3D-tulostus on nyt suositumpaa kuin koskaan – Tutustu tekniikoihin ja uusiin oppimateriaaleihin online-tapahtumassa

3D-tulostus on kuuma aihe, ja sitä voidaan hyödyntää niin teollisuudessa, taiteessa, markkinoinnissa kuin kouluissa. Iso-Britannian, Suomen ja Turkin 3D-tulostuksen asiantuntijat ja tutkijat ovat yhdistäneet asiantuntemuksensa uusien 3D-tulostuksen oppimateriaalien tuottamiseksi sekä peruskouluille että insinööritutkintoa suorittaville opiskelijoille. Ne esitellään verkkotapahtumassa 8.- 9. syyskuuta 2020.

18.8.2020 | Teksti: Mirka Leino ja Petra O'Rourke | Kuva: Mirka Leino ja Petra O'Rourke

3D malleja, kilpikonnat.

Eri materiaalien (puu ja korkki) testausta lasten leikkeihin tarkoitetuissa toiminnallisissa tulosteissa (3D model by jakejake).

Robotiikka Akatemian opiskelijat tutustuvat myös 3D-tulostukseen.

Satakunnan ammattikorkeakoulun järjestämä kaksipäiväinen verkkotapahtuma koostuu kahdesta osasta. Ensimmäinen osa on suunnattu 3D-tulostuksesta kiinnostuneille insinööreille, yrityksille ja opiskelijoille, jotka haluavat ymmärtää, millaisilla menetelmillä 3D-tulostusta tehdään. Toinen osa taas suunnataan kouluille ja koulujen opettajille, jotka haluavat opettaa 3D-mallinnusta ja -tulostusta omille oppilailleen.

– Korona on opettanut, että koskaan ei tiedä, milloin työpöydän ääressä eteen tulee tilanne, että pitäisi osata jotain uutta tai muuten vapautunut työaika olisi hyvä käyttää johonkin ammatillisesti kehittävään. Silloin kaikki helposti omaksuttavat online-aineistot tulevat tarpeeseen. Nyt esiteltävät aineistot auttavat sekä opettajia uusien teknologia-aineiden opettamisessa että insinöörejä uuden tuotekehitystyökalun, mutta toisaalta tuotantomenetelmänkin oppimisessa, muistuttaa projektissa mukana oleva yliopettaja ja automaation tutkimusryhmän vetäjä Mirka Leino.

 

Oppimateriaaleja helposti omaksuttavassa muodossa

Kouluille suunnatussa osassa esitellään uusia 3D-tulostuksen oppimateriaaleja kouluille ja koulujen opettajille. Jos olet opettajana kiinnostunut opettamaan näitä uusia tekniikoita koululaisille tai kenties taidekerhoissa, näet online-tapahtumassa esimerkkejä videoista, joiden avulla opettaminen on helppoa. Osallistujat pääsevät tutustumaan uusiin, kaikkien saatavilla oleviin video-opetusmateriaaleihin sekä voivat kysyä kysymyksiä ja olla vuorovaikutuksessa materiaalien tekijöiden kanssa. Yksi tärkeä osa uusien materiaalien kehittämisessä on ollut koululaisten motivointi oppimaan STEM-aiheita.

Online-tapahtuman toinen osuus eli insinööreille ja yrityksille suunnattu osuus esitellään sekä suomeksi 8.9. että englanniksi 9.9. Tässä osassa tutustutaan 3D-tulostuksen oppimateriaaleihin, jotka on tarkoitettu insinööriopiskelijoille ja teollisuuden insinööreille. 3D-tulostamisen asiantuntijat esittelevät erilaisia, kaikkien katsottavaksi tulevia videoaineistoja 3D-tulostustekniikoista ja niiden innovatiivisesta käytöstä.

 

 

 

 

Tapahtuman aikataulu:

3DPRINT- DnB – Multiplier Event 8.-9.9.2020 

Webinaarit (Webinars, Finnish time)

Tiistai 8.9. klo 10-11.30: 3D-tulostusmenetelmät pähkinänkuoressa

Tiistai 8.9. klo 14-15: Haluatko opettaa lapsille 3D-mallinnusta ja –tulostusta? Tämän webinaarin opastuksen avulla pystyt opettamaan 3D-mallinnusta ja –tulostusta oppilaillesi.

Keskiviikko 9.9. klo 14-16: 3D printing techniques and innovative cases 4 x 30 min lectures (Session delivered by the partners)

 

Ilmoittautuminen sivulla http://www.3dprintproject.org/3d-print-online-workshops-september-2020/ Online-tapahtuman Teams-kutsut lähetetään ilmoittautuneille.

 

Lisätietoja:

Mirka Leino
mirka.leino@samk.fi
p. 044 710 3182

 

Lisää aiheesta

3D tulostettuja pieniä robottimalleja.
| Automaatio ja teollisuus

3D-tulostuskokeiluista uutta tietoa ja kilpailukykyä Satakunnan yritysten käyttöön

SAMKin ja TTY:n yhteisen 3D-tulostuskokeiluilla uusia innovaatioita – 3D-AIKO -hankkeen lähtökohtana oli kokeilujen kautta selvittää erilaisia tulostamisen ja tulosteiden ominaisuuksia sekä tuottaa niistä Satakunnan alueen yrityksille ohjeita ja vinkkejä. Kokeiluista saatujen tulosten perusteella tunnistettiin kehittämisavauksia, joiden suuntaan 3D-tulostuksen tutkimusta tulisi jatkossa viedä.
Anatomy apps from Visible Body.
| Kirjasto

Visible Body Human Anatomy Atlas näyttää ihmisen upeina digitaalisina 3D-malleina

SAMKin opiskelijoiden käytettävissä on kattava 3D-mallien verkkopalvelu ihmiskehon anatomian opiskeluun. Kuvia voi myös tallentaa ja hyödyntää opinnoissa.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi