Ulkomaan vaihdoista kokemuksia ja opintopisteitä

Kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Pinja Nummela, 22, opiskeli kevätlukukauden 2017 Pohjois-Espanjassa San Sebastianin kaupungissa, arvostetussa Deuston yliopistossa, joka on maan vanhin yksityinen yliopisto. Porissa ja SAMKin uudella kampuksella vietetyn syksyn 2017 jälkeen hän pakkasi laukkunsa ja lähti tammikuussa 2018 harjoitteluun Thaimaahan Krabille Ao Nangiin.

15.3.2018 | Teksti: Sanna-Maria Yliluoma (SAMKin opiskelija) | Kuva: Pinja Nummela (SAMKin opiskelija)

Pinja Nummela seisoo kalliolla ja nojaa kiviaitaan, takana San Sebastianin kaupunki.

Pinja sai vaihdosta opintopisteiden lisäksi uusia ystäviä ja kokemuksia.

Opiskelu ja harjoittelu ulkomailla on mahdollista kaikille SAMKin opiskelijoille. SAMKilla on partnerikouluja Euroopassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä. Opiskelu ulkomailla kestää lukukauden tai kaksi ja vaatii suunnittelua sekä opintojen että talouden suhteen.

Vaihto-opiskelu Espanjassa itsenäisti

Pinja rakastaa matkustamista ja uusiin kulttuureihin tutustumista, eli päätös hakea vaihto-ohjelmaan oli hänelle luonnollinen valinta. Kohdemaan ja paikan valinta oli hankalaa, sillä vaihtoehtoja oli useita. San Sebastian oli viime hetken päätös, jota Pinjan ei tarvinnut katua. Maa kiehtoi ja hän oli opiskellut lukiossa espanjaa. Pohjois-Espanjassa, Baskimaassa, kulttuuri, ihmiset ja luonto ovat hyvin erilaista kuin maan eteläosissa.

Yksi suurimmista rikkauksista vaihdossa oli ehdottomasti vaihtarikaverit.

Pinja oli koulunsa ainoa suomalainen vaihto-opiskelija. Vaikka hän on asunut Porissa opintojen takia jo kaksi vuotta omillaan, oli San Sebastianissa asuminen todellinen itsenäistymisen paikka.
− Ymmärsin, että pärjään yksin tilanteessa kuin tilanteessa ja englannin taitonikin kohentui huomattavasti. Enää minua ei jännitä lainkaan joutua tilanteisiin, joissa en voi puhua äidinkieltäni suomea.

Thaimaassa harjoittelu myyntialan tehtävissä

Pinja aloitti vuoden 2018 aurinkoisissa maisemissa Thaimaassa. Hän aloitti harjoittelun toimisto- ja myyntitöissä sukellusalan yrityksessä, Raya Diversissa. Harjoittelupaikan hän hankki itse lähettämällä hakemuksen ja CV:n. Työhaastattelu hoitui Skypen välityksellä. Pinja uskoo, että opinnot ja työskentely ulkomailla ovat hänen vahvuuksiaan työmarkkinoilla.

− Se kertoo itsenäisyydestä ja rohkeudesta, sekä siitä, että kielitaitosi on hyvä. Luulen, että jokainen työnantaja arvostaa näitä piirteitä työntekijässä.

Pinjan terveiset kaikille, jotka miettivät lähtöä ulkomaille opiskelemaan tai harjoitteluun:

− LÄHDE! Olen täysin varma, että yksikään vaihdossa ollut ei kadu lähtöään. Luultavasti enemmän kaduttaa päätös olla lähtemättä. Yksi suurimmista rikkauksista vaihdossa oli ehdottomasti vaihtarikaverit. Heitä kaipaan kaikista eniten. On mahtavaa, että nyt minulla on ympäri maapalloa ystäviä, joiden luona vierailla.

San Sebastianin kauniita maisemia.

Lisää aiheesta

ElizabethMakabeng
| Merenkulku

Laivakoneinssi Elizabeth – ensimmäinen vaihto-opiskelijamme Namibiasta

Elizabeth Mabakeng teki konetekniikan insinööriharjoittelun Raumalla. Siinä sivussa hän opetteli ajamaan pyörällä, näki elämänsä ensimmäistä kertaa lunta ja vietti suomalaista joulua. Tähtäimessä ovat työt laivalla.
| SAMK

Vaihto-opiskelijat aloittivat opintonsa SAMKissa

SAMKin kampuksille Poriin, Raumalle ja Kankaanpäähän on saapunut opiskelemaan yhteensä yli 70 vaihto-opiskelijaa ympäri maailmaa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta valmistunut Lotta Ripatti suosittelee opintoja sellaisille ihmisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan alalla, saada asioihin uusia näkökulmia ja syventää aiemmin opittuja asioita. #samk #vanhustyö #yamk
https://www.samk.fi/uutiset/lotta-ripatti-sai-vanhustyon-yamk-opinnoista-johtamisosaamista-ja-oppi-paljon-itsestaan/

The quality of education at SAMK was considered the best of all the universities of applied sciences in Finland!*

*) According to the answers of AVOP survey (University of Applied Sciences Graduand Feedback Questionnaire).

https://www.samk.fi/en/uutiset/record-number-of-degrees-completed-at-satakunta-university-of-applied-sciences-in-2020-the-quality-of-education-evaluated-the-best-in-finland/

#mysamk #highereducation

Uusi Tunnista RoboAI-ammattilainen -kampanja käynnistyy tänään, kun automaation supernainen @MirkaLeino esittäytyy! Kehu kollegaa -osiosta löytyy sanoja suoraan sydämestä. ❤ Tutustu! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen/ #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #dreamteam

SAMKissa suoritettiin viime vuonna ennätyksellisen paljon tutkintoja. Toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillan mukaan luvut kertovat siitä, että SAMK on onnistunut tukemaan opiskelijoita hyvin myös koronapandemian aikana. #amk #yamk #jatkuvaoppiminen
https://yle.fi/uutiset/3-11816205

We need more light!💡@RoboAkatemia otti vastaan sähköasennushaasteen ja toteutti elektroniikkarakentelutilaan väyläohjatun valaistuksen, pistorasioita ja verkkokaapelin. Kyllä nyt kelpaa! 👍🏻https://www.roboai.fi/robotiikka-akatemia/lisaa-valoa-elektroniikkarakenteluun/ #roboai #samk #mysamk #robotiikkaakatemia #sähköasennus