Unelmien kampus on kuin toinen koti

Unelmien kampus on kuin toinen koti: siellä voi tehdä muutakin kuin opiskella. Kaikkiaan se on viihtyisä kohtaamispaikka, jossa myös palvelut ovat kunnossa. Opiskelijoiden suuntaviivat olivat hyvin samanlaiset kuin tutkijan koostamassa parhaassa mahdollisessa tulevaisuuden oppimisympäristössä.

17.5.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Anni Koivisto Akavan opiskelijoista ja Jesse Kankanen STTK:n opiskelijoista vetivät session opiskelijan kampusunelmista AMK-päivillä Porissa.
Anni Koivisto Akavan opiskelijoista ja Jesse Kankanen STTK:n opiskelijoista vetivät session opiskelijan kampusunelmista AMK-päivillä Porissa 17.5.2018

– Tiedetäänhän se, että toiset ihmiset ovat ihmisille tärkeitä, mutta osataanko sitä ottaa huomioon, kysyi Anni Koivisto Akavan opiskelijoista. Mitä sille ja muille unelmille voidaan tehdä arjessa heti, vaikka kampukselle ei olisi suunnitteilla remontteja tai uudisrakennuksia?

Tiedetäänhän se, että toiset ihmiset ovat kaikille tärkeitä, mutta osataanko sitä ottaa huomioon?

Koivisto veti Jesse Kankasen (STTK:n opiskelijat) kanssa session opiskelijan kampusunelmista AMK-päivillä Porissa.  Pääpaino oli unelmien toteuttaminen ammattikorkeakoulujen arjessa – vaikka heti ensi maanantaina. Lähtökohtana ja keskustelun virittäjinä olivat opiskelija-aktiivien toiveet, tässä tiivistettynä:

Unelmien kampus

 • on muunneltava, siisti, kaunis ja ergonominen – se tukee myös fyysistä hyvinvointia.
 • tarjoaa mahdollisuuden harjoitella teoriaa käytännössä
 • tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet tehdä itsenäistä työtä ja ryhmätöitä
 • on käytössä 24/7, mihin liittyy sekin, että oppiminen on myös ajasta ja paikasta riippumatonta
 • on käyttäjänsä näköinen
 • on kiinnostava – onko vain oppimisympäristö?
 • on toimiva, myös ohjelmistot ja laitteet; digiympäristöt ovat monipuolisia: samassa paikassa esimerkiksi suoritukset, deadlinet ja tehtävät
 • on oppimisyhteisö, jossa opettajat ovat ammattitaitoisia ja tekevät yhteistyötä keskenään ja opiskelukaverit kivoja (on yhteisiä kiinnostuksenaiheita, tukea). Työelämäkin on osana yhteisöä
 • on palveluiltaan kunnossa: esimerkiksi kahviloita, kauppoja ja yrityksiä.

Unelmien kampuksella käydään inspiroivia keskusteluja ja siellä osallistetaan ja luotetaan – jokainen tulee kuulluksi ja uskaltaa puhua. Se on henkisesti helppo ympäristö, ilmapiiriltään myönteinen, tasa-arvoinen ja arvostava. Lisäksi yhteisö joustaa erilaiset elämäntilanteet huomioiden.

20180517 Katri Saarikivi AMKpaivat 2018 Empatia

Katri Saarikivi

Psykologinen turvallisuus on iso menestystekijä

Psykologisen turvallisuuden nosti korkealle myös tutkija Katri Saarikivi Helsingin yliopistosta omassa puheenvuorossaan. Esimerkiksi Googlella  on havaittu, että se on heidän tiimiensä menestystekijä nro 1. Mitä turvallisemmin sai tuoda puolivalmiita töitä näytille ja kommentoida ja mitä turvallisemmin sai mokata, sitä paremmin tiimit onnistuivat työssään.

Vuorovaikutus ja jakaminen ovat tärkeitä.
– Oppiminen on parasta jaettuna. Samoin luova ajattelu on parasta jaettuna.

Saarikivi hahmotteli tutkimusten pohjalta perustellusti parhaan mahdollisen oppimisympäristön:

Paras mahdollinen tulevaisuuden oppimisympäristö

 • hyödyntää teknologiaa
 • herättää hämmennystä
 • herättää uteliaisuutta
 • liikuttaa fyysisesti
 • on vuorovaikutteinen
 • tukee empatiaa.

17.5.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Lisää aiheesta

20180516 VincitKuitunen Nettiin
| SAMK

Mikä on maailman suurin hukka? Johtaminen syynissä AMK-päivillä

Johto, esimiehet ja HR kertovat johtamisen kehittämisen olevan nykyisin tärkeämpää kuin koskaan. Kun samaa kysytään organisaatiossa muilta, he vastaavat, että he ovat kuormittuneempia kuin koskaan ja että johtamista ei kehitetä. Mitä ihmettä? Onko vastaus johtajuus-tinderissä?
SAMKin opiskelija testaamassa robottia automaatiolaboratoriossa SAMKin kampuksella.
| Opinnot ja opetus

Oppimisen digitalisaatio. Tuskan ja vaivan takaa paljastuu sujuvampi opintopolku?

Mitä tulevaisuuden opiskelijat kohtaavat kampuksilla? Opettavia robotteja ja projekteja ohjaavan tekoälyn? – Uskon, että niitäkin hyödynnetään, sanoo Tampereen yliopiston tutkimusjohtaja Jarmo Viteli. Tulevaisuuden opiskelija kulkee entistä yksilöllisempää opintopolkua.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia