Etsi

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin käynnissä

Kevään yhteishaku ammattikorkeakouluihin on käynnissä 14.-28.3.2018.

13.3.2018 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

Lehtori Annika Suvela opettaa insinööriopiskelijoille matematiikkaa Porin uudella kampuksella.

SAMKissa on haussa 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, seitsemän monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja seitsemän ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa. Päiväopetuksena englanninkielellä tarjottavat koulutukset olivat osin haussa jo tammikuussa. Osa koulutuksista on pidemmässä erillishaussa, joka päättyy myös 28.3.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä yli 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 200. Kaikki nyt haussa olevat opinnot käynnistyvät elo/syyskuussa 2018.

Uusia englanninkielisiä koulutusohjelmia

SAMK on kasvattanut merkittävästi englanninkielistä opetustarjontaa. Esimerkiksi ylempänä AMK-tutkintona tarjottava kuntoutuksen koulutus Rehabilitation on haussa ensi kertaa englanninkielisenä.

– Nyt oli hyvä aika vahvistaa kansainvälistä koulutustarjontaamme uudenlaisella Master-ohjelmalla. Englanninkielisessä fysioterapian koulutuksessahan SAMKilla onkin jo pitkät perinteet, kertoo yliopettaja Anne Kärki.

– Intressimme ovat vahvasti kansainvälisessä tutkimuksessa ja kehittämisessä. Oli luontevaa lähteä toteuttamaan tätä nyt. Kansainväliset opiskelijat tuovat koulutukseen kansainvälisen kontekstin. Se juuri on koulutuksen rikkaus, Kärki jatkaa.

Matkailun koulutusohjelma tarjotaan ensi syksynä ensi kertaa sekä suomeksi että englanniksi. Koulutusohjelma on suunniteltu vastaamaan matkailun ajankohtaisiin ilmiöihin.

Haku myös insinöörien muuntokoulutukseen

SAMKiin on haku myös insinöörien (AMK) muuntokoulutukseen. Tällä koulutuksella vastataan Satakunnan ja lähialueiden automaatio-, ICT- ja konetekniikan insinöörien työvoimapulaan.

Koulutukseen odotetaan sekä insinöörejä että esimerkiksi toisen asteen koulutuksen käyneitä, jotka haluavat suunnata osaamistaan ns. positiivisen rakennemuutoksen aloille ja laajentaa näin työllistymismahdollisuuksiaan.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, janne.santala@samk.fi, p. 044 710 3012

Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi

Kaikki haussa olevat koulutukset: samk.fi/haku

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Kuntoutuksen Master-koulutusta ensi kertaa englannin kielellä

SAMKissa on tarjottu kuntoutuksen ylempi AMK -koulutusta suomen kielellä jo pitkään, nyt koulutus on haussa ensi kertaa kokonaan englanninkielisenä. Syksyllä alkava Rehabilitation-koulutus on Suomen perspektiivissä ainutlaatuinen.
| Teknologia

SAMKille rahoitus muuntokoulutukseen automaatio- ja konetekniikan insinööriksi – haku koulutukseen keväällä

Opetusministeriö on myöntänyt SAMKille 960 000 euroa automaation ja konetekniikan muuntokoulutukseen. Opiskelupaikkoja on 60 opiskelijalle. Haku koulutukseen on keväällä.

Uusimmat uutiset

Kuukauden kuva Ottilia Roos Identiteetti grafiikanvedos
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Ottilia Roos: Identiteetti

– Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta, kirjoittaa Ottilia Roos, joka valmistui SAMKista kuvataiteilijaksi kesäkuussa 2019.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @MeriOlenius I was selected to participate in International Clean Energy challenge. Our team won the award for most creative ide… https://t.co/LVTfhzqmzv
  • Henkilöstöpäivässä on tänään palkittu vuoden julkaisija, hanketoimijat, aloite, menestystarina, vuoden samkilainen… https://t.co/wUJ2NT4W47
  • RT @sataeduKrista Hyvinvointiteknologian tiimityön tulos☀️toiminta-,fysioterapeutti,insinööri ☀️apuvälineet erityislapsille käsityönä… https://t.co/aT5xltXBsM