SAMKin alumnit

SAMKista valmistunut on SAMKin alumni. Alumnitoiminta on SAMKin ja valmistuneiden yhteistyötä ja yhteydenpitoa.

Alumnit ovat elintärkeä linkki SAMKille sekä nykyisille opiskelijoille työelämään.

Tilaamalla SAMKin alumniuutiskirjeen kuulet ensimmäisenä erilaisista tapahtumista ja mahdollisuuksista, joita SAMK tarjoaa alumneilleen. Kuulet myös tavoista, joilla alumnit voivat olla mukana korkeakoulun toiminnassa ja pysyt aina ajan tasalla kotikorkeakoulusi kuulumisista.

Pysytäänhän siis yhteydessä valmistumisen jälkeenkin!

SAMK Alumni Elementti Rgb

SAMKin 30-vuotisjuhlan kunniaksi alumnit saavat SAMKin avoimen AMKin yksittäiset opinnot veloituksetta vuoden 2022 ajan (koodilla AV100). Ilmoittaudu opintoihin.

Mitä alumnitoimintamme on?

SAMK tarjoaa lukuisia erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia alumneilleen. Haluamme myös aina kuulla vanhojen opiskelijoidemme kuulumisia! Mikäli olet kiinnostunut esimerkiksi vierasluennon pitämisestä, viestintäkanavillamme esiintymisestä, blogitekstin kirjoittamisesta tai muusta yhteistyöstä, ota yhteyttä: viestinta.samk@samk.fi.

 

Tarjoamme työn ohella suoritettavia erikoistumiskoulutuksia ja valmiita täydennyskoulutuspaketteja. Voimme myös suunnitella organisaationne tarpeita vastaavan koulutuksen henkilöstölle.

Tervetuloa kirjoittamaan alumniblogiin. Voit myös vinkata kaveria, sukulaista – ketä vain SAMKista valmistunutta. Haemme kirjoittajiksi ihan tavallisia tyyppejä.

Saat osaamisemme käyttöösi ja voimme yhteistyössä viedä eteenpäin niitä asioita ja hankkeita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Voit parantaa kilpailukykyäsi ja saat apua esimerkiksi kansainvälistymiseen.

Haetko tekijää kehittämään toimintaasi? SAMKin kampukset ovat laaja-alaisen osaamisen keskittymiä, josta löydät tarvitsemaasi osaajan ja tekijän.

SAMKin alumnit sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa on kaikille SAMKin alumneille yhteisiä kohtaamispaikkoja LinkedInissä ja Facebookissa.

Tutustu myös alakohtaisiin verkostoihin:
Fysioterapian alumnit, Facebook
Kuninkainen alumnit, Facebook
Matkailun alumnit, Facebook
SAMK Sosionomit, Facebook
Energia- ja ympäristötekniikan alumnit, LinkedIn

Uraseurantakysely alumneille

Ammattikorkeakouluista viisi vuotta aikaisemmin valmistuneille järjestetään vuosittain syksyllä Uraseurantakysely, jonka tavoitteena on kartoittaa valmistuneiden työelämätilannetta sekä tyytyväisyyttä omaan tutkintoonsa.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään esimerkiksi opintokokonaisuuksien suunnittelussa sekä koulutusten kehittämisessä. Kyselyn toteuttavat ammattikorkeakoulut sekä opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus.

Vastaajia lähestytään sähköpostitse ja tekstiviestillä. Sähköpostin lähettäjänä on uraseurannat@arvokyselyt.fi ja tekstiviestin saa SAMKin nimissä.

Uraseurantakysely on tärkeässä roolissa koulutuksen kehittämisessä ja opiskelijoiden uraohjauksessa. Vastausten perusteella autetaan nykyisiä opiskelijoita heidän urapohdinnoissaan ja kehitetään tulevaisuuden ammattikorkeakoulutusta yhä työelämälähtöisemäksi.

Vuonna 2017 valmistuneille järjestetty uraseurantakysely on päättynyt. Kiitos vastauksistanne.

Lisätietoja kyselystä löydät Ammattikorkeakoulujen Uraseuranta-sivulta.

 

Kiitos vastauksistasi.

Vuoden 2021 Uraseurantakysely summattuna

  • Järjestettiin vuonna 2016 valmistuneille.
  • SAMKin osalta vastasi tavoitelluista 390 alumnia (38 %).
  • Vastaajista 343 työskenteli Satakunnassa.
  • Vastaajista yhtäjaksoisesti työelämässä valmistumisensa jälkeen olleiden osuus oli 71 %.
  • Suoritettua tutkintoa vastaavalla alalla työskenteli 78 % vastaajista.
  • Vastaajista 29 % työskenteli vastaushetkellä asiakas- tai potilastyössä, 16 % johto- tai esihenkilötehtävissä ja 12 % suunnittelu-, kehitys ja / tai hallintotehtävissä.
  • Tutkintoon erittäin tyytyväisiä oli vastaajista 23 %, ja tyytyväisiä 39 %.
  • Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon erittäin tyytyväisiä oli vastaajista 31 %, ja tyytyväisiä 40 %.

Lisätietoa Uraseurantakyselyiden tuloksista Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta.

Lisää aiheesta

Heli Kaipio istuu sohvalla.
| SAMK

Hyppy bisnesuralta opettajaksi

Heli Kaipio tuli liike-elämän huippupaikalta SAMKin lehtoriksi. Hän suosittelee ratkaisua muillekin – aiempaa opetustyökokemusta ei välttämättä tarvita.
Mia Kauramaa tietokoneen ääressä.
| Hyvinvointi ja terveys

Halu syventää asiantuntijuutta veti opiskelemaan vanhustyön YAMK-tutkintoa

Vuonna 2019 Mia Kauramaa aloitti vanhustyön YAMK-tutkinnon SAMKissa. Halu kehittyä ja lisätä asiantuntijuutta vanhustyön parissa saivat Mian hakemaan koulutukseen. Tavoitteena hänellä on jonain päivänä päästä työskentelemään esimiehenä ja asiantuntijana alalla.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

All in Pitch on Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu, joka järjestettiin seitsemättä kertaa. Taso oli korkea. Voittajat on jälleen valittu. Samassa tilaisuudessa valittiin myös Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä. https://www.samk.fi/uutiset/all-in-pitch-yritysideakilpailun-taso-oli-jalleen-korkea-myos-vuoden-yrityskiihdyttamoyrittaja-valittu/

Helmikuussa lanseeratulle Tiedolla johtamisen keskus BICille vuosi 2022 on ollut aktiivista verkostojen rakentamisen ja osaamisen tuottamisen aikaa. Lisää kuulumisia @SatakunnanAMK tutkimuskeskusten yhteiskatsauksessa! #tiedollajohtaminen #BIC #samk
https://www.samk.fi/uutiset/katsaus-samkin-tutkimuskeskusten-vuoteen-2022/

Ihan mielettömästi onnea Aatu✨💎✨Hän voitti tänä vuonna nuorten yksinyrittäjäpalkinnon ja nyt tämä🤩 @Porikaupunki @SatakunnanAMK @NuoriYrittajyys #Vuosiyrittäjänä -ohjelma
#Uskallayrittää Ja muuten käyppä kurkkaa insta: zinnaz_ny 👌💫🎄niin näet, mitä Aatun yritys tekee?

SAMKissa TKI-toiminta on keskitetty viiteen tutkimuskeskukseen. Ne tukevat yrityksiä liiketoiminnan kasvussa ja uudistamisessa. Vuosi 2022 on ollut keskuksille aktiivista ja innovatiivista aikaa. #samk #tutkimus #TKI #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/katsaus-samkin-tutkimuskeskusten-vuoteen-2022