Yhteishaku ammattikorkeakouluihin käynnissä

Kevään yhteishaku ammattikorkeakouluihin on käynnissä 5.4. asti.

14.3.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

SAMKin opiskelijoita

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) haussa on 16 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, viisi monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kahdeksan ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa. Päiväopetuksena englanninkielellä tarjottavat koulutukset olivat haussa jo tammikuussa.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä yli 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 200. Kaikki nyt haussa olevat opinnot käynnistyvät elo/syyskuussa 2017.

Uutena tarjolla Yrittäjän koulutusohjelma

Aivan uutena SAMKissa alkaa yrittäjän koulutusohjelma, joka tähtää yrityksen perustamiseen tai olemassa olevan yrityksen toiminnan kehittämiseen. Koulutuksen tavoitteena on oppia yrittäjyydestä, työnantajana toimimisesta, tiimissä toimimisesta, verkostoitumisesta sekä liiketoiminnan osa-alueista, kuten rahoituksesta, taloudesta, lainsäädännöstä ja markkinoinnista. Koulutuksesta valmistuu tradenomiksi (AMK). Liiketalouden opintojen lisäksi on mahdollisuus syventää muiden aiheiden osaamista vapaasti valittavien opintojen kautta.

Toinen merkittävä muutos aiempiin vuosiin nähden on se, että tarjolla on koulutuksia enemmän englanniksi. Esimerkiksi ylempänä AMK-tutkintona tarjottava Welfare Technology on haussa ensi kertaa englanninkielisenä. Aiemmin koulutus on tarjottu suomenkielisenä nimellä Hyvinvointiteknologia. Nuorten tutkintoon johtavat englanninkieliset koulutukset olivat pääsääntöisesti haussa jo tammikuussa.

− Myös aiemmin suomenkielisenä toteutettu merikapteenikoulutus alkaa tänä syksynä ensimmäisen kerran englanninkielisenä Sea Captain -koulutuksena. Uusi opetuskieli lisää merenkulkualan päällystötehtäviin tähtäävien valmiuksia ja työllistymismahdollisuuksia, toteaa opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala. Koulutus on haussa nyt maalis-huhtikuussa.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, janne.santala@samk.fi, p. 044 710 3012

 

Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi

Kaikki haussa olevat koulutukset: samk.fi/haku

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMKin vieraskielisten koulutusten hakijamäärät kasvoivat

Vieraskielisten koulutusten yhteishaku päättyi tällä viikolla. SAMKiin oli oli ensisijaisia hakijoita yli 300 ja kaikkia hakijoita n. 650. Aloituspaikkoja kohti vetovoima oli keskimäärin 1,9 ensisijaista hakijaa.
Opiskelijat kirjaston sohvalla kuva Katri Vakiparta
| Opinnot ja opetus

SAMKin opiskelijat tyytyväisiä opiskeluyhteisöönsä

SAMKin opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä opiskeluyhteisöönsä, kertoo SAMKin opiskelijakysely vuodelta 2016. Suhteet opiskelijatovereihin ja opettajiin olivat siis keskimäärin hyvässä kunnossa. Kysely on kokonaisuudessaan luettavissa netissä.

Uusimmat uutiset

Rakennustekniikan opiskelijat Jari-Petteri Joutsenlahti ja Tomi Ahokas katsovat rakennuspiirroksia rakennustyömaalla.
| SAMK

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksesta hyvät valmiudet työelämään

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Rakennusalalla vaaditaan koko ajan uutta kilpailukykyistä osaamista ja siihen tarpeeseen koulutuksesta valmistuu uutta osaavaa työvoimaa. Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla opinnoistaan ja harjoitteluistaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan.
#rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Saatujen tulosten perusteella nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. #rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
https://t.co/rCMBsXo8lb

TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä https://t.co/LUbHdZmvuU

CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts
https://t.co/vVWW5fkcVH

Kari Lilja, Sirpa Sandelin ja Sanna Lindgen pohtivat Osaava yritys – Menestyvä yritys -blogikirjoituksessa, mikä tekee osaajasta asiantuntijan. https://t.co/DLRAzkkZ0Z