Ammattikorkeakouluista valmistuneiden urapolkuja selvitetään toista kertaa valtakunnallisesti

Lähes 27 000 valmistunutta on saanut pyynnön osallistua uraseurantakyselyn. Kyselyllä, joka käynnistyi 15.10, kootaan tietoa valmistuneiden työllistymisestä sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Kyselyn saavat viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet eli kaikki ne vuonna 2014 valmistuneet, joiden yhteystiedot ovat ajan tasalla.

18.10.2019 | Teksti: SAMK Viestintä | Kuva: AMKista uralle – uraseurantatiedot käyttöön -hanke

Kannykassa nakyy tekstari.

Vuonna 2013 valmistuneille lähetetyn uraseurantakyselyn perusteella 80 % ammattikorkeakouluista valmistuneista on vähintäänkin melko tyytyväinen suorittamaansa tutkintoon. Tyytyväisyys on erittäin vahvassa yhteydessä siihen, miten hyvin vastaaja pystyy hyödyntämään AMK:ssa hankkimaansa osaamista nykyisessä työssään ja miten työ vastaa vaativuustasoltaan ammattikorkeakoulutusta.

Korkeakoulut kehittävät koulutusta valmistuneiden palautteen pohjalta

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) tyytyväisyys oli valtakunnallista tasoa. Vastausprosenttia voitaisiin kuitenkin 30 prosentista reippaasti kasvattaa.

– Toivomme, että mahdollisimman moni SAMKista valmistunut vastaisi kyselyyn, jokainen vastaus on tärkeä. Meitä kiinnostaa, missä meidän alumnimme elämässään menevät ja kuinka tyytyväisiä he ovat meillä hankkimaansa koulutukseen, sanoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

SAMKista valmistui vuonna 2014 lähes 1000 opiskelijaa.

Kyselyn kohderyhmänä ovat viisi vuotta sitten ammattikorkeakoulusta valmistuneet

Uraseurantakysely lähetettiin 15.10. kaikille vuonna 2014 AMK- ja YAMK-tutkintoihin valmistuneille tekstiviestillä ja sähköpostilla, muistutus kyselystä lähtee ensi viikolla. Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely toteutetaan samaan aikaan yliopistojen uraseurantakyselyn kanssa.

Lisätietoja: Opetuksen vararehtori Timo Mattila, 044 710 6350, timo.mattila@samk.fi

Vuoden 2018 uraseurantakyselyn tuloksia:

Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen

Töissä.fi

AMKista uralle – uraseurantatiedot käyttöön: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa hanke vahvistaa ja kehittää ammattikorkeakoulujen uraseurantatiedon keräämistä ja tiedon jakamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille ja ulkoisille sidosryhmille. Hanketta ovat toteuttamassa Turun AMK, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus, Hämeen ammattikorkeakoulu, Laurea, Oulun ammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Lisää aiheesta

| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: IT-tradenomi Ville Viitaharju pitää itsensä haastamisesta

Ville Viitaharju opiskeli itsensä datanomiksi kotikaupungissaan Tampereella, minkä jälkeen hän työskenteli IT-alalla. Uuden oppiminen kuitenkin kiehtoi sen verran, että tie vei opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun.
| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: Työmahdollisuuksien monipuolisuus kiinnitti huomion

Keväällä 2017 SAMKista tradenomiksi valmistunut Jonna Vaahtera piti opintojen jälkeistä työllistymismahdollisuuksia monipuolisena ja valitsi siksi liiketalouden.

Uusimmat uutiset

| SAMK

Susanna valmistuu ensimmäisenä Yrittäjän koulutusohjelmasta

Susanna Aaltonen valmistuu Yrittäjän koulutusohjelmasta liiketalouden tradenomiksi maaliskuussa 2020 ja on siten SAMKin ensimmäinen kyseisestä ohjelmasta valmistunut.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA