Useita kysyttyjä kurssikirjoja Ellibs-palveluun

SAMKin kirjaston tarjoama Ellibsin e-kirjapalvelu täydentyi useilla terveysalan ja liiketalouden kurssikirjoilla.

16.10.2017 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Ellibs

Ellibs

SAMKin kirjasto hankkii kurssiaineistoa digitaalisena aina, kun se on mahdollista. E-kirjat ovat käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta eikä niiden palauttamisesta kirjastoon tarvitse kantaa huolta. Kirjasto tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle runsaasti kotimaisia e-kirjoja Ellibs-palvelussa. Kokoelmaa täydennettiin syyskuussa useilla paljon kysytyillä Sanoma Pron e-kirjoilla.

 

Ellibs

 

Ellibs-palvelun e-kirjojen lukeminen vaatii oman käyttäjätunnuksen luomisen

Useita Ellibsin e-kirjoja voi lukea suoraan tietokoneen selainohjelmassa tarvitsematta ladata kirjaa omaan laitteeseen. Halutessa kirjan voi toki ladata, koska kirjan lukeminen ei silloin vaadi nettiyhteyttä. E-kirjojen käyttö vaatii oman käyttäjätunnuksen tekemisen palveluun. Omalla tunnuksella kirjautumisen jälkeen saa e-kirjat luettavaksi ja pystyy varaamaan e-kirjoja.

E-kirjan lataaminen omaan tietokoneeseen vaatii ilmaisen ohjelman Adobe Digital Editions,  joka on eri ohjelma kuin tavallisten PDF-tiedostojen lukemiseen käytetty Adobe Reader. Tablettiin tarvitaan Bluefire-sovellus. Nämä ohjelmat ovat tarpeen eräissä muissakin e-kirjapalveluissa.

Tarkemmat ohjeet ja linkki Ellibs-palveluun löytyvät Finnan Ohje-valikon kautta.

 

Mistä tietää, onko kaivattu kirja saatavissa e-kirjana?

Linkki e-kirjaan löytyy kirjaston Finnasta hakemalla kirjan nimellä. Ellibsin e-kirjat löytyvät myös menemällä Ellibsin verkkopalveluun. SAMKin opiskelijan tulee mennä Ellibsiin tai siellä olevaan kirjaan aina Finnan tarjoamasta linkistä, jotta palvelu tunnistaa käyttöoikeuden oikein.

 

Lisää aiheesta

Ellibs-kirjasto
| Kirjasto

Monen e-kirjan lukeminen muuttui – näin käytät uudistunutta Ellibs-palvelua

SAMKin kirjaston tarjoamien Ellibs-palvelun e-kirjojen lukeminen vaatii nyt käyttäjätunnuksen tekemisen.
ST-Akatemia Online
| Kirjasto

ST-Akatemia Online on taloushallinnon ammattilaisen e-kirjahylly

SAMKin kirjaston e-kirjat täydentyivät Suomen Tililintarkastajat ry:n ST-Akatemia Online -kirjahyllyllä. Mukana on useita e-kirjoja kirjanpidosta, verotuksesta ja taloushallinnosta.

Uusimmat uutiset

| SAMK

SAMK osallistui Studia-messuille

SAMKin osastolla 4a39 pääsee jutelemaan opiskelusta eri alojen opiskelijoiden kanssa. Osastolla voi myös tietää tai arvata, kuinka monta haalarimerkkiä on osastolla olevassa astiassa. Lähimmäs arvanneet voittavat leffalippuja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @RoboAI2 Mobiilirobo pelastaa pimeästä! Visio- ja teknologiajalostamo (VTR) -hankkeen demovideossa mobiilirobotti ohjaa väke… https://t.co/zPMuwQ1gpp
  • Kohtaamisissa kulmakivenä on syvä ymmärrys siitä, mitä tunteet todella ovat. Tarvitaan myös taitoja ja rohkeutta al… https://t.co/TXcGQZhoWr
  • RT @UASjournal UAS Journalin vuoden 2019 viimeinen numero käsittelee monipuolisesti luovia aloja ja innovaatioita. Voit aloittaa l… https://t.co/qIeuBs6PLr