Ensimmäinen RoboAI-viikko oli menestys

Verkossa marraskuun 9.-13. toteutettu kokonaisuus keräsi linjoille viikon aikana erilaisiin teknologiatapahtumiin lähes 1400 osallistujaa.

19.11.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

 

Kollaasi2

RoboAI-viikko esitteli Satakunnan ammattikorkeakoulun ja RoboAI-viikon tunnus.Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskus RoboAI:n alaista toimintaa sekä satakuntalaista TKI-osaamista mahtavalla sisällöllä. Monipuolinen sisältö yhdistettynä verkkotapahtuman helppoon saavutettavuuteen omalta kotisohvalta tai -toimistolta näyttäisi olevan hyvä resepti ihmisten aktivointiin.

Viikon suosituin yksittäinen tapahtuma oli Satakunta DigiHealth -hankkeen järjestämä tiistain Hyvinvointiteknologiamessujen Toimintakykyä teknologialla ja Terveysteknologiawebinaari - jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, joihon osallistui yhteensä yli 450 osallistujaa. Webinaarien esiintyjinä nähtiin aamupäivällä mm. Suomen mitatuin mies ja teknologiajohtaja Pekko Vehviläinen. Iltappäivällä lauteilla nähtiin dosentti ja osastonylilääkäri Juha Puustinen, Satasairaalasta ja Porin perusturvasta sekä dosentti ja akatemiatutkija Johanna Virkki Tampereen yliopistosta. Hyvinvointiteknologiamessujen lisäksi katsojia kiinnosti erityisesti Tekoäly ja terveysteknologia -tapahtuma sekä FinDrones2020-konferenssi.

– Viikon mittainen tapahtumasarja oli kova ponnistus järjestäjille, mutta jätti hymyn huulille – jatkoa on luvassa!, lupaa RoboAI:n tutkimusjohtaja Petteri Pulkkinen.

 

 

Tapahtumien tallenteet ovat myöhemmin nähtävissä ilmoittautuneille kahden viikon ajan.

Lisätietoja RoboAI-viikosta

Lisätietoja Hyvinvointiteknologiamessuista

Lisätietoja FinDrones2020-konferenssista

 

 

 

Lisää aiheesta

Linda Liukas
| Tapahtumat

Teknologia kiinnostaa – jo satoja ilmoittautuneita RoboAI-viikolle

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskus RoboAI:n luotsaama teknologiatapahtuma RoboAI-viikko on marraskuun piristysruiske! Verkkotapahtumaan on ilmoittautunut tähän päivään mennessä yli 700 henkilöä ja yhteensä lähes 2000 osallistumista.
Mirka Leino ja Janika Tommiska
| Teknologia

RoboAI-viikko: Opettaja, anna teknologian inspiroida ja innostaa!

– Epävarmuus teknologioita kohtaan ei ole huono asia. Tärkeintä on näyttää esimerkkiä, että vaikka ei osaa, uskaltaa kokeilla. Tulevaisuudessa nämä uudet teknologiat ovat suurella todennäköisyydellä joko työvälineinä tai käyttökohteina, joten uskallus kokeilla on tärkeää. Meille aikanaan iskostettu ”älä koske, menee rikki” -kulttuuri on onneksi jo väistynyt, sanoo Teknologia opetuksessa -verkkokoulutustapahtuman järjestäjä, tuntiopettaja Janika Tommiska.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Jälleen merkittävä rahoitus: @SatakunnanAMK ja @TampereUni ovat saaneet Suomen akatemialta yli miljoona euroa yhteistutkimukseen, joka yhdistää modernia teknologiaa terveydenhuoltoympäristön toiminnan varmistamiseen. Onnea @SariMerilampi! 💥https://yle.fi/uutiset/3-11668140 #roboai #samk

Ambitious FridAI launched @crazytownoy by @ronnymattias and @PeterWE 💥 Startup and AI event the last Friday of each month. @HKetamo from @headaiofficial tells how to upskill five billion people: semantic AI is a tool for future skills prediction. Ask and earn a @ruosniemen beer!

4

SAMKin Feelix-hanke on valittu mukaan TKI-Kärjet2020 -kilpailuun. Hankkeen tavoitteena on kehittää tulevaisuuden työtaitoihin keskittyvää, vaikeuksia tai hidasteita kohdanneiden nuorten vertaisryhmätoimintaa. Äänestys käynnissä 2.12. asti. #tkikärjet2020
https://bit.ly/368Njfw

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi SAMKin tutkimukseen 575 000 euroa. Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals tutkimushanke hyödyntää tekoälyä lääketieteellisessä tutkimuksessa.
https://bit.ly/378W0WH

#mysamk #ylpeästiamk #tekoäly #lääketiede

"Digitalisaatio on päivän sana, mutta sen rinnalle työpaikoille tarvitaan lisää inhimillisyyttä." Blogikirjoitus jatkaa minisarjaa, joka käsittelee tunnejohtamisen ja vuorovaikutuksen teemoja esimiestyön näkökulmasta. Blogi: https://bit.ly/2NGYlyz
#esimiestyö #tunnejohtaminen