Opiskelijatarina: Insinööriopiskelija lähti hakemaan uusia näkökulmia

Sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija Antti Inkinen päätti ennen valmistumistaan lähteä puoleksi vuodeksi ulkomaille vaihto-opiskelemaan. Antin periaatteisiin kuuluu itsensä haastaminen ja hän halusi myös uutta näkökulmaa tekniikkaan sekä projektityöskentelyyn.

18.3.2020 | 作者: Essi Uusiniitty, SAMKin opiskelija | 照片: Antti Inkinen, SAMKin opiskelija

Antti Inkinen Henkilökuva Vaaka

Antti tunsi välillä olevansa itsekin paikallinen.

Kolmannen vuoden insinööriopiskelija Antti Inkisen vaihtokohteeksi valikoitui Hollanti. Hän aloitti syyskuussa 2019 opiskelunsa Den Haagse Hogeschoolissa, joka sijaitsi Delftissä. Hänen mielestään vaihtokorkeakoulun sijainti oli hyvä, koska kaupunki ei ollut niin turistikohde ja sen ansiosta hän pystyi näkemään paremmin maan oikeaa kulttuuria.

– Odotin uusiin ihmisiin tutustumista ja ahaa-elämyksiä tekniikan parissa. Molemmat toteutuivat, vaikka en tutustunutkaan muihin vaihto-opiskelijoihin. SAMKin osalta vaihdon järjestelyt hoituivat hyvin.

Antti oli ryhmän ainoa vaihto-opiskelija, mikä ei kuitenkaan tuottanut hänelle ongelmaa. Koko vaihdon ajan ryhmä puhui englantia niin Antille kuin toisilleenkin ja tämä loi Antin mielestä hyvää yhteishenkeä. Hän pääsi myös opiskelukavereiden kautta näkemään lähietäisyydeltä paikallista elämäntyyliä.

”Uskallan hypätä tuntemattomaan”

Antin mukaan vaihto-opiskelu on ollut hänelle vain hyödyksi. Hollannin kurssitarjonta tuki Antin opiskelua Suomessa, joten hän sai paljon hyödyllistä oppia vaihtonsa aikana. Vaihdon aikana englannin kielen taito kehittyi entuudestaan ja vaihto toi rohkeutta toimia tuntemattomassa ympäristössä.

Vaihdon aikana Antti suoritti Smart manufacturing and robotics -kurssin, joka sisälsi kaksi eri projektia yrityksille. Projektit suoritettiin ryhmittäin ja ryhmän jäsenet olivat eri alueilta, kuten sähkötekniikan, konetekniikan ja tietotekniikan. Antti yhdessä ryhmänsä kanssa sai tehdä projektit oikeille yrityksille, joilla oli antaa tosielämän projektiaiheita.

– Automatisoimme asiakkaan sorvin työkierron yhteistyörobottia apuna käyttäen. Pääpainona projektissa oli joustavuus ja nopea käyttöönotto, koska työstettäviä kappaleita oli useita ja sorvia tullaan käyttämään ajoittain myös manuaalisesti. Aloitimme työn puhtaalta pöydältä ja lopputuloksena oli järjestelmä, joka konenäköä hyödyntäen latasi kappaleita sorviin ja kommunikoi kenttäväylän avulla sorvin ohjainpiirin kanssa.

– Projektin aikana pidimme tiivistä yhteydenpitoa asiakkaan kanssa ja vierailimme useasti heidän luonaan. Saimme arvokasta oppia niin tekniikan osalta kuin myös projektityöskentelyä varten. Sain hyvää näyttöä CV:hen, että uskallan hypätä tuntemattomaan. Tein myös asioita, joita pystyin jakamaan mm. Linkedinissä.

Hollantilaisessa salibandyjoukkuessa

Antti päätti ottaa vaihtoajastaan kaiken hyödyn irti myös vapaa-ajalla. Hän etsi paikallisen salibandyjoukkueen, johon hän pääsi pelaamaan vaihtonsa ajaksi. Joukkueen kanssa pelaaminen mahdollisti matkustamisen ympäri maata ja tutustumisen sitä kautta vielä enemmän maan kulttuuriin.

– Joukkue-urheilu toi minulle yhteenkuuluvuuden fiiliksen ja tunsin välillä olevani itsekin paikallinen. Salibandyn avulla sain myös vaihto aikaan säännöllistä tekemistä, jota odottaa.

Oman vaihtokokemuksensa pohjalta Antin mielestä on tärkeää varata rahaa ja muistaa hoitaa paperityöt ajoissa. Näiden lisäksi hän mainitsi, että kannattaa olla aktiivisesti mukana ylimääräisissä vaihtokorkeakoulun tapahtumissa ja muistaa myös opiskella. Viimeinen vinkki Antilta oli, että on tärkeää myös muistaa pitää yhteyttä kotipuoleen.

– Vaihtoon lähteminen oli minulle kehittävä kokemus, jota voin suositella kaikille. Välillä on hyvä mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle kokeilemaan omia rajojaan.

Tutustu Antin tekemään projektiin.

Antti Inkinen Henkilökuva

Antti Inkinen

  • Koulutusohjelma: Sähkö- ja automaatiotekniikka
  • Vaihtomaa: Hollanti
  • Vaihtokorkeakoulu: Den Haagse Hogeschool (The Hague University of Applied Sciences), Delft

 

 

18.3.2020 | 作者: Essi Uusiniitty, SAMKin opiskelija | 照片: Antti Inkinen, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.