Yrityskiihdyttämön vuoden 2017 yrittäjäksi Seikkailupuisto Huikeen Tino Lehtonen

Toimiva yritysidea yhdistää Yyterin matkailutoiminnan kehittämisen, ekologisen ajattelun ja koko perheelle sopivan liikunnan. Puiden ympärille eri korkeuksiin rakennetuista köysiradoista koostuva puisto avattiin kesällä 2017.

13.10.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke, Seikkailupuisto Huikeen Facebook-sivut

Huikee Puut

Yrittäjyydestä haaveileville Tinolla oli tärkeä muistutus. – Kärsivällinen täytyy ehdottomasti olla, asiat eivät tapahdu niin nopeasti kuin toivoisi. Kannustan myös olemaan rohkea, epäonnistumista ei saa pelätä.

– Hyvältä tuntuu, kova työ on takana ja nyt se palkitaan, Lehtonen kertoo tunnelmiaan.

Vasta 25-vuotias Lehtonen on ehtinyt elämänsä aikana jo paljon. SAMKin tradenomiopintojen aikana veljensä Ekun kanssa perustettu tilaussaunaa vuokraava yritys oli hyvä ponnistuslauta korkeampiin tavoitteisiin. Perheen vahva yrittäjyystausta ajoi Lehtosta eteenpäin ja kynnys yrittämiseen oli matalalla.

– Yrittäjäksi ryhtyminen on ollut minulle lapsesta asti suuri ammatillinen haave. Yrittämisessä minua kiehtoo sen mahdollisuudet ja haasteet: siinä saa olla täysillä mukana kaikilla yritystoiminnan osa-alueilla, Lehtonen kuvailee.

Tukea aloittavalle yrittäjälle

SAMKin yrityskiihdyttämön asiakkaaksi Lehtonen lähti vuonna 2015. Lehtosten veljesten saamaa ideaa Yyteriin perustettavasta seikkailupuistosta lähdettiin kehittämään eteenpäin. Yrityskiihdyttämön osoittama henkilökohtainen mentoriopettaja lehtori Pia Marjanen tuki ja neuvoi yrityksen alkutaipaleella.

– Yrityskiihdyttämössä mahtavin asia on se, että sen avulla saa vietyä sekä opiskeluja että yritysprojektia eteenpäin ja ne yhdistyvät. Pia osasi ottaa minusta tehot irti, haastoi ja sai ajattelemaan uudesta näkökulmasta, Lehtonen kertoo.

Ensimmäinen kausi sai aikaan kansanvaelluksen

Porilainen Tino Lehtonen näki Yyterissä paljon käyttämätöntä potentiaalia. Vierailu helsinkiläisessä seikkailupuistossa avasi miehen silmät: tämä Porista ja Satakunnasta puuttuu.

– Yyteri on uniikki paikka ja täällä on upeat puitteet, mutta sitä ei ole osattu käyttää oikein.

Seikkailupuisto Huikeen ensimmäinen kausi päättyy pian ja yrittäjä voi olla tyytyväinen.

– Rehellisesti sanoen ensimmäinen kausi meni yli odotusten. Olemme saaneet loistavan vastaanoton ja palaute on ollut positiivista. Tämä antaa uskoa jatkoon. Tarina jatkuu, toivottavasti tulevaisuus näyttää Huikeelta, summaa Lehtonen tyytyväisenä.

 

 

Palkintoraati valitsi vuoden kiihdyttämöyrittäjän osaavasta joukosta. Lehtosen valintaan vaikuttivat seuraavat seikat:

  • Lehtosen henkilökohtainen kasvutarina: yritysidea vei mennessään ja se edesauttoi myös valmistumista (harjoittelu ja opinnäytetyö omaan yritykseen)
  • intohimo työn tekemiseen
  • yrityksen alueellinen ja valtakunnallinen imagovaikutus.

SAMKin yrittäjyysviikon kohokohta on perinteiseen tapaan yrityskiihdyttämön vuoden yrittäjän valinta. Palkinto jaettiin tänä vuonna jo 13. kerran. Yrityskiihdyttämö (Enterprise Accelerator) on saanut valtakunnallista tunnustusta. Se on opetusministeriön palkitsema ammattikorkeakoulujen koulutuksen laatuyksikkö. Yrityskiihdyttämö on 20 toimintavuotensa aikana tuottanut 289 yritystä. Yrityskiihdyttämösopimuksia on tehty 511.

