Ammattikorkeakouluista valmistuneiden työllistymistä kartoitetaan valtakunnallisesti kolmannen kerran

Vuoden 2020 Uraseurantakysely tullaan toimittamaan 15.10. alkaen kaikille vuonna 2015 ammattikorkeakouluista valmistuneille. Kyselyn avulla pyritään kartoittamaan viisi vuotta aiemmin valmistuneiden työllistymistä, urapolkua sekä tyytyväisyyttä omaan tutkintoonsa. Kyselyn tuloksia tullaan käyttämään esimerkiksi opetuksen kehittämisessä sekä tutkintokokonaisuuksien suunnittelussa.

24.9.2020 | Teksti: Aleksi Ilomäki | Kuva: AMKista uralle – uraseurantatiedot käyttöön -hanke

Kuva Fi Kysely Tulossa2

Viime vuoden kyselyssä yli 80% vuonna 2014 valmistuneista sanoi olevansa vähintäänkin melko tyytyväisiä suorittamaansa tutkintoon. Tyytyväisyyden voidaan katsoa olevan vahvassa yhteydessä siihen, miten alumnit ovat pystyneet hyödyntämään ammattikorkeakouluissa hankkimaansa osaamista työelämässä. Ammattikorkeakouluista viisi vuotta aikaisemmin valmistuneista yli 90% työskenteli joko kokopäivätyössä, osa-aikatyössä tai yrittäjänä.

Satakunnan ammattikorkeakoulusta valmistuneiden tyytyväisyys tutkintoon sekä työllistyminen oli linjassa valtakunnallisen tason kanssa. Kyselyn tuloksia tullaan käyttämään esimerkiksi opetuksen kehittämisessä sekä tutkintokokonaisuuksien suunnittelussa. Tämän lisäksi kyselystä saadut vastaukset ovat tärkeitä koulutuksiin hakeutuville sekä opiskelijoille, jotka miettivät omia opintojaan ja tulevaisuuden urasuunnitelmiaan. Tästä syystä onkin tärkeää, että mahdollisimman moni vuoden 2015 valmistuneista osallistuu tämän vuoden kyselyyn ja vanhan opinahjonsa toiminnan kehittämiseen! Vuonna 2015 SAMKista valmistui 1004 opiskelijaa.

Uraseurantakysely tullaan toimittamaan 15.10.2020 alkaen kaikille vuonna 2015 AMK- ja YAMK -tutkintoihin valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä ja vastausaikaa kyselyyn on 10.11.2020 asti. Aiempien uraseurantakyselyjen tuloksiin voit tutustua opetushallinnon tilastopalvelu Vipusessa ja Töissä.fi -palveluissa. Kyselyn toteuttavat ammattikorkeakoulut sekä opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus.

Lisätietoja kyselystä:
uraseuranta.samk@samk.fi, 044 710 3125

Aikaisempien Uraseurantakyselyiden tuloksia:
Uraseurannat.fi

Lisää aiheesta

| Liiketoiminta

Alumnitarina: Verkko-opiskelun lähtökohtana on halu oppia itsenäisesti

Alumnitarina: Verkko-opiskelun lähtökohtana on halu oppia itsenäisesti ”Monimuotokoulutus on helppo tapa opiskella, mutta se vaatii opiskelijalta kurinalaisuutta ja itsensä johtamista,” painottaa tradenomi...
Kati Haula hieroo koiraa
| SAMK

Kati Haula on valmistunut SAMKista fysioterapeutiksi, työfysioterapeutiksi ja eläinfysioterapeutiksi

Kati Haula on valmistunut SAMKista fysioterapeutiksi vuonna 2001. Seuraavana vuonna hän suoritti työfysioterapeutin opinnot täydennyskoulutuksena sekä eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot vielä 2017.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia