Etsi

Visible Body Human Anatomy Atlas näyttää ihmisen upeina digitaalisina 3D-malleina

Kirjasto on hankkinut samkilaisille kattavan 3D-mallien verkkopalvelun, jolla voi opiskella ja tutkia ihmiskehon anatomiaa. Kuvia voi myös tallentaa ja hyödyntää opinnoissa ja opetuksessa.

23.1.2017 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: ARGOSY/OVID

Visible Body

Visible Body – Human Anatomy Atlas on upea visuaalinen verkkopalvelu, joka sisältää tuhansia interaktiivisia ihmiskehon 3D-anatomiamalleja mukaan lukien kaikki tärkeimmät elimet ja järjestelmät. Pyöriteltävän ja zoomattavan 3D-näkymän voi rakentaa haluamistaan osasista, joista voi katsoa samalla lisätietoja – joistakin myös animaatioita.

Palvelusta voi myös tallentaa kuvan ja käyttää sitä opiskelutehtävässä tai opetuksessa palvelun käyttöehtojen mukaan. Oppimisen tueksi on tarjolla tehtäviä. Tekemällä oman käyttäjätunnuksen voi kirjoittaa muistiinpanoja.

SAMKin opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää palvelua ammattikorkeakoulussa ja etäkäytön kautta vaikkapa kotona. Verkkopalvelu vaatii nopean nettiyhteyden, koska 3D-mallien lataamisessa siirtyy isoja tiedostoja omaan koneeseen.

Visible Body käynnistetään menemällä palveluun SAMKin kirjaston Finnan linkistä. Perillä klikataan Human Anatomy Atlas. Sivulla näkyy käytettävästä selaimesta riippuen yksi tai kaksi linkkiä käynnistämiseen: WebGL käynnistää palvelun ilman tarvetta lisäohjelman asennukseen ja lataa hieman enemmän dataa aluksi. Web Player puolestaan käynnistää palvelun hieman vähäisemmällä datan määrällä ja hieman nopeammin. Web Player vaatii aluksi Unity Web Player -lisäohjelman asentamisen tietokoneeseen. Kummallakin tavalla Visible Bodyn käynnistyminen voi nopeallakin nettiyhteydellä kestää useita minuutteja, joten kärsivällisyyttä vaaditaan. Palvelun sivulla kerrotaan, millä selainohjelmilla sitä voi käyttää ja miten mobiilisovelluksen saa käyttöön.

Kaiken kaikkiaan hienompaa verkkopalvelua anatomian opiskeluun saa hakea.

Visible Body Finnassa

Kuvien käyttöehdot

Uutisia Visible Body -blogissa

Tietoa mobiilisovelluksesta

 

Uusimmat

| Automaatio ja teollisuus

Mielenkiintoiset ja monipuoliset konetekniikan opinnot

Konetekniikan opinnot ovat olleet mielenkiintoisia, monipuolisia ja myös käytännön läheisiä. Uudet laboratoriotilat ovat osoittautuneet hyviksi ja monipuoliset laitteet ovat myös tätä päivää.

SAMK sosiaalisessa mediassa