Ulla Tuomisen säätiö jakoi yli 300 000 euroa tutkimukseen ja koulutukseen

Ulla Tuomisen säätiö rahoittaa sähkö- ja tietotekniikan sekä niitä lähellä olevien alueiden tutkimusta. Rahoitushaku kohdistui tällä kertaa tutkimushankkeiden lisäksi teknis-luonnontieteellisten alojen koulutuksen kehittämishankkeisiin. Erityinen paino oli projekteissa, jotka innostavat lapsia ja nuoria alalla tai jotka luovat oppimispolkuja työpaikkaan asti. SAMKissa työskentelevä Timo Kerminen sai apurahan sukeltavien robottien tutkimukseen.

24.1.2018 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Jatta Lehtonen

Timo Kerminen (eturivi vas.) ja Maarit Snellman ovat tutkimusrahoituksen saajia. Kermisen aiheena ovat sukeltavat robotit. Snellman tutkii kriisialueiden koulunkäynnin mahdollisuuksia. SAMKista apurahan saivat myös Petteri Pulkkinen (vas.) ja Riitta Dersten (takarivissä oik.).
Timo Kerminen (eturivi vas.) ja Maarit Snellman ovat tutkimusrahoituksen saajia. Kermisen aiheena ovat sukeltavat robotit. Snellman tutkii kriisialueiden koulunkäynnin mahdollisuuksia. SAMKista apurahan saivat myös Petteri Pulkkinen (vas.) ja Riitta Dersten (takarivissä oik.).

 

Säätiölle tuli 24 tutkimushakemusta ja 18 koulutushakemusta. Rahoitusta myönnettiin 12 hankkeelle yhteensä 169 000 euroa. Osassa hankkeita Ulla Tuomisen säätiö on osarahoittaja. Rahoitettujen hankkeiden kokonaisbudjetti on yli 500 000 euroa.

 • Esiselvitys sukeltavien robottien tutkimuksesta, Timo Kerminen, Satakunnan ammattikorkeakoulu
 • Kriisialueiden koulunkäynnin mahdollisuuksien lisääminen, Maarit Snellman
 • Approximate Computing in Communications Systems, Jari Nurmi, Tampereen teknillinen yliopisto
 • Integration of RFID technology in bicycle docking systems, Riitta Dersten, Satakunnan ammattikorkeakoulu
 • Langaton sähkönsiirto radiotaajuuksilla, Taneli Riihonen, Tampereen teknillinen yliopisto
 • Oppiva esineiden käsittely, Kenneth Blomqvist, Aalto yliopisto
 • Room Temperature Curable High‐tech Inks for Future Telecommunication, Jobin Varghese, Oulun yliopisto
 • Sähköinen soluntunnistus ‐ Uusi menetelmä syöpädiagnostiikkaan, Niina Halonen, Oulun yliopisto
 • Kannustaminen robotiikan oppimispolulle, Juho Riekkinen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
 • Sivutoimisten tuntiopettajien työskentelyn tukeminen, Essi Isohanni, Tampereen teknillinen yliopisto
 • Teknologialla Tasa‐arvoiseen Tulevaisuuteen, Petteri Pulkkinen, Satakunnan ammattikorkeakoulu
 • Uusi Nokia ‐työpaja nuorille, Marko Leppänen

 

Näiden lisäksi Ulla Tuomisen säätiö on vuoden 2017 aikana rahoittanut myös seuraavia palkintoja tai kohteita:

 • Säätiöiden post doc ‐poolin (http://www.postdocpooli.fi/) kautta tohtoreiden työskentelyä ulkomailla 100 000 eurolla.
 • Yhteistyössä Sähköinsinööriliiton kanssa "Sähkössä on tulevaisuus" ‐palkinto professori Jero Aholalle panoksestaan maailman sähköistäjänä.
 • Sähkö‐ ja tietotekniikan opiskelijoiden ”Sähkössä on ideaa” ‐projektikilpailujen palkintoja Aalto‐yliopistossa ja Tampereen teknillisessä yliopistossa.
 • Stipendejä sähkötekniikan ja sitä lähellä olevien alojen hyvin menestyneille opiskelijoille ja valmistuneille SAMKissa, TTY:n Porin yksikössä, WinNovassa ja Sataedussa.
 • Stipendejä Satakunnan lukioissa matemaattis‐luonnontieteellisissä opinnoissa menestyneille.

Rahoituksen julkistamistilaisuus pidettiin SAMKin Agora-salissa 42.1.2018.

Lisätietoja: Cimmo Nurmi (cimmo.nurmi@samk.fi), 044 7103371, Hannu‐Matti Järvinen (hannumatti.jarvinen@tut.fi), 040 8490741 tai Matti Lähdeniemi (matti.j.lahdeniemi@gmail.com) 045 8428888

 

 

Uusimmat uutiset

Yrityksen edustaja selostaa opiskelijoille haastetta robotin vieressä.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: RoboAI Innovation Challenge – Satakunta 2.0 kestävän kehityksen asialla

– Ongelmanratkaisu- ja tiimityötaidot ovat opittavien asioiden ytimessä, mutta myös laajempi ymmärrys omasta idearikkaudesta. Tapahtuman energinen, mutta rento tunnelma kannustaa osallistujia olemaan aktiivisia ja ajattelemaan laatikon ulkopuolelta, luonnehtii RoboAI Innovation Challenge -tapahtumaa RoboAI-viikolla 25.11. järjestävä SAMKin erityisasiantuntija Santeri Koivisto.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Jari Multisilta, the Managing Director, President of Satakunta University of Applied Sciences, received a ceremonial chain designed by goldsmith and designer Assi Arnimaa-Leinonen. Arnimaa-Leinonen is known for her diamond rings and silver jewelry. https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-is-celebrating-its-30th-anniversary-the-president-received-a-ceremonial-chain/

Rekrytoimme! Haluatko työskennellä organisaatiossa, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, joustavuutta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä?
Tutustu avoimiin työpaikkoihimme: https://bit.ly/2ZeeWCP
#tyopaikat #rekry #SamkTyopaikat

Matkailussa suurimpana haasteena on usein julkisen- ja yksityisen puolen yhteistyö. Näin ei ole Merikarvialla 👍 Tästä moni kunta voisi ottaa oppia. #merikarvia #matkailunkehittamiskeskus #yhteistyö #samk

SAMKissa aloittanut Matkailun kehittämiskeskus tukee alan positiivista kehitystä Satakunnassa. Kehittämiskeskuksen toiminnan kohderyhmänä ovat mikro- ja pienet matkailuyritykset. #katsetulevaisuuteen #samk #mysamk #satakunta #matkailunkehittämiskeskus
https://www.samk.fi/uutiset/uusi-matkailun-kehittamiskeskus-luotsaa-matkailualaa-kohti-kestavaa-ja-kannattavaa-liiketoimintaa/