Ulkomaan vaihdoista kokemuksia ja opintopisteitä

Kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Pinja Nummela, 22, opiskeli kevätlukukauden 2017 Pohjois-Espanjassa San Sebastianin kaupungissa, arvostetussa Deuston yliopistossa, joka on maan vanhin yksityinen yliopisto. Porissa ja SAMKin uudella kampuksella vietetyn syksyn 2017 jälkeen hän pakkasi laukkunsa ja lähti tammikuussa 2018 harjoitteluun Thaimaahan Krabille Ao Nangiin.

15.3.2018 | Teksti: Sanna-Maria Yliluoma (SAMKin opiskelija) | Kuva: Pinja Nummela (SAMKin opiskelija)

Pinja Nummela seisoo kalliolla ja nojaa kiviaitaan, takana San Sebastianin kaupunki.

Pinja sai vaihdosta opintopisteiden lisäksi uusia ystäviä ja kokemuksia.

Opiskelu ja harjoittelu ulkomailla on mahdollista kaikille SAMKin opiskelijoille. SAMKilla on partnerikouluja Euroopassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä. Opiskelu ulkomailla kestää lukukauden tai kaksi ja vaatii suunnittelua sekä opintojen että talouden suhteen.

Vaihto-opiskelu Espanjassa itsenäisti

Pinja rakastaa matkustamista ja uusiin kulttuureihin tutustumista, eli päätös hakea vaihto-ohjelmaan oli hänelle luonnollinen valinta. Kohdemaan ja paikan valinta oli hankalaa, sillä vaihtoehtoja oli useita. San Sebastian oli viime hetken päätös, jota Pinjan ei tarvinnut katua. Maa kiehtoi ja hän oli opiskellut lukiossa espanjaa. Pohjois-Espanjassa, Baskimaassa, kulttuuri, ihmiset ja luonto ovat hyvin erilaista kuin maan eteläosissa.

Yksi suurimmista rikkauksista vaihdossa oli ehdottomasti vaihtarikaverit.

Pinja oli koulunsa ainoa suomalainen vaihto-opiskelija. Vaikka hän on asunut Porissa opintojen takia jo kaksi vuotta omillaan, oli San Sebastianissa asuminen todellinen itsenäistymisen paikka.
− Ymmärsin, että pärjään yksin tilanteessa kuin tilanteessa ja englannin taitonikin kohentui huomattavasti. Enää minua ei jännitä lainkaan joutua tilanteisiin, joissa en voi puhua äidinkieltäni suomea.

Thaimaassa harjoittelu myyntialan tehtävissä

Pinja aloitti vuoden 2018 aurinkoisissa maisemissa Thaimaassa. Hän aloitti harjoittelun toimisto- ja myyntitöissä sukellusalan yrityksessä, Raya Diversissa. Harjoittelupaikan hän hankki itse lähettämällä hakemuksen ja CV:n. Työhaastattelu hoitui Skypen välityksellä. Pinja uskoo, että opinnot ja työskentely ulkomailla ovat hänen vahvuuksiaan työmarkkinoilla.

− Se kertoo itsenäisyydestä ja rohkeudesta, sekä siitä, että kielitaitosi on hyvä. Luulen, että jokainen työnantaja arvostaa näitä piirteitä työntekijässä.

Pinjan terveiset kaikille, jotka miettivät lähtöä ulkomaille opiskelemaan tai harjoitteluun:

− LÄHDE! Olen täysin varma, että yksikään vaihdossa ollut ei kadu lähtöään. Luultavasti enemmän kaduttaa päätös olla lähtemättä. Yksi suurimmista rikkauksista vaihdossa oli ehdottomasti vaihtarikaverit. Heitä kaipaan kaikista eniten. On mahtavaa, että nyt minulla on ympäri maapalloa ystäviä, joiden luona vierailla.

San Sebastianin kauniita maisemia.

Lisää aiheesta

ElizabethMakabeng
| Merenkulku

Laivakoneinssi Elizabeth – ensimmäinen vaihto-opiskelijamme Namibiasta

Elizabeth Mabakeng teki konetekniikan insinööriharjoittelun Raumalla. Siinä sivussa hän opetteli ajamaan pyörällä, näki elämänsä ensimmäistä kertaa lunta ja vietti suomalaista joulua. Tähtäimessä ovat työt laivalla.
| SAMK

Vaihto-opiskelijat aloittivat opintonsa SAMKissa

SAMKin kampuksille Poriin, Raumalle ja Kankaanpäähän on saapunut opiskelemaan yhteensä yli 70 vaihto-opiskelijaa ympäri maailmaa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK järjestää globaalin merenkulun konferenssin lokakuussa 2023. Konferenssin “Annual General Assembly of International Association of Maritime Universities in 2023” järjestelyt ovat jo käynnistyneet. https://samkarit.samk.fi/2022/09/30/globaali-merenkulun-konferenssi-jarjestetaan-lokakuussa-2023/

Verkkokauppa 2.0 -hankkeen koulutuksessa tänään Raumalla asiaa tuotteista ja verkkokaupan sisällöstä. Kouluttajana Made of Sundaysin verkkokauppias, designer ja webmaster Thomas Leppä. 👌🏼 #verkkokauppa #asiakaskokemus #yrittäjä #BIC #samk #katsetulevaisuuteen

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja. @SatakunnanOk https://www.samk.fi/uutiset/samk-ja-satakunnan-osuuskauppa-tiivistavat-yhteistyota/

Niin iloinen 🤩 kun otetaan yhteyttä ja sanotaan, että teemme tärkeää työtä @SatakunnanAMK ja siitä tehdään oikein julkaisukin 👌
@sataeduKrista kanssa kerrotaan miten hyvinvointiteknologia edistää osallisuutta ja miten aistikuormitusta voi ⬇️: http://yritma.fi/uutiset/sosiaali-ja-kuntatalous @RoboAI2

TEKOS hankkeella haluamme monialaisella tiimillä lisätä osallisuuden mahdollisuuksia #osallisuus #tekos https://yritma.fi/uutiset/sosiaali-ja-kuntatalous/teknologialla-osallisuutta-verkostolla-vaikuttavuutta