Vaihto-opiskelusta uusia ystäviä ympäri maailmaa

Kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Emilia Hasa lähti syksyllä 2019 opiskelijavaihtoon Irlantiin. Vaihtoon lähteminen oli Emilialle selvää jo lukioaikoina, sillä uusi kulttuuri, uudet ihmiset ja itsensä haastaminen kiehtoivat häntä.

Emilia Hasa kävelee Carrick-a-Rede-Rope-Bridgella, joka sijaitsee Pohjois-Irlannissa.

Reissailun aikana Emilia kävi tutustumassa myös Carrick-a-Rede-Rope-Bridgeen, joka sijaitsee Pohjois-Irlannissa.

Vaihtoon lähteminen oli Emilialle selvää jo lukioaikoina, sillä uusi kulttuuri, uudet ihmiset ja itsensä haastaminen kiehtoivat häntä. Emilia koki, että vaihtoon lähteminen kasvatti ihmisenä, toi lisää itsevarmuutta ja opetti, että vaikeistakin asioista selviää.

Aluksi Emilia oli vakuuttunut, että vaihtomaa olisi Australia tai Yhdysvallat, mutta monen mutkan kautta Emilia päätyi hakemaan vaihto-opiskelupaikkaa Irlannin Dundalkista.

– Aluksi olin menossa Englantiin ja tein sinne jopa hakemuksenkin, mutta Englannissa oli Brexit, eli Englanti oli eroamassa EU:sta, minkä vuoksi Irlantiin lähteminen oli turvallisempaa. Siksi päädyin loppujen lopuksi Irlantiin. En kadu sitä yhtään, Emilia kertoo.

Emilia kertoi halunneensa valita maan, jossa puhuttiin äidinkielenä englantia, jotta kommunikointi olisi helpompaa. Irlannissa on upea kulttuuri ja puheessa ihana aksentti. Sitä oli vaikea ymmärtää, mutta ihana kuunnella.

– Irlannin omaa kieltä, eli iiriä, en puhu sanaakaan. Muutamia paikallisia lausahduksia kuitenkin tarttui, esimerkiksi What’s the craic? eli suomeksi: Miten menee?

Emilia asui vaihtokorkeakoulun lähellä sijaitsevassa asuntolassa nimeltä Greenpark.

– Jaoin asunnon neljän muun vaihto-opiskelijan kanssa. Jokaisella oli omat lukolliset makuuhuoneet ja yhteisinä tiloina keittiö/olohuone ja kaksi vessaa. Samanlaisia asuntoloita oli todella monia.

Opiskelu Irlannissa oli melko samanlaista kuin Suomessakin. Suurimpana erona Irlannin ja Suomen välillä oli se, että luennoilla ei käytetty ollenkaan omia tietokoneita. Kaikki materiaalit oli laitettu Moodleen, mutta lähes tulkoon kaikki opettajat tulostivat materiaalit paperisina opiskelijoille. Ekologisuudessa Suomi on Irlantia huomattavasti edempänä.

Mahtavat uudet kokemukset kruunasivat upean vaihtokokemuksen

Opiskelun lisäksi Emilia sai Irlannissa upeita uusia kokemuksia ja näki nähtävyyksiä ja sykähdyttäviä maisemia.

– Ensimmäisenä tuli mieleen kavereiden kanssa tehty surffausreissu. Lähtiessäni reissuun ei käynyt mielessäkään, että Irlannissa kokisi jotain tällaista. Se oli mahtava kokemus.

Vaihdon aikana Emilia matkusti myös Englantiin ja Skotlantiin.

– Lensimme Skotlantiin ja ajoimme Manchesterin kautta Lontooseen. Pysähdyimme myös Englannin Durhamissa. Se oli kaupunki, johon alun perin hain vaihtoon. Durham oli upea, mutta en silti vaihtaisi pois kokemuksiani Irlannissa.

Emilia ystävineen kävi myös Skotlannissa katsomassa Loch Nessin hirviötä sekä monissa muissa upeissa paikoissa.

Emilia on kiitollinen ja onnellinen vaihto-opiskeluajasta ja sieltä saaduista uusista ystävistä.

– Vaihdon ansiosta olen myös ystävystynyt SAMKin muiden alojen opiskelijoiden kanssa. Kun palasin takaisin Suomeen, oli ihanaa, ettei tarvinnut jättää kaikkea taakseen, vaan osa vaihtokokemuksesta tuli mukanani suomalaisten ystävieni kautta.

Tutustu liiketalouden koulutukseen Emilia Hasa kävelee kalliolla heiluttaen Irlannin lippua.

Faktat

Kuka?
Emilia Hasa, 24. Liiketalouden opiskelija, Satakunnan ammattikorkeakoulu Mitä?
Lähti vaihto-opiskelemaan Irlannin Dundalkiin syksyllä 2019 ja palasi takaisin Suomeen tammikuussa 2020. Missä?
Dundalk institute of technology [fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only] [fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no] [fts_instagram instagram_id=17841400714380848 access_token=IGQVJXNWt3U1AwMy0ySUZAybzBFNnlxN1dXM0RDNVBxNzBPZAmgyWXRUdTN2dlNucEtuekhocWxkSFVHb0hhUWJPbUhZAend4X2xuNm9QU2UxTG1IMnNvTVJQa1BtMUxIYnc0WEZA5akh3 pics_count=6 type=basic height=500px super_gallery=yes columns=1 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no] [fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.