Kansainvälisen Talentjourney-projektin tavoitteena on parantaa toisen asteen teknologiaopetuksen laatua sekä yritysten ammattilaisten teknologiatietoutta. Yhteisenä tähtäimenä on tulevaisuuden osaajien teknologiatietoinen asenne ja asiantuntemus.
Elokuussa 2020 päättynyt Erasmus+ -hanke "Bachelor & Meister", jossa Satakunnan ammattikorkeakoulu oli mukana partnerina, sai Euroopan unionin arvioinnissa 96 pistettä sadasta (96/100). Ulkopuolinen arvioija suosittelee Bachelor & Meister -hanketta Euroopan komissiolle esimerkiksi hyvistä käytännöistä.
SAMK sai Akatemialta rahoitusta 420 000 euroa, minkä lisäksi SAMK sijoittaa tutkimukseen omaa rahoitusta 180 000 euroa. Rahoituksesta kilpaili 65 lähinnä yliopistojen tutkimushanketta, joista 16 myönnettiin
rahoitus.
Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tutkimushankkeelle Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals myönnettiin rahoitusta 575 000 euroa. SAMK sijoittaa tutkimukseen myös omaa rahoitusta 325 000 euroa.
KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.
RoboAI-viikon näyttävästi perjantaina 13.marraskuuta päättävä VTR-seminaari toimii hankkeen loppuseminaarina, jossa käydään läpi keväällä 2018 alkaneen Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hankkeen tuloksia. Keynote-puheenvuoroa lukuun ottamatta kaikki puheenvuorot esittelevät hankkeen aikana tehtyjä ja aikaansaatuja asioita.
– Olemme havainneet, että konepajateollisuudessa on paljon potentiaalia tehdä automaatio- ja robotiikkaratkaisuja ja sitä kautta saada nostettua tuotannon digitalisaatioastetta. Kilpailukyvyn parantaminen satakuntalaisissa konepajoissa on tärkeää ja näemme, että sillä on laajempi merkitys yritysten menestymiselle tulevaisuudessa, selittää tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.