Ensimmäinen RoboAI-viikko oli menestys

Verkossa marraskuun 9.-13. toteutettu kokonaisuus keräsi linjoille viikon aikana erilaisiin teknologiatapahtumiin lähes 1400 osallistujaa.

19.11.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

 

Kollaasi RoboAI-viikko 2020 -tapahtumasta.

RoboAI-viikko esitteli Satakunnan ammattikorkeakoulun ja RoboAI-viikon tunnus.Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskus RoboAI:n alaista toimintaa sekä satakuntalaista TKI-osaamista mahtavalla sisällöllä. Monipuolinen sisältö yhdistettynä verkkotapahtuman helppoon saavutettavuuteen omalta kotisohvalta tai -toimistolta näyttäisi olevan hyvä resepti ihmisten aktivointiin.

Viikon suosituin yksittäinen tapahtuma oli Satakunta DigiHealth -hankkeen järjestämä tiistain Hyvinvointiteknologiamessujen Toimintakykyä teknologialla ja Terveysteknologiawebinaari - jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, joihon osallistui yhteensä yli 450 osallistujaa. Webinaarien esiintyjinä nähtiin aamupäivällä mm. Suomen mitatuin mies ja teknologiajohtaja Pekko Vehviläinen. Iltappäivällä lauteilla nähtiin dosentti ja osastonylilääkäri Juha Puustinen, Satasairaalasta ja Porin perusturvasta sekä dosentti ja akatemiatutkija Johanna Virkki Tampereen yliopistosta. Iltapäivän terveysteknologiawebinaarista vastasi Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hanke (EAKR). Hyvinvointiteknologiamessujen lisäksi katsojia kiinnosti erityisesti Tekoäly ja terveysteknologia -tapahtuma sekä FinDrones2020-konferenssi.

– Viikon mittainen tapahtumasarja oli kova ponnistus järjestäjille, mutta jätti hymyn huulille – jatkoa on luvassa!, lupaa RoboAI:n tutkimusjohtaja Petteri Pulkkinen.

 

 

Tapahtumien tallenteet ovat myöhemmin nähtävissä ilmoittautuneille kahden viikon ajan.

Lisätietoja RoboAI-viikosta

Lisätietoja Hyvinvointiteknologiamessuista

Lisätietoja FinDrones2020-konferenssista

 

 

 

Lisää aiheesta

Lähikuvassa Linda Liukas.
| Tapahtumat

Teknologia kiinnostaa – jo satoja ilmoittautuneita RoboAI-viikolle

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskus RoboAI:n luotsaama teknologiatapahtuma RoboAI-viikko on marraskuun piristysruiske! Verkkotapahtumaan on ilmoittautunut tähän päivään mennessä yli 700 henkilöä ja yhteensä lähes 2000 osallistumista.
Mirka Leino ja Janika Tommiska.
| Teknologia

RoboAI-viikko: Opettaja, anna teknologian inspiroida ja innostaa!

– Epävarmuus teknologioita kohtaan ei ole huono asia. Tärkeintä on näyttää esimerkkiä, että vaikka ei osaa, uskaltaa kokeilla. Tulevaisuudessa nämä uudet teknologiat ovat suurella todennäköisyydellä joko työvälineinä tai käyttökohteina, joten uskallus kokeilla on tärkeää. Meille aikanaan iskostettu ”älä koske, menee rikki” -kulttuuri on onneksi jo väistynyt, sanoo Teknologia opetuksessa -verkkokoulutustapahtuman järjestäjä, tuntiopettaja Janika Tommiska.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html