla toki vaikeaa saada se ensimmäinen työpaikka, Erkka pohtii.

Harjoittelun Erkka suorittaa koodaamalla oman mobiilipelin, jonka tarkoituksena on kehittää matemaattisia taitoja hauskalla ja viihdyttävällä tavalla. Mobiilisovellusta Erkka tekee tällä hetkellä vain harjoittelun korvaavana tehtävänä, mutta jos sovellus ottaa tuulta alleen, on mahdollista perustaa yritys pelin ympärille. Sovelluksen parissa työskentelee myös kaksi muuta opiskelijaa. Tuleva työpaikka valmistumisen jälkeen voisi löytyä tältä saralta.

– Mobiilisovellusten- ja pelien parissa työskentely olisi mieleistä, Erkka sanoo.

Lisää aiheesta

Sanna Sipponen istuu tietokoneen ääressä.
| Uratarina

Sannan kiinnostus suunnitteluohjelmiin heräsi opiskeluaikana

Sanna Sipposelle oli lukion jälkeen selvää lähteä opiskelemaan tekniselle alalle jo työelämässä olleiden isoveljien innoittamana.
Opiskelijat poseeraavat koripalvelurobotin kanssa Prisman käytävällä.
| Automaatio ja teollisuus

Yhteistyöprojektista syntyi koripalvelurobotti

Opiskelijat ohjelmoivat Omron LD-90 -mobiilirobotin työskentelemään Prisma Mikkolassa koripalvelurobottina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Navigointiin suunniteltujen syvyysmallien hyödyntämistä kehitetään ISTLAB-hankkeessa. Vedenalaisten mallien avulla merenpohjasta saadaan aiempaa yksityiskohtaisempaa tietoa luotseille ja alusten navigointijärjestelmiin.
https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping

Development work is ongoing in the ISTLAB project on how to utilise bathymetric models designed for navigation. Read more: https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping #navigation #bathymetricmodel

Yhteistyössä @SatakunnanAMK ja @SermatechFi järjestämä suunnittelukilpailu kannustaa opiskelijoita innovoimaan, miten robotit voisi yhdistää 3D-tulostamiseen. Kilpailu päättyy ensi viikolla! Missä nyt mennään?https://www.roboai.fi/automaatio-ja-robotiikka/3d-tulostus/robotit-mukaan-3d-tulostukseen-opiskelijat-haasteen-edessa/ #roboai #samk #mysamk #sermatech #robottihaaste

Altogether 31 students graduated from SAMK in February. Nine of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
https://www.samk.fi/en/uutiset/31-students-graduated-from-samk-in-february/

SAMKista valmistui helmikuussa yhteensä 31 opiskelijaa. Valmistuneista yhdeksän suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita. #samk #alumni #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-helmikuussa-yhteensa-31-opiskelijaa/