Aurora Botnian matkaa voi nyt simuloida

Aurora Botnia, joka on rakenteilla Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla, on saanut oman simulaattorin. Tämä hanke on yhteistyö RMC:n, Wasalinen ja SAMKin välillä.

Komentosilta ja merta/Bridge and sea

Simulaattorilla voidaan ajaa Vaasan satamaan ihan samalla tavalla, kun sinne tullaan ajamaan todellisella laivalla, Aurora Botnialla.

– Tällä simulaattorilla voidaan tehdä koulutusta ja hätätilanneharjoituksia. Myös esimerkiksi propulsion käyttöä voidaan harjoitella, kertoo myyntijohtaja Håkan Enlund telakalta.

– Puolet luotsiajoista voidaan myös tehdä tällä simulaattorilla. Näillä harjoituksilla parannamme turvallisuutta laivalla, kertoo Johannes Sjöholm, Aurora Botnian tuleva kapteeni.

Rauman merenkulkualan koulutus ja telakka ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo 1990-luvulta lähtien. Aurora Botnia toimii myös SAMKin vetämissä hankkeissa, LaivaDigiLab (laivarakennusprosessin turvallisen testausalustan kehittäminen digitaalisiin järjestelmiin) ja AlusAkku (alusten akustojen ja niissä kuljetettavien sähköautojen turvallisuus) referenssialuksena.

Aurora Botnia, joka tulee valmistumaan tänä keväänä ja tulee ajamaan Vaasa-Uumaja reittiä, tulee olemaan maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta.

 

Johannes Sjöholm, Wasaline, puh: 040 503 5007,
johannes.sjoholm@wasaline.com

Jaa tämä sivu

Pienois-SAMKissa koululaiset pääsevät pitämään muun muassa ohjelmointia koskevan luennon.

SAMK mukana Yrityskylässä kehittämässä koululaisten työelämätaitoja

Yrityskylä on kattava oppimiskokonaisuus, joka tukee talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimista peruskoulussa. SAMK on mukana Satakunnan Yrityskylässä.

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.