Vaihto-opiskelu Etelä-Koreassa opetti paljon täysin erilaisesta kulttuurista

Liiketalouden kolmannen vuoden opiskelija Ellinoora Nyman suuntasi elokuussa 2019 neljäksi kuukaudeksi opiskelijavaihtoon Etelä-Korean pääkaupunkiin Seouliin, odottaen uusia kokemuksia ja tuttavuuksia.

Etelä-Korean maisemia

Ellinoora valitsi Etelä-Korean vaihtokohteekseen täysin erilaisen kulttuurin ja aikaisemman kiinnostuksen takia.

Vaihto-ajasta Etelä-Koreassa jäi käteen paljon uusia ystäviä, itseluottamusta ja rohkeutta.

Kolmas opiskeluvuosi häämötti edessä, kun Ellinoora pakkasi laukkunsa ja suuntasi kohti Etelä-Korean pääkaupunkia Soulia ja Konkukin yliopistoa elokuussa 2019. Vaihtokohteen valinta osoittautui hieman haastavaksi ja Ellinoora vertailikin eri vaihtoehtoja pitkään. Lopulta haun kohteiksi valikoitui kaksi eri paikkaa Etelä-Koreasta sekä kolmantena vaihtoehtona oli yksi kohde Costa Ricasta.

Ellinoora oli haaveillut vaihtoon lähtemisestä jo kauan. Kun koulutuksen aikana siihen tuli mahdollisuus, hän päätti, että nyt on lähdettävä.

Korean kieleen ja kulttuuriin Ellinoora oli tutustunut jo muutaman vuoden ajan, joten vaihtokohteen valinta tuntui luontevalta. Kohteen valintaan vaikutti myös halu oppia enemmän täysin erilaisesta kulttuurista.

Koreassa kunnioitetaan itseä vanhempia

Vaihto-opiskelu opetti Ellinooralle paljon niin opiskelun kuin elämänkin suhteen. Hän huomasi, kuinka tärkeää markkinoinnin opiskelijana on ymmärtää se, kuinka mukauttaa markkinointia kohdekulttuurin mukaan. Lisäksi hänen kielitaitonsa parani niin kirjoittamisen, lukemisen kuin puhumisenkin osalta.

– Suurin kulttuuriero, jonka huomasin, oli korealaisille erittäin tärkeä hierarkkisuus ihmissuhteissa. Lähes jokaisen keskustelun alussa korealaiset kysyvät ikää, jotta he tietävät, missä suhteessa ovat toisen osapuolen kanssa. Hierarkkisuuden takia kunnioitus vanhempia ihmisiä kohtaan Koreassa eroaa huomattavasti Suomen kulttuurista.

Ellinoora kiinnitti huomiota korealaisten kollektiivisen käyttäytymistapaan.

– Oli todella harvinaista nähdä korealainen yksin vaikkapa kahvilassa tai missään muuallakaan, sillä kaikki asiat tehtiin aina ryhmänä tai ainakin jonkun toisen ihmisen kanssa.

Vaihtoajan alussa ongelmia aiheutti kasvisruoan vähäisyys. Kuitenkin melko pian Ellinoora huomasi, että erikoisruokavalioillekin syötävää löytyi, kunhan sitä osasi kysyä oikealla tavalla.

Lisäksi korealaisten kanssa asioidessa kielimuuri oli silloin tällöin aika suuri, sillä korealaiset ovat melko arkoja puhumaan englantia ja useimmat vanhemmat ihmiset eivät edes ymmärrä muita kieliä kuin koreaa.

Uusia tuttavuuksia ja opiskelua

Heti lukukauden alussa tuutorit järjestivät vaihto-opiskelijoille ryhmäytymistapahtumia, jotta asettuminen vieraaseen maahan tuntuisi helpommalta.

Ellinoora sai myös paikan Konkuk-yliopiston asuntolasta, jossa hän asui toisen vaihto-opiskelijan kanssa kahden hengen huoneessa, joten tutustuminen uusiin ihmisiin alkoi heti vaihdon ensimmäisinä päivinä. Parasta vaihdossa olivatkin juuri ihmiset, joihin hän sai tutustua vaihdon aikana.

– Jokainen päivä toi mukanaan jotain uutta ja ihanaa. Hauskaa oli vaihtokorkeakoulussa ja koulun ulkopuolella, eikä tekeminen loppunut missään vaiheessa. Vapaa-ajalla kävimme kahviloissa, museoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Vaihdon lopussa vierailin myös Japanissa lomalla.

Opiskelu ei paljoakaan eronnut Suomessa opiskelusta, mutta keskustellessa paikallisten opiskelijoiden kanssa huomasi, kuinka tärkeää opiskelu heille oli, ja kuinka tosissaan he ottivat opiskelemisen.

Ellinooran mielestä vaihtoon kannattaa ehdottomasti lähteä, koska näin helppoa tilannetta lähteä toiseen maahan asumaan moneksi kuukaudeksi niin pienellä omalla panostuksella ei välttämättä enää koskaan tule.

– Ainakin minulle vaihto oli täysin korvaamaton, upea kokemus, jota en katunut hetkeäkään.

Tutustu liiketalouden koulutukseen KUVA2.EllinooraNyman3

Ellinoora Nyman

  • Koulutusohjelma: Liiketalous, suuntautuminen: luova markkinointi
  • Vaihtokohde: Etelä-Korea, Soul
  • Vaihtokorkeakoulu: Konkukin yliopisto
  • Vaihtomaa: Etelä-Korea on yksi maailman tiheimmin asutuista valtioista 50 miljoonalla asukkaallaan

[fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only] [fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no] [fts_instagram instagram_id=17841400714380848 access_token=IGQVJXNWt3U1AwMy0ySUZAybzBFNnlxN1dXM0RDNVBxNzBPZAmgyWXRUdTN2dlNucEtuekhocWxkSFVHb0hhUWJPbUhZAend4X2xuNm9QU2UxTG1IMnNvTVJQa1BtMUxIYnc0WEZA5akh3 pics_count=6 type=basic height=500px super_gallery=yes columns=1 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no] [fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.