Ensimmäinen RoboAI-viikko oli menestys

Verkossa marraskuun 9.-13. toteutettu kokonaisuus keräsi linjoille viikon aikana erilaisiin teknologiatapahtumiin lähes 1400 osallistujaa

Anja Poberznik ja Taina Jyräkoski lavalla.

RoboAI-viikko esitteli Satakunnan ammattikorkeakoulun ja RoboAI-viikon tunnus.Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskus RoboAI:n alaista toimintaa sekä satakuntalaista TKI-osaamista mahtavalla sisällöllä. Monipuolinen sisältö yhdistettynä verkkotapahtuman helppoon saavutettavuuteen omalta kotisohvalta tai -toimistolta näyttäisi olevan hyvä resepti ihmisten aktivointiin.

Viikon suosituin yksittäinen tapahtuma oli Satakunta DigiHealth -hankkeen järjestämä tiistain Hyvinvointiteknologiamessujen Toimintakykyä teknologialla ja Terveysteknologiawebinaari – jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, joihon osallistui yhteensä yli 450 osallistujaa. Webinaarien esiintyjinä nähtiin aamupäivällä mm. Suomen mitatuin mies ja teknologiajohtaja Pekko Vehviläinen. Iltappäivällä lauteilla nähtiin dosentti ja osastonylilääkäri Juha Puustinen, Satasairaalasta ja Porin perusturvasta sekä dosentti ja akatemiatutkija Johanna Virkki Tampereen yliopistosta. Iltapäivän terveysteknologiawebinaarista vastasi Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hanke (EAKR). Hyvinvointiteknologiamessujen lisäksi katsojia kiinnosti erityisesti Tekoäly ja terveysteknologia -tapahtuma sekä FinDrones2020-konferenssi.

– Viikon mittainen tapahtumasarja oli kova ponnistus järjestäjille, mutta jätti hymyn huulille – jatkoa on luvassa!, lupaa RoboAI:n tutkimusjohtaja Petteri Pulkkinen.

Tapahtumien tallenteet ovat myöhemmin nähtävissä ilmoittautuneille kahden viikon ajan.

Lisätietoja RoboAI-viikosta

Lisätietoja Hyvinvointiteknologiamessuista

Lisätietoja FinDrones2020-konferenssista

Jaa tämä sivu

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.

Kaksi opiskelijaa katsoo robotin ohjainta.

Robotiikka Akatemia on jatkossa RoboAI-akatemia

Robotiikka Akatemia, joka on viimeiset kuusi vuotta tarjonnut opiskelijoilleen korkeatasoista koulutusta robotiikan alalla, uudistuu ja vaihtaa nimensä RoboAI-akatemiaksi tulevana keväänä.