Etsi

Useita kysyttyjä kurssikirjoja Ellibs-palveluun

SAMKin kirjaston tarjoama Ellibsin e-kirjapalvelu täydentyi useilla terveysalan ja liiketalouden kurssikirjoilla.

16.10.2017 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Ellibs

Ellibs

SAMKin kirjasto hankkii kurssiaineistoa digitaalisena aina, kun se on mahdollista. E-kirjat ovat käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta eikä niiden palauttamisesta kirjastoon tarvitse kantaa huolta. Kirjasto tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle runsaasti kotimaisia e-kirjoja Ellibs-palvelussa. Kokoelmaa täydennettiin syyskuussa useilla paljon kysytyillä Sanoma Pron e-kirjoilla.

 

Ellibs

 

Ellibs-palvelun e-kirjojen lukeminen vaatii oman käyttäjätunnuksen luomisen

Useita Ellibsin e-kirjoja voi lukea suoraan tietokoneen selainohjelmassa tarvitsematta ladata kirjaa omaan laitteeseen. Halutessa kirjan voi toki ladata, koska kirjan lukeminen ei silloin vaadi nettiyhteyttä. E-kirjojen käyttö vaatii oman käyttäjätunnuksen tekemisen palveluun. Omalla tunnuksella kirjautumisen jälkeen saa e-kirjat luettavaksi ja pystyy varaamaan e-kirjoja.

E-kirjan lataaminen omaan tietokoneeseen vaatii ilmaisen ohjelman Adobe Digital Editions,  joka on eri ohjelma kuin tavallisten PDF-tiedostojen lukemiseen käytetty Adobe Reader. Tablettiin tarvitaan Bluefire-sovellus. Nämä ohjelmat ovat tarpeen eräissä muissakin e-kirjapalveluissa.

Tarkemmat ohjeet ja linkki Ellibs-palveluun löytyvät Finnan Ohje-valikon kautta.

 

Mistä tietää, onko kaivattu kirja saatavissa e-kirjana?

Linkki e-kirjaan löytyy kirjaston Finnasta hakemalla kirjan nimellä. Ellibsin e-kirjat löytyvät myös menemällä Ellibsin verkkopalveluun. SAMKin opiskelijan tulee mennä Ellibsiin tai siellä olevaan kirjaan aina Finnan tarjoamasta linkistä, jotta palvelu tunnistaa käyttöoikeuden oikein.

 

Lisää aiheesta

Ellibs-kirjasto
| Kirjasto

Monen e-kirjan lukeminen muuttui – näin käytät uudistunutta Ellibs-palvelua

SAMKin kirjaston tarjoamien Ellibs-palvelun e-kirjojen lukeminen vaatii nyt käyttäjätunnuksen tekemisen.
ST-Akatemia Online
| Kirjasto

ST-Akatemia Online on taloushallinnon ammattilaisen e-kirjahylly

SAMKin kirjaston e-kirjat täydentyivät Suomen Tililintarkastajat ry:n ST-Akatemia Online -kirjahyllyllä. Mukana on useita e-kirjoja kirjanpidosta, verotuksesta ja taloushallinnosta.

Uusimmat uutiset

| SAMK

Kesäharjoittelijat kehuvat kokemustaan SAMKissa

SAMKissa on ollut kesäkuun ensimmäisten viikkojen ajan töissä kahdeksan 15-18-vuotiasta kesäharjoittelijaa. Porin ja Rauman kampuksilla työskennelleet nuoret ovat toteuttaneet kaikkea inventaariosta piirtämiseen, ja jokainen on kehunut kokemustaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA