3D-tulostus on nyt suositumpaa kuin koskaan – Tutustu tekniikoihin ja uusiin oppimateriaaleihin online-tapahtumassa

3D-tulostus on kuuma aihe, ja sitä voidaan hyödyntää niin teollisuudessa, taiteessa, markkinoinnissa kuin kouluissa. Iso-Britannian, Suomen ja Turkin 3D-tulostuksen asiantuntijat ja tutkijat ovat yhdistäneet asiantuntemuksensa uusien 3D-tulostuksen oppimateriaalien tuottamiseksi sekä peruskouluille että insinööritutkintoa suorittaville opiskelijoille. Ne esitellään verkkotapahtumassa 8.- 9. syyskuuta 2020.

18.8.2020 | Teksti: Mirka Leino ja Petra O'Rourke | Kuva: Mirka Leino ja Petra O'Rourke

3D malleja, kilpikonnat.

Eri materiaalien (puu ja korkki) testausta lasten leikkeihin tarkoitetuissa toiminnallisissa tulosteissa (3D model by jakejake).

Robotiikka Akatemian opiskelijat tutustuvat myös 3D-tulostukseen.

Satakunnan ammattikorkeakoulun järjestämä kaksipäiväinen verkkotapahtuma koostuu kahdesta osasta. Ensimmäinen osa on suunnattu 3D-tulostuksesta kiinnostuneille insinööreille, yrityksille ja opiskelijoille, jotka haluavat ymmärtää, millaisilla menetelmillä 3D-tulostusta tehdään. Toinen osa taas suunnataan kouluille ja koulujen opettajille, jotka haluavat opettaa 3D-mallinnusta ja -tulostusta omille oppilailleen.

– Korona on opettanut, että koskaan ei tiedä, milloin työpöydän ääressä eteen tulee tilanne, että pitäisi osata jotain uutta tai muuten vapautunut työaika olisi hyvä käyttää johonkin ammatillisesti kehittävään. Silloin kaikki helposti omaksuttavat online-aineistot tulevat tarpeeseen. Nyt esiteltävät aineistot auttavat sekä opettajia uusien teknologia-aineiden opettamisessa että insinöörejä uuden tuotekehitystyökalun, mutta toisaalta tuotantomenetelmänkin oppimisessa, muistuttaa projektissa mukana oleva yliopettaja ja automaation tutkimusryhmän vetäjä Mirka Leino.

 

Oppimateriaaleja helposti omaksuttavassa muodossa

Kouluille suunnatussa osassa esitellään uusia 3D-tulostuksen oppimateriaaleja kouluille ja koulujen opettajille. Jos olet opettajana kiinnostunut opettamaan näitä uusia tekniikoita koululaisille tai kenties taidekerhoissa, näet online-tapahtumassa esimerkkejä videoista, joiden avulla opettaminen on helppoa. Osallistujat pääsevät tutustumaan uusiin, kaikkien saatavilla oleviin video-opetusmateriaaleihin sekä voivat kysyä kysymyksiä ja olla vuorovaikutuksessa materiaalien tekijöiden kanssa. Yksi tärkeä osa uusien materiaalien kehittämisessä on ollut koululaisten motivointi oppimaan STEM-aiheita.

Online-tapahtuman toinen osuus eli insinööreille ja yrityksille suunnattu osuus esitellään sekä suomeksi 8.9. että englanniksi 9.9. Tässä osassa tutustutaan 3D-tulostuksen oppimateriaaleihin, jotka on tarkoitettu insinööriopiskelijoille ja teollisuuden insinööreille. 3D-tulostamisen asiantuntijat esittelevät erilaisia, kaikkien katsottavaksi tulevia videoaineistoja 3D-tulostustekniikoista ja niiden innovatiivisesta käytöstä.

 

 

 

 

Tapahtuman aikataulu:

3DPRINT- DnB – Multiplier Event 8.-9.9.2020 

Webinaarit (Webinars, Finnish time)

Tiistai 8.9. klo 10-11.30: 3D-tulostusmenetelmät pähkinänkuoressa

Tiistai 8.9. klo 14-15: Haluatko opettaa lapsille 3D-mallinnusta ja –tulostusta? Tämän webinaarin opastuksen avulla pystyt opettamaan 3D-mallinnusta ja –tulostusta oppilaillesi.

Keskiviikko 9.9. klo 14-16: 3D printing techniques and innovative cases 4 x 30 min lectures (Session delivered by the partners)

 

Ilmoittautuminen sivulla http://www.3dprintproject.org/3d-print-online-workshops-september-2020/ Online-tapahtuman Teams-kutsut lähetetään ilmoittautuneille.

 

Lisätietoja:

Mirka Leino
mirka.leino@samk.fi
p. 044 710 3182

 

Lisää aiheesta

3D tulostettuja pieniä robottimalleja.
| Automaatio ja teollisuus

3D-tulostuskokeiluista uutta tietoa ja kilpailukykyä Satakunnan yritysten käyttöön

SAMKin ja TTY:n yhteisen 3D-tulostuskokeiluilla uusia innovaatioita – 3D-AIKO -hankkeen lähtökohtana oli kokeilujen kautta selvittää erilaisia tulostamisen ja tulosteiden ominaisuuksia sekä tuottaa niistä Satakunnan alueen yrityksille ohjeita ja vinkkejä. Kokeiluista saatujen tulosten perusteella tunnistettiin kehittämisavauksia, joiden suuntaan 3D-tulostuksen tutkimusta tulisi jatkossa viedä.
Anatomy apps from Visible Body.
| Kirjasto

Visible Body Human Anatomy Atlas näyttää ihmisen upeina digitaalisina 3D-malleina

SAMKin opiskelijoiden käytettävissä on kattava 3D-mallien verkkopalvelu ihmiskehon anatomian opiskeluun. Kuvia voi myös tallentaa ja hyödyntää opinnoissa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia