Arene: AMK-valintakokeet onnistuneesti päätökseen – kokeeseen osallistui yli 44 600 hakijaa

AMK-valintakokeet sujuivat hyvin. Kokeeseen osallistui yli 44 600 hakijaa.

Kädet näppäimistöllä/

AMK-valintakokeet järjestettiin kahdeksana päivänä aikavälillä 31.5.-9.6. Koetilaisuuksia järjestettiin ympäri Suomea yhteensä 25 eri paikkakunnalla. AMK-valintakokeeseen oli ilmoittautunut lähes 76 000 hakijaa ja ilmoittautuneista hakijoista kokeeseen osallistui 59 prosenttia.

– Ammattikorkeakoulut valmistautuivat kokeiden järjestämiseen huolellisesti. Kokeet toteutettiin tarkoin turvallisuusjärjestelyin viranomaisten ohjeita noudattaen ja kokeeseen osallistuneet hakijat toimivat annettujen ohjeiden mukaisesti, toteaa AMK-opiskelijavalinnat-konsortion projektipäällikkö Marko Borodavkin.

Kevään toisessa yhteishaussa on tarjolla yli 26 500 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin. Aloituspaikoista lähes 22 000 on tarjolla ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin ja loput ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin.

Ammattikorkeakouluihin opiskelijat valitaan pääasiallisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen kautta. Todistusvalinnalla valittavien osuus vaihtelee ammattikorkeakouluittain ja hakukohteittain, mutta keskimäärin todistusvalinnalla valitaan hieman yli puolet opiskelijoista. Ammattikorkeakoulut julkaisivat todistusvalinnan tulokset toukokuun lopussa. Suoraan todistuksen perusteella ammattikorkeakouluihin hyväksyttiin 11 950 hakijaa. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinnassa on erikseen aloituspaikat ylioppilastutkintotodistuksella ja ammatillisella perustutkintotodistuksella hakeville.

Kaikki yhteishaun valintojen tulokset julkaistaan viimeistään perjantaina 9.7. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 16.7. klo 15 mennessä. Opinnot alkavat elo-syyskuussa 2021.

Seuraavan kerran korkeakoulujen yhteishaku järjestetään syksyllä aikavälillä 1.9.−15.9. Syksyn yhteishaussa haetaan korkeakoulujen keväällä 2022 alkaviin koulutuksiin.

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.