Etsi

Uudistunut Finna tuo SAMKin kirjastokortin kännykkään ja antaa monipuolisemman hakutuloksen

SAMKin kirjaston Finna on uudistunut. Hakupalvelun ilme on nyt aiempaa kevyempi ja raikkaampi.

29.1.2018 | Teksti: Harri Salminen

SAMK Finna

Finna-hakupalvelun ulkoasua on kevennetty raikkaampaan suuntaan ja värimaailma on muuttunut. Visuaalisen ilmeen lisäksi uudistuksessa on tehty pieniä parannuksia hakutoimintojen käytettävyyteen, millä pyritään vastaamaan vuodesta toiseen kasvavaan hakupalvelun käyttöön. SAMKin Finnassa käytiin vuonna 2017 peräti yli 193 000 kertaa ja tehtiin runsaat 370 000 hakua.

Tutut perustoiminnot

Finnan perustoiminnot kuten haku, kirjautuminen ja lainojen uusinta toimivat tuttuun tapaan. Haun jälkeen hakutulosta voi rajata monipuolisesti ja rajausvaihtoehdot ovat entistä paremmin esillä, samoin käytetyt rajaukset.

Hakutuloksessa myös kotimaisia artikkeleita

Hakutulosta silmäillessä paljastuu uusi välilehti, kotimaisia artikkeleita. Sitä klikkaamalla saa hakutuloksen kotimaisten artikkelien monialaisesta Arto-tietokannasta. Osa artikkeleista tarjoaa viitetietojen lisäksi linkin, josta artikkelin pääsee lukemaan. Haun rajauksella "verkossa saatavilla" saa näkyviin netissä olevat artikkelit. Pelkän viitetiedon sisältävää artikkelia kannattaa kysyä kirjastosta. Lehti saattaa kuulua kirjaston kokoelmaan tai kirjasto pystyy hankkimaan artikkelin.

Nopeasti verkkoaineistoihin

Etusivun hakupalkin alla on kokonaan uusi valikko. Se on oikotie eniten käytettyihin kirjaston tarjoamiin Finnan ulkopuolisiin verkkoaineistoihin kuten MOT Online -sanakirjastoon, Terveysporttiin, Rakennustietoon, Alma Talent Pro -palveluihin ja ammattikorkeakoulujen opinnäytetöihin Theseus.fi-palvelussa.

Eri koulutusalojen aineistolistoihin pääsee tutusta paikasta yläreunan Aihealueet-valikosta. Samk.finna.fi-logoa klikkaamalla pääsee nopeimmin takaisin etusivulle.

Ohjeet valikossa

E-kirjojen lataamiseen ja Finnan käyttöön liittyvät ohjeet on koottu yläreunan Ohje-valikkoon. Sinne kannattaa suunnistaa, jos e-kirjan lataaminen ei ota onnistuakseen.

MobilePay

MobilePay on käytettävissä uutena maksutapana Finnassa. Kirjaston maksut voi maksaa MobilePay-kännykkäsovelluksen avulla.

Kirjastokortti viivakoodina kännykässä

Kirjautumalla älypuhelimella ja menemällä Kirjastokortit-välilehdelle löytyy nyt viivakoodi lainaamista varten. Kääntämällä kännykkä vaakasuuntaan saa viivakoodin suurempana näytölle. Sitä voi zoomata ja siitä voi ottaa kuvakaappauksen.

Puhelimen näytössä oleva viivakoodi toimii lainatessa kirjastokortin sijasta lähes kaikissa kirjaston lainausautomaateissa ja palvelupisteissä. Näytön kirkkauden lisääminen voi helpottaa koodin lukemista automaatilla. Lainausautomaateissa voi käyttää vain muovista tai kännykässä olevaa kirjastokorttia – ajokortti ei automaateissa toimi.

Kirjastokortti kännykässä

 

Finna on kirjastojen yhteinen palvelu

SAMKin Finna on osa Kansalliskirjaston Finna-palveluja, joita käytetään kaikissa suomalaisissa korkeakouluissa ja useassa yleisessä kirjastossa, museossa ja arkistossa. Finnan käyttöliittymä perustuu Kansalliskirjaston muokkaamaan avoimen lähdekoodin VuFind-ohjelmistoon. Paikalliset kirjastot räätälöivät omat Finnansa ja niiden taustalla toimivat useat taustajärjestelmät ja tietokannat.

Kokeile ja kerro, miltä uusi SAMKin Finna vaikuttaa. Voit antaa palautetta Finnan yläreunan Ota yhteyttä -linkistä tai suoraan kirjastohenkilöstölle.

 

Lisää aiheesta

Finna
| SAMK

Finna-verkkokirjasto kattavasti käytössä ammattikorkeakouluissa

Kansalliskirjaston tarjoama Finna-verkkokirjasto on vahvasti läsnä suomalaisten ammattikorkeakoulujen arjessa. Sitä käyttää opinnoissaan jo 136 000 ammattikorkeakoulujen opiskelijaa. Palvelu tarjoaa entistä sujuvammin käyttöön kaikki kirjastojen aineistot.
Verkkomaksu
| Kirjasto

Maksa SAMKin kirjaston maksut netissä

Verkkomaksaminen onnistuu Finnassa kotimaisten verkkopankkien kautta ja maksukorteilla.

Uusimmat

| Liiketoiminta

Opiskelijamme työllistyvät: ”Liiketalous vakuutti minut monimuotoisuudellaan”

SAMKista taloushallinnon tradenomiksi valmistunut Janica Hakala piti opintojen tahdin tiukkana ja valmistui suunniteltua aikaisemmin, työpaikan ollessa jo tiedossa. Hän haaveili nuorempana alasta taiteen parissa. Hän punnitsi pitkään, omistaako elämänsä taiteelle vai hankkiiko palkkatyön, jonka ohella voisi jatkaa maalausharrastustaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA