3D-tulostus on nyt suositumpaa kuin koskaan – Tutustu tekniikoihin ja uusiin oppimateriaaleihin online-tapahtumassa

3D-tulostus on kuuma aihe, ja sitä voidaan hyödyntää niin teollisuudessa, taiteessa, markkinoinnissa kuin kouluissa. Iso-Britannian, Suomen ja Turkin 3D-tulostuksen asiantuntijat ja tutkijat ovat yhdistäneet asiantuntemuksensa.

3D malleja, kilpikonnat.

Eri materiaalien (puu ja korkki) testausta lasten leikkeihin tarkoitetuissa toiminnallisissa tulosteissa (3D model by jakejake).

Robotiikka Akatemian opiskelijat tutustuvat myös 3D-tulostukseen.

Satakunnan ammattikorkeakoulun järjestämä kaksipäiväinen verkkotapahtuma koostuu kahdesta osasta. Ensimmäinen osa on suunnattu 3D-tulostuksesta kiinnostuneille insinööreille, yrityksille ja opiskelijoille, jotka haluavat ymmärtää, millaisilla menetelmillä 3D-tulostusta tehdään. Toinen osa taas suunnataan kouluille ja koulujen opettajille, jotka haluavat opettaa 3D-mallinnusta ja -tulostusta omille oppilailleen.

– Korona on opettanut, että koskaan ei tiedä, milloin työpöydän ääressä eteen tulee tilanne, että pitäisi osata jotain uutta tai muuten vapautunut työaika olisi hyvä käyttää johonkin ammatillisesti kehittävään. Silloin kaikki helposti omaksuttavat online-aineistot tulevat tarpeeseen. Nyt esiteltävät aineistot auttavat sekä opettajia uusien teknologia-aineiden opettamisessa että insinöörejä uuden tuotekehitystyökalun, mutta toisaalta tuotantomenetelmänkin oppimisessa, muistuttaa projektissa mukana oleva yliopettaja ja automaation tutkimusryhmän vetäjä Mirka Leino.

Oppimateriaaleja helposti omaksuttavassa muodossa

Kouluille suunnatussa osassa esitellään uusia 3D-tulostuksen oppimateriaaleja kouluille ja koulujen opettajille. Jos olet opettajana kiinnostunut opettamaan näitä uusia tekniikoita koululaisille tai kenties taidekerhoissa, näet online-tapahtumassa esimerkkejä videoista, joiden avulla opettaminen on helppoa. Osallistujat pääsevät tutustumaan uusiin, kaikkien saatavilla oleviin video-opetusmateriaaleihin sekä voivat kysyä kysymyksiä ja olla vuorovaikutuksessa materiaalien tekijöiden kanssa. Yksi tärkeä osa uusien materiaalien kehittämisessä on ollut koululaisten motivointi oppimaan STEM-aiheita.

Online-tapahtuman toinen osuus eli insinööreille ja yrityksille suunnattu osuus esitellään sekä suomeksi 8.9. että englanniksi 9.9. Tässä osassa tutustutaan 3D-tulostuksen oppimateriaaleihin, jotka on tarkoitettu insinööriopiskelijoille ja teollisuuden insinööreille. 3D-tulostamisen asiantuntijat esittelevät erilaisia, kaikkien katsottavaksi tulevia videoaineistoja 3D-tulostustekniikoista ja niiden innovatiivisesta käytöstä.

Tapahtuman aikataulu:

3DPRINT- DnB – Multiplier Event 8.-9.9.2020

Webinaarit (Webinars, Finnish time)

Tiistai 8.9. klo 10-11.30: 3D-tulostusmenetelmät pähkinänkuoressa

Tiistai 8.9. klo 14-15: Haluatko opettaa lapsille 3D-mallinnusta ja –tulostusta? Tämän webinaarin opastuksen avulla pystyt opettamaan 3D-mallinnusta ja –tulostusta oppilaillesi.

Keskiviikko 9.9. klo 14-16: 3D printing techniques and innovative cases 4 x 30 min lectures (Session delivered by the partners)

Ilmoittautuminen sivulla http://www.3dprintproject.org/3d-print-online-workshops-september-2020/ Online-tapahtuman Teams-kutsut lähetetään ilmoittautuneille.

Lisätietoja:

Mirka Leino
mirka.leino@samk.fi
p. 044 710 3182

Jaa tämä sivu

Kaksi opiskelijaa katsoo robotin ohjainta.

Robotiikka Akatemia on jatkossa RoboAI-akatemia

Robotiikka Akatemia, joka on viimeiset kuusi vuotta tarjonnut opiskelijoilleen korkeatasoista koulutusta robotiikan alalla, uudistuu ja vaihtaa nimensä RoboAI-akatemiaksi tulevana keväänä.

Kankaanpään Honkajoella sijaitsevan Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston kehittäminen on osa SAMKin resurssiviisauden tutkimuskokonaisuuteen kuuluvaa Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hanketta.

SAMKin käynyt kuvataiteilija kohtasi kiertotalouden

SAMKin Taidekoulun kampukselta Kankaanpäästä valmistunut kuvataiteen moniosaaja Mira Aro suunnitteli logon kiertotalouden edelläkävijälle, Kirkkokallion ekoteollisuuspuistolle. Logon vihreä väri ja pyöreä kiertoliike kuvaavat energiavirtojen jatkuvaa liikettä.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.