Vaihto-opiskelijat aloittivat opintonsa SAMKissa

SAMKin kampuksille Poriin, Raumalle ja Kankaanpäähän on saapunut opiskelemaan yhteensä yli 70 vaihto-opiskelijaa ympäri maailmaa.

25.8.2017 | Teksti: Hanna Valtokivi

Yhteiskuva

Ryhmässä on opiskelijoita useasta eri maasta, kuten Kiinasta, Kanadasta, Itävallasta, Iso-Britanniasta, Turkista, Ranskasta ja Monacosta.

Vaihto-opiskelijat opiskelevat monipuolisesti SAMKin tarjoamia opintoja. Tänä vuonna suosituimmiksi nousivat hoitoalan, liiketalouden sekä kansainvälisen kaupan opinnot. Valtaosa vaihto-opiskelijoista viettää Suomessa yhden lukukauden, osa taas kokonaisen lukuvuoden verran. Opiskelijoista huolehtii kansainvälisyyspalveluiden väen lisäksi 11 tutor-opiskelijaa. Heillä on merkittävä rooli vaihto-opiskelijoiden opastajina ja tukijoina.

SAMKin Porin kampukselle saapuneet 45 vaihto-opiskelijaa ovat päässeet etulinjassa testaamaan uusia tiloja ennen muita. Espanjalainen hoitajaopiskelija Alejandra Caballero, 20, ja ranskalainen insinööriopiskelija Florian Mergier, 20, ovat saapuneet Poriin viime viikolla ja heidän kokemuksensa on ollut positiivinen.

– Suomi on täysin erilainen kotimaahani verrattuna: ihmiset, maisemat ja ihan vaan elämisen tyyli, Caballero kertoo iloisesti.

Opiskelijat osasivat heittäytyä ja ottivat osaa Koko Suomi Tanssii -haasteeseen.

– Odotan suomalaista talvea – kylmää säätä ja lunta, Mergier sanoo. Hän tiesi Suomesta etukäteen kylmyyden ja sen, että täällä osataan pelata jääkiekkoa. Molemmat nuoret aikovat viettää Porissa koko lukuvuoden.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA