Vuoden viimeinen Agora ilmestynyt: Paljon asiaa opiskelusta

Ensimmäiset valmistuneet vanhustyön ylempään AMK-tutkintoon – kehittäjilla on työsarkaa. Vanhustyön AMK-opiskelija kirjoitti kirjan vanhempiensa alzheimerista. Ensimäinen päiväkirjamuotoa hyödyntävä opinäytetyö – aihekin on mielenkiintoinen: katastrafialueen apteekin perustaminen. Hyvinvointiteknogiasta oppikirja kansainvälisin voimin. Pitkäaikainen johtaja Tuula Rouhiainen-Valo jää alkuvuodesta eläkeelle.

Tässä poimintoja. Lue koko Agoran verkkonumero.

19.12.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Veera Korhonen

SAMKin Rauman kampuksen opiskelijoita. SAMK students in Rauma campus.

Agorassa on myös paketti englannin kielellä opiskelusta. Uusien englanninkielisten koulutuohjelmien opettajat kertovat, miksi opiskella englanniksi. Lehdessä on myös opiskelijan ja valmistuneen puheenvuorot.

19.12.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Veera Korhonen

Lisää aiheesta

| SAMK

Pääkirjoitus: Lukeminen kannattaa melkein aina

Lukeminen, kuuntelu ja katsominen kuuluvat oppimiseen – samoin tekeminen ja kokeileminen. Siitä kaikesta puhutaan tässä lehdessä. Ihan erityisen paljon puhutaan tällä kertaa kirjoista: samkilaisten tekemistä ja samkilaisten vinkkaamista.
| Opinnot ja opetus

Uusia koulutuksia alkaa – mikset opiskelisi englanniksi

Miksi opiskelisit merikapteeniksi, sairaanhoitajaksi tai insinööriksi englanninkielellä? Tai miksi et? Työelämä on monella alalla, kuten merenkulussa, lähtökohtaisesti kansainvälistä. Kaikilla aloilla se on kansainvälisempää kuin aiemmin.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi

SAMKissa oli eilen henkilöstöpäivä, jossa palkittiin ansioituneita samkilaisia. Palkituiksi tulivat vuoden menestystarina, aloite, hanketoimija, julkaisija, viestijä, opettaja ja samkilainen. #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/henkilostopaivassa-palkittiin-ansioituneita-samkilaisia/