BYOD – oma laite oppimisessa

BYOD tulee sanoista Bring Your own Device, mikä tarkoittaa, että jokainen opiskelija tuo oman laitteensa ja käyttää sillä oppimisympäristön palveluja.

Info

Kaikki SAMKin opiskelijat käyttävät kampuksilla omia päätelaitteitaan. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu mm.  tulostus, tietoturva, sovellukset, tiedotus ja tuki

Verkkoyhteydet

Koko kampus on oppimisympäristö, joten langaton verkko toimii kaikissa tiloissa 2.4 ja 5GHz taajuuksilla. Kampuksen ulkopuolella tarvitaan vähintään 3G-tasoinen yhteys.

Tuki ja neuvonta

BYOD-klinikalta saa neuvoja syksyllä opintojen alkaessa. Helpdesk auttaa muutoin tietoteknisissä ongelmissa.

Laitesuositukset, opiskelijan kannettava tietokone

Näiden suositusten mukaisella koneella opiskelu sujuu kaikissa tutkinto-ohjelmissa. Suurimmalle osalle (esim. hyvinvointi- tai liiketalousala) riittää kevyempikin ratkaisu. Tiedot tarkentuvat ensimmäisenä lukuvuonna.

Laitesuositukset:

Windows 11 -käyttöjärjestelmä (Home, Pro tai Edu)
(Tekniikan alan ohjelmistot vaativat 64bit Pro tai Edu -version)
Vähintään 8 Gt keskusmuistia, tekniikan opiskelijoille suositellaan 16 Gt
Suositellaan 3–4 v takuuta (harkitse esim. takuun pidennyksen hankintaa)
Vähintään FullHD -tasoinen näyttö
SSD -levyllä 256Gt, tekniikan opiskelijoille vähintään 512Gt
Hyvä akku, joka kestää useamman tunnin
Integroitu kamera

Lisää tietoa (avautuu SAMK-tunnuksin opiskelijoille ja henkilökunnalle)

BYOD-ohjelmistot

Osa opiskelussa käytettävistä ohjelmistoista on sellaisia, että voit ladata ne omalle tietokoneellesi. Ne ohjelmistot joita ei voi asentaa omille koneille, asennetaan SAMKin IT-luokkiin.

Office365

Käytössäsi on ilmaiset Microsoft Office -ohjelmistot, jotka voit joko asentaa omalle koneellesi, tai käyttää palvelussa olevia Web-sovelluksia – tai sekä että. SAMKin sähköposti on suositeltavaa kytkeä myös älypuhelimeen mobiilipostiksi.

Lisäksi käytössäsi on ilmainen OneDrive for Business -tallennustila tiedostoillesi – voit jakaa tiedostoja muille opiskelijoille tai opettajien kanssa.