SAMKin alumnit

SAMKista valmistunut on SAMKin alumni. Alumnitoiminta on SAMKin ja valmistuneiden yhteistyötä ja yhteydenpitoa.

Alumnit ovat elintärkeä linkki SAMKille sekä nykyisille opiskelijoille työelämään.

Tilaamalla SAMKin alumniuutiskirjeen kuulet ensimmäisenä erilaisista tapahtumista ja mahdollisuuksista, joita SAMK tarjoaa alumneilleen. Kuulet myös tavoista, joilla alumnit voivat olla mukana korkeakoulun toiminnassa ja pysyt aina ajan tasalla kotikorkeakoulusi kuulumisista.

Pysytäänhän siis yhteydessä valmistumisen jälkeenkin!

SAMK Alumni Elementti Rgb

SAMKin 30-vuotisjuhlan kunniaksi alumnit saavat SAMKin avoimen AMKin yksittäiset opinnot veloituksetta vuoden 2022 ajan (koodilla AV100). Ilmoittaudu opintoihin.

Mitä alumnitoimintamme on?

SAMK tarjoaa lukuisia erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia alumneilleen. Haluamme myös aina kuulla vanhojen opiskelijoidemme kuulumisia! Mikäli olet kiinnostunut esimerkiksi vierasluennon pitämisestä, viestintäkanavillamme esiintymisestä, blogitekstin kirjoittamisesta tai muusta yhteistyöstä, ota yhteyttä: viestinta.samk@samk.fi.

 

Tarjoamme työn ohella suoritettavia erikoistumiskoulutuksia ja valmiita täydennyskoulutuspaketteja. Voimme myös suunnitella organisaationne tarpeita vastaavan koulutuksen henkilöstölle.

Tervetuloa kirjoittamaan alumniblogiin. Voit myös vinkata kaveria, sukulaista – ketä vain SAMKista valmistunutta. Haemme kirjoittajiksi ihan tavallisia tyyppejä.

Saat osaamisemme käyttöösi ja voimme yhteistyössä viedä eteenpäin niitä asioita ja hankkeita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Voit parantaa kilpailukykyäsi ja saat apua esimerkiksi kansainvälistymiseen.

Haetko tekijää kehittämään toimintaasi? SAMKin kampukset ovat laaja-alaisen osaamisen keskittymiä, josta löydät tarvitsemaasi osaajan ja tekijän.

SAMKin alumnit sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa on kaikille SAMKin alumneille yhteisiä kohtaamispaikkoja LinkedInissä ja Facebookissa.

Tutustu myös alakohtaisiin verkostoihin:
Fysioterapian alumnit, Facebook
Kuninkainen alumnit, Facebook
Matkailun alumnit, Facebook
SAMK Sosionomit, Facebook
Energia- ja ympäristötekniikan alumnit, LinkedIn

Uraseurantakysely alumneille

Ammattikorkeakouluista viisi vuotta aikaisemmin valmistuneille järjestetään vuosittain syksyllä Uraseurantakysely, jonka tavoitteena on kartoittaa valmistuneiden työelämätilannetta sekä tyytyväisyyttä omaan tutkintoonsa.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään esimerkiksi opintokokonaisuuksien suunnittelussa sekä koulutusten kehittämisessä. Kyselyn toteuttavat ammattikorkeakoulut sekä opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus.

Vastaajia lähestytään sähköpostitse ja tekstiviestillä. Sähköpostin lähettäjänä on uraseurannat@arvokyselyt.fi ja tekstiviestin saa SAMKin nimissä.

Uraseurantakysely on tärkeässä roolissa koulutuksen kehittämisessä ja opiskelijoiden uraohjauksessa.

Vuoden 2021 Uraseurantakysely summattuna

  • Järjestettiin vuonna 2016 valmistuneille.
  • SAMKin osalta vastasi tavoitelluista 390 alumnia (38 %).
  • Vastaajista 343 työskenteli Satakunnassa.
  • Vastaajista yhtäjaksoisesti työelämässä valmistumisensa jälkeen olleiden osuus oli 71 %.
  • Suoritettua tutkintoa vastaavalla alalla työskenteli 78 % vastaajista.
  • Vastaajista 29 % työskenteli vastaushetkellä asiakas- tai potilastyössä, 16 % johto- tai esihenkilötehtävissä ja 12 % suunnittelu-, kehitys ja / tai hallintotehtävissä.
  • Tutkintoon erittäin tyytyväisiä oli vastaajista 23 %, ja tyytyväisiä 39 %.
  • Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon erittäin tyytyväisiä oli vastaajista 31 %, ja tyytyväisiä 40 %.

Lisätietoa Uraseurantakyselyiden tuloksista Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta.

Lisää aiheesta

Mia Kauramaa tietokoneen ääressä.
| Hyvinvointi ja terveys

Halu syventää asiantuntijuutta veti opiskelemaan vanhustyön YAMK-tutkintoa

Vuonna 2019 Mia Kauramaa aloitti vanhustyön YAMK-tutkinnon SAMKissa. Halu kehittyä ja lisätä asiantuntijuutta vanhustyön parissa saivat Mian hakemaan koulutukseen. Tavoitteena hänellä on jonain päivänä päästä työskentelemään esimiehenä ja asiantuntijana alalla.
Joonas Karttunen seisoo tiiliseinän edessä.
| Automaatio ja teollisuus

Opiskelijamme työllistyvät: Insinööriopintojen jälkeen työnjohtotehtäviin

Joonas Karttunen valmistui SAMKista keväällä 2020 sähköinsinööriksi (AMK). Hän työskentelee nyt sähkökunnossapitoyksikön työnjohtajana Eurajoella TVO:lla.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Nella-Riina Tuominen opiskelee sairaanhoitajaksi. Opintoja on nyt takana vuosi. Alan valintaan vaikutti aikaisempi lähihoitajan koulutus, joka sai hänet innostumaan sairaanhoitajan opinnoista ammattikorkeakoulussa. #sairaanhoitaja #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/lahihoitajan-koulutus-sai-innostumaan-jatkaa-sairaanhoitajaksi/

Happy Pride!🏳️‍🌈
SAMKin kampuksilla liputetaan tänäkin vuonna sateenkaarilippuja kansallisella Pride-viikolla. 🏳️‍🌈

Osaaja-opinnäytetyökilpailussa palkittu Tytti Niemi pohtii Alumniblogissa suorittamiaan tuotantotalouden ja -tekniikan opintoja ja erityisesti niihin liittyvää opinnäytetyöprosessia. #opinnäytetyö #amk #insinööri #katsetulevaisuuteen
https://alumniblogi.samk.fi/2022/06/27/uusi-suunta-opinnaytetyoni-tarina/

SAMKissa on tehty pitkäjänteisesti liikuntapaikkojen esteettömyys- ja saavutettavuustyötä, joka mahdollistaa yhdenvertaisen liikunnan harrastamisen.
https://www.samk.fi/uutiset/samkissa-tehdaan-pitkajanteista-liikuntapaikkojen-esteettomyys-ja-saavutettavuustyota/

Geronomiopiskelija Pia Leppäniemi kertoo Samkarit-blogissa mielenkiintoisesta opinto- ja urapolustaan vanhustyön parissa. Hän on työskennellyt Hollannissa lähihoitajana ennen opintoja, ja kertoo saaneensa geronomiopinnoista paljon uusia näkökulmia.
https://samkarit.samk.fi/2022/06/22/geronomiopinnoista-oppeja-vanhustyon-kehittamiseen-ja-ikaihmisten-hyvinvointiin/