Ammattikorkeakoulujen TKI-työn moninaisuus esille Arenen raportissa

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene julkaisi torstaina 10.6. Vaikuttava ammattikorkeakoulu – TKI-toiminta ammattikorkeakouluissa 2020 -raportin. Raportilla halutaan tuoda esille ammattikorkeakoulujen TKI-toimintaa ja sen moninaisuutta.

10.6.2021 | Teksti: Arenen tiedote, SAMKin osuus Petra O'Rourke | Kuva: Riika Mäkinen

Kolme henkilöä seisoo lippujen edessä.
SAMKin erikoistutkija Riika Mäkinen (keskellä) kutsuttiin puhumaan ja esittelemään ainutlaatuista sisätilan hygienian tutkimuksesta Saudi-Arabian Terveysministeriön järjestämään konferenssiin; 4th Global Ministerial Patient Safety Summit Jeddassa, Saudi-Arabiassa.

Raportissa esitellään ammattikorkeakoulujen tekemiä tutkimus- ja kehittämishankkeita sekä tarkastellaan TKI-toiminnan rahoitusta ja henkilöstömäärän kehitystä. Esimerkit on jaoteltu neljän teeman alle, jotka ovat kiertotalous, digitalisaatio, yhteiskunnallinen kehitys ja liiketoiminta. Esitellyt hankkeet kytkeytyvät myös tiiviisti kunkin ammattikorkeakoulun strategisiin painoaloihin.

Satakunnan ammattikorkeakoulun esimerkkinä raportissa on Vesi-instituutti WANDERin kansainvälisesti merkittävä sisätilan hygienian tutkimus, joka on luonut suomalaisten yritysten hygieniaratkaisuille vientiä.

– Sisätilan hygienia on kokonaiskonsepti, jonka avulla torjutaan infektioiden leviämistä rakennetussa ympäristössä. Konseptia on kehitetty SAMKin, Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön ja suomalaisen yritysjoukon kanssa jo lähes 10 vuotta, kertoo SAMKin Vesi-Instituutti WANDERin erikoistutkija Riika Mäkinen.

 

Lue Arenen tiedote kokonaisuudessaan

Vaikuttava ammattikorkeakoulu – TKI-toiminta ammattikorkeakouluissa 2020 -raportti (SAMKin osuus alkaa sivulta 36)

Lue lisää Vesi-instituutti WANDERin tutkimustyöstä

10.6.2021 | Teksti: Arenen tiedote, SAMKin osuus Petra O'Rourke | Kuva: Riika Mäkinen

Lisää aiheesta

Riika Mäkinen lähikuvassa SAMKin tiloissa.
| Vesi

Riika Mäkinen: Tavoitteena hyvä sisätilan hygienia ja maailman pelastaminen supermikrobeilta

SAMKILAINEN KASVO. Riika Mäkinen on juuri lähdössä Saudi-Arabiaan potilasturvallisuuden konferenssiin kertomaan suomalaisista ratkaisuista sisätilan hygienian parantamiseksi. IHMEC-hankkeessa on nyt tehty määrätietoista työtä sen eteen, että sekä rakentamisessa että kunnossapidossa oivallettaisiin arkisten toimien merkitys
SAMK Vesi-instituutti julkaisu PEX putket
| Vesi

SAMKin Vesi-instituutilta julkaisut veden laadusta ja putkistojen kestävyydestä

SAMKin Vesi-instituutin tutkijoilta on julkaistu kaksi uutta julkaisua SAMKin julkaisusarjassa. Toinen julkaisu keskittyy talousveden laatuun, toinen vesijärjestelmien kestävyyteen ja vesivahinkojen ehkäisyyn. Molemmat julkaisut ovat ladattavissa verkosta, linkit jutussa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Haemme kehittämistoiminnan moniottelijaa hoitamaan vuoden määräaikaista projektipäällikön tehtävää 1.3.2022 alkaen. Toimipaikka Huittinen. Haku 11.2.2022 klo 16:00 mennessä. Lisätietoja: https://bit.ly/33TIoky
#samktyönantajana #rekry #avoimetpaikat #katsetulevaisuuuteen

There is about two weeks left to apply to our international programmes!

If you are interested in engineering or would like to study online alongside work make sure to check out our blended learning programmes:

- Industrial Management
- Logistics

https://bit.ly/3r49K08
#samk

Kiinnostaako sinua sisätilan hygienia? Haemme kahta tutkijaa/erikoistutkijaa osaksi Tutkimuskeskus WANDERin poikkitieteellistä tiimiä aluksi määräaikaiseen työsuhteeseen (1.3.2022 alk). Toimipaikka Rauma/Pori. Haku 13.2.2022 mennessä. Lisätietoja ja haku: https://bit.ly/3o5O41H

Porin kaupungin tuottama viisiosainen Tervetuloa kotiin -ohjelmasarja kertoo konkreettisin esimerkein, miten ikäihmisten kodeista saadaan esteettömiä ja turvallisia. @Porikaupunki #esteettömyys #saavutettavuus #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/samk-mukana-toteuttamassa-ikaihmisille-suunnattua-tervetuloa-kotiin-ohjelmasarjaa/