Lue lisää yrityskiihdyttämöstä

Lue lisää Huikeesta

Lisää aiheesta

Vuoden 2016 yrityskiihdyttamoyrittaja Laura Ylakorpi
| Yrittäjyys

Vuoden 2016 yrityskiihdyttämöyrittäjä: Konetekniikan opiskelijan yllättävä intohimo

Bistro Bayn nuori yrittäjä vaihtoi koneet ruuanlaittoon ja ravintolan pyörittämiseen. – Puhuttiin, että pitäisikö oikeasti laittaa oma ravintola. Voisihan sitä jahkailla vaikka kuinka pitkään – ja vanhana sanoa, että ”oishan sitä voinut”, kuvailee parin vuoden takaisia mietteitään Laura Yläkorpi.
Kalle Vuorio
| Yrittäjyys

Ensimmäinen yrityskiihdyttämöyrittäjä Kalle Vuorio: ”Kehityksessä pysyy aina, se vaatii vain töitä”

Kalle Vuorion ura alkoi työkalujen kantamisella ja johtojen kiinnittämisellä seinään. Nykyään hän toimii perustamansa yrityksen KMJ Engineeringin operatiivisena johtajana. Hän on ensimmäinen SAMKin yrityskiihdyttämön kautta startannut yrittäjä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

RoboAI-yhteiskäyttölaboratorio toimii ammattilaisten oppimisympäristönä Älykkäät teknologiat hyvinvointialoilla -koulutuksessa.

#samk #mysamk #roboai #sasky #Teknologia #koulutus #labrassatapahtuuSastamalassa ja lähiseutukaupungeissa starttasi Älykkäät teknologiat hyvinvointialoilla -koulutus, joka on suunnattu erityisesti hyvinvointiteknologian alan yritysten henkilöstölle.

Koulutus on suunniteltu Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa (Seutu1) -hankkeessa, osatoteuttaja SASKY koulutuskuntayhtymä. Aiheita ovat verkko-opintoina mm. palvelu- ja mobiilirobottien käyttö ja koodipohjan ymmärrys, etäteknologia, objektiivinen hyvinvoinnin mittaaminen kotiolosuhteissa sekä tekoäly hyvinvointialalla.

Opetuksesta vastaa Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK ja laboratoriopäivä pidetään RoboAI-yhteiskäyttölaboratoriossa Porissa.

📷: SAMK/arkisto
... See MoreSee Less

View on Facebook

Yliopettaja Sirpa Sandelin ja lehtori Mari Kujala tuovat mielipidekirjoituksessa esiin SAMKin kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen liittyvää toimintaa. @SatakunnanKansa
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007753572.html

Tule kuulemaan miten robotiikka ja tekoäly voivat hyödyttää juuri sinun yritystäsi! Konkreettisia esimerkkejä tarjoilee @SatakunnanAMK Lue lisää: https://www.facebook.com/events/258551622355056
#SATELYkeskus

SAMKin tulevat restonomit (AMK) kertovat matkailun blogissa opinnoistaan, projekteistaan ja monenlaisista mielenkiintoisista tapahtumista ja elämyksistä, joita opintojaksoilla suunnitellaan ja toteutetaan.
https://matkailu.samk.fi

Koska lukeminen kannattaa aina, pistetään pystyyn lukupiiri opiskelijoille @SatakunnanAMK. Kiinnostavaa nähdä, miten alkaa toimia ja millaiseksi muotoutuu. Ensimmäinen tapaaminen on perjantaina 22.1. Vielä mahtuu mukaan. /w @TeppoLundell

Sataedun Kankaanpään Nopsa opinnot pyörähtivät käymään etänä. Sähkön 2. vuoden opiskelija ryhmästä lähti 8 mukaan nopsaan, taivoitteena Samkista sähköalan inssi opinnot. Huippua 👍.

@Sataedu @SatakunnanAMK #nopsaopinnot