Ammattikorkeakouluista valmistuneiden työllistymistä kartoitetaan valtakunnallisesti kolmannen kerran

Vuoden 2020 Uraseurantakysely tullaan toimittamaan 15.10. alkaen kaikille vuonna 2015 ammattikorkeakouluista valmistuneille.

Kannettava tietokone, ruudulla lukee AMKista uralle. Vieressä kynäpurkki ja pieni kasvi.

Viime vuoden kyselyssä yli 80% vuonna 2014 valmistuneista sanoi olevansa vähintäänkin melko tyytyväisiä suorittamaansa tutkintoon. Tyytyväisyyden voidaan katsoa olevan vahvassa yhteydessä siihen, miten alumnit ovat pystyneet hyödyntämään ammattikorkeakouluissa hankkimaansa osaamista työelämässä. Ammattikorkeakouluista viisi vuotta aikaisemmin valmistuneista yli 90% työskenteli joko kokopäivätyössä, osa-aikatyössä tai yrittäjänä.

Satakunnan ammattikorkeakoulusta valmistuneiden tyytyväisyys tutkintoon sekä työllistyminen oli linjassa valtakunnallisen tason kanssa. Kyselyn tuloksia tullaan käyttämään esimerkiksi opetuksen kehittämisessä sekä tutkintokokonaisuuksien suunnittelussa. Tämän lisäksi kyselystä saadut vastaukset ovat tärkeitä koulutuksiin hakeutuville sekä opiskelijoille, jotka miettivät omia opintojaan ja tulevaisuuden urasuunnitelmiaan. Tästä syystä onkin tärkeää, että mahdollisimman moni vuoden 2015 valmistuneista osallistuu tämän vuoden kyselyyn ja vanhan opinahjonsa toiminnan kehittämiseen! Vuonna 2015 SAMKista valmistui 1004 opiskelijaa.

Uraseurantakysely tullaan toimittamaan 15.10.2020 alkaen kaikille vuonna 2015 AMK- ja YAMK -tutkintoihin valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä ja vastausaikaa kyselyyn on 10.11.2020 asti. Aiempien uraseurantakyselyjen tuloksiin voit tutustua opetushallinnon tilastopalvelu Vipusessa ja Töissä.fi -palveluissa. Kyselyn toteuttavat ammattikorkeakoulut sekä opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus.

Lisätietoja kyselystä:
uraseuranta.samk@samk.fi, 044 710 3125 Aikaisempien Uraseurantakyselyiden tuloksia:
Uraseurannat.fi

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.