Ujous joutaa TuotekehitysPajassa romukoppaan

Kiinnostaisiko kehittää viraali-ilmiö kaupunginteatterille vai uusi energiatehokas sähkösaunakonsepti? Vai jotain ihan muuta? TuotekehitysPajan tuotantotiimin projektivastaava, opiskelija Pinja Rönkkö kannustaa kaikkia mukaan projekteihin.

14.11.2016 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Opiskelija esittelemässä yritysideaansa Tiedepuiston kampuksen Agora-kahvilassa.

Toimeksiantajat esittelivät projekteja Start-tilaisuudessa Tiedepuiston kampuksella. Kokemäen projektin esitteli sosiaalipalvelupäällikkö Juhani Johansson.

Ensimmäisen vuoden liiketalouden monimuoto-opiskelija Pinja Rönkkö näki vuosi sitten Rauman kampuksen aulan pöydällä mielenkiintoisen lehtisen. Siinä kerrottiin TuotekehitysPajasta, jossa opiskelijat saisivat osallistua todellisiin yrityselämän projekteihin. Hän katsoi netissä toimeksiantajien videoita ja innostui mahdollisuuksista.

− Viime metreillä laitoin hakemuksen ja jäin jännäämään. Pääsin mukaan. Päädyin Kokemäen tiimiin projektipäälliköksi ja tehtäväksemme tuli kaupungin markkinoinnin ja imagon buustaus, hän kertoo.

Tarinaikkuna kokemäkeläisille

36-vuotias Pinja Rönkkö sanoo, ettei sulautuminen nuorempien opiskelijoiden joukkoon ole aina yksinkertaista. Pajatoiminnassa se oli. Hän muodosti uusia ystävyyssuhteitakin.

pinja_final

Pinja Rönkkö kannustaa eri alojen opiskelijoita mukaan projekteihin.

Pienen projektiryhmän käsissä syntyi lopulta Tarinaikkuna, joka kertoo kokemäkeläisten omia tarinoita. Lopputyöstä tuli yli 60-sivuinen opus.

− Sain prosessissa uudenlaista näkemystä ja työkokemusta, jopa suosittelijoitakin, hän ynnää projektin hyötyjä. Hän innostui aiheesta niin paljon, että lähti tänä vuonna koko TuotekehitysPajan projektivastaavaksi.

Pinja Rönkkö sai viime vuoden pajatoiminnassa myös yhden elämänsä parhaista neuvoista. Ohjaava opettaja Teppo Lundell sanoi, että kaikilla on lupa myös epäonnistua.

− Matka on tärkein, ei päämäärä. Prosessissa oppii uutta, jos ei muuta niin omasta tavasta opiskella, yhteistyöstä, työelämästä ja projektinhallinnasta. Varmasti oppii myös sietämään muutoksia, Pinja Rönkkö kertoo.

”Tällaista AMK-opiskelun kuuluukin olla”

Myös tänä vuonna on luvassa mielenkiintoisia toimeksiantoja. Rauman kaupunginteatteri havittelee viraali-ilmiötä nuorten keskuudessa. Vesi-instituutti Wanderilla on globaali ongelma. Miten saada ostoskärryt itsedesinfioiviksi?

− Kokemäki heitti tänä vuonna kunnon haasteen nuorten tavoitettavuudesta. Mahdetaankohan ensi vuonna nähdä Kokemäki Assembly vai jotain ihan muuta, Pinja Rönkkö pohtii.

Rönkkö kannustaa jokaista pohtimaan omia vahvuuksiaan. Toisen vahvuudet ovat teknisessä osaamisessa, toisen sosiaalisessa mediassa. Joku voi ammentaa taitoja harrastuksistaankin.

Olen jonkin verran törmännyt siihen, että nuoret eivät tunnista vahvuuksiaan, se on tosi harmi.

− Olen jonkin verran törmännyt siihen, että nuoret eivät tunnista vahvuuksiaan, se on tosi harmi. Kaikilla niitä on. Ujous romukoppaan, hän sanoo.

Pinja Rönkön mielestä oppiminen ei perustu pelkkään tulokseen, vaan koko prosessiin. Kaikki ei koskaan mene, kuin Strömsössä. Aina tulee pieniä mutkia matkaan.

− Eräs opiskelija minulle tokaisi, että tällaista hän toivoikin ammattikorkeakouluopiskelun olevan. En voisi olla enempää samaa mieltä, hän sanoo.

 


Hakuaikaa on jatkettu perjantaihin 25.11. asti.


Vuoden 2016 projektit:

Kokemäen kaupunki: Tukipalvelukonseptin/hyötypelin kehittäminen harvaanasutun seudun alle 25 vuotiaille

Rauman Kaupunginteatteri: Viraali-ilmiön mahdollistava kampanjakonsepti rajatulle toivottavalle kohdeyleisölle

Tactic Games Oy: Prototyypin kehittäminen/lautapelikonseptin kehittäminen/olemassa olevan pelikonseptin vieminen toiseen muotoon

Vesi-instituutti Wander: Itsedesinfioivan ostoskärrykonseptin ideointi ja suunnittelu

Narvi Oy: Uuden energiatehokkaan sähkösaunakonseptin kehittäminen

Satakunnan ammattikorkeakoulu: Sähköisten kaupunkipyörien varausjärjestelmän käyttöliittymän ideointi ja suunnittelu

Tukimet Oy: Uudenlaisen käyttäjälähtöisen palvelukonseptin kehittäminen asennus- ja huoltotoiminnan tueksi

Katso projektien esittelyvideot.

Seuraa projektien etenemistä  PajaBlogista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary