Etsi

Työnohjaajiksi opiskelleiden artikkelit julkaistiin kirjana

Mitä työnohjaus on? Millaisissa tilanteissa sitä voi käyttää? Viime vuonna SAMKin työnohjaajakoulutuksesta valmistuneet ja heidän ohjaavat opettajansa kirjoittivat perusasioita ja käytännön kehittämistöitä artikkeleiksi e-kirjaan.

7.4.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Kannen suunnittelu Heidi Valtonen, Vida Design

SAMKJULKAISUtyonohjaus2017

Työnohjauksen erilaisia käytäntöjä -julkaisussa käydään läpi työnohjauksen perusasioita. Ennen kaikkea tuodaan näkyville omia kokemuksia, myös oppimisprosesseja, joista muutkin työnohjaajat voivat ammentaa omaan työhönsä ja työnohjaajiksi haluavat vaikkapa tuleviin omiin työnohjaajaopintoihin. Artikkelit antavat muillekin kiinnostuneille käytännön esimerkein osviittaa siihen, millaisissa tilanteissa työnohjausta voisi käyttää – työnohjauksen käyttