Alumnitoiminta

Alumnitoiminta on SAMKin ja valmistuneiden yhteistyötä ja yhteydenpitoa.

Kaikki SAMKista valmistuneet ovat SAMKin alumneja. Alumnit ovat elintärkeä linkki SAMKille sekä nykyisille opiskelijoille työelämään.

Tilaamalla SAMKin alumniuutiskirjeen kuulet ensimmäisenä erilaisista tapahtumista ja mahdollisuuksista, joita SAMK tarjoaa alumneilleen. Kuulet myös tavoista, joilla alumnit voivat olla mukana korkeakoulun toiminnassa ja pysyt aina ajan tasalla kotikorkeakoulusi kuulumisista.

Pysytäänhän siis yhteydessä valmistumisen jälkeenkin!

SAMK-kampus Porin rakennus ulkoapäin kesällä 2016.

SAMKista valmistunut on SAMKin alumni. Sana alumni on monikkomuoto latinankielisestä sanasta alumnus, joka tarkoittaa suojattia, kasvattia tai opiskelijaa.

Mitä alumnitoimintamme on?

SAMK tarjoaa lukuisia erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia alumneilleen. Haluamme myös aina kuulla vanhojen opiskelijoidemme kuulumisia! Mikäli olet kiinnostunut esimerkiksi vierasluennon pitämisestä, viestintäkanavillamme esiintymisestä, blogitekstin kirjoittamisesta tai muusta yhteistyöstä, ota yhteyttä: viestinta.samk@samk.fi

 

Tarjoamme työn ohella suoritettavia erikoistumiskoulutuksia ja valmiita täydennyskoulutuspaketteja. Voimme myös suunnitella organisaationne tarpeita vastaavan koulutuksen henkilöstölle.

Tervetuloa kirjoittamaan alumniblogiin. Voit myös vinkata kaveria, sukulaista – ketä vain SAMKista valmistunutta. Haemme kirjoittajiksi ihan tavallisia tyyppejä – sinun ei tarvitse olla ”superkirjoittaja”.

Saat osaamisemme käyttöösi ja voimme yhteistyössä viedä eteenpäin niitä asioita ja hankkeita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Voit parantaa kilpailukykyäsi ja saat apua esimerkiksi kansainvälistymiseen.

Haetko tekijää kehittämään toimintaasi? SAMKin kampukset ovat laaja-alaisen osaamisen keskittymiä, josta löydät tarvitsemaasi osaajan ja tekijän.

Uraseurantakysely alumneille

Ammattikorkeakouluista viisi vuotta aikaisemmin valmistuneille järjestetään vuosittain uraseurantakysely, jonka tavoitteena on kartoittaa valmistuneiden työelämätilannetta sekä tyytyväisyyttä omaan tutkintoonsa. Kyselyn tuloksia hyödynnetään esimerkiksi opintokokonaisuuksien suunnittelussa sekä koulutusten kehittämisessä. Kyselyn toteuttavat ammattikorkeakoulut sekä opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus.

Vastaajia lähestytään sähköpostitse ja tekstiviestillä. Sähköpostin lähettäjänä on uraseurannat(a)arvokyselyt.fi ja tekstiviestin saa taholta SAMK. Vastaamalla autat nykyisiä opiskelijoita heidän urapohdinnoissaan ja pääset vaikuttamaan tulevaisuuden ammattikorkeakoulutukseen.

Uraseurantakysely on tärkeässä roolissa koulutuksen kehittämisessä ja opiskelijoiden uraohjauksessa.

Vuoden 2020 Uraseurantakysely summattuna

  • Järjestettiin vuonna 2015 valmistuneille.
  • SAMKin osalta kyselyyn vastasi 337 valmistunutta.
  • Vastaajista 83 % koki olevansa vähintäänkin melko tyytyväinen tutkintoonsa.
  • Vastaajat kokivat myös SAMKin tutkintojen antavan erittäin hyvät valmiudet työelämään ja työnantajien arvostavan SAMKista saatua tutkintoa.
  • Valmistuneista 92 % oli kyselyn aikaan työsuhteessa ja 6 % opiskelu- tai perhevapaalla.
  • Vastaajista 79 % koki työskentelevänsä omaa tutkintoaan vastaavalla alalla.
  • 87 % mainitsi olevansa vähintään melko tyytyväinen tähänastiseen työuraansa.
  • 51 % vastaajista työskenteli Satakunnan alueella.

Aikaisempien Uraseurantakyselyiden tuloksia:
Uraseurannat.fi

 

SAMKin alumnit sosiaalisessa mediassa

Lisää aiheesta

Drew Warwick-Smith teaching in the Agora hall.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Drew Warwick-Smith työllistyi suoraan valmistumisen jälkeen SAMKille sivutoimiseksi opettajaksi

Drew Warwick-Smith kiinnostui fysioterapiasta ollessaan töissä Kuninkaallisessa laivastossa ja päätyi opettamaan alaa SAMKissa opettajan sijaisena.
Jenna Mäntyvaara talvella jokirannassa/Jenna Mäntyvaara on the river bank in winter
| Liiketoiminta

Opiskelijamme työllistyvät: AMK-opinnot mahdollistivat urakehityksen pankkialalla

Jenna Mäntyvaara valmistui vuonna 2018 SAMKista taloushallinnon tradenomiksi ja työskentelee nykyään Länsi-Suomen Osuuspankissa sijoitusasiantuntijana.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Haemme kehittämistoiminnan moniottelijaa hoitamaan vuoden määräaikaista projektipäällikön tehtävää 1.3.2022 alkaen. Toimipaikka Huittinen. Haku 11.2.2022 klo 16:00 mennessä. Lisätietoja: https://bit.ly/33TIoky
#samktyönantajana #rekry #avoimetpaikat #katsetulevaisuuuteen

There is about two weeks left to apply to our international programmes!

If you are interested in engineering or would like to study online alongside work make sure to check out our blended learning programmes:

- Industrial Management
- Logistics

https://bit.ly/3r49K08
#samk

Kiinnostaako sinua sisätilan hygienia? Haemme kahta tutkijaa/erikoistutkijaa osaksi Tutkimuskeskus WANDERin poikkitieteellistä tiimiä aluksi määräaikaiseen työsuhteeseen (1.3.2022 alk). Toimipaikka Rauma/Pori. Haku 13.2.2022 mennessä. Lisätietoja ja haku: https://bit.ly/3o5O41H

Porin kaupungin tuottama viisiosainen Tervetuloa kotiin -ohjelmasarja kertoo konkreettisin esimerkein, miten ikäihmisten kodeista saadaan esteettömiä ja turvallisia. @Porikaupunki #esteettömyys #saavutettavuus #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/samk-mukana-toteuttamassa-ikaihmisille-suunnattua-tervetuloa-kotiin-ohjelmasarjaa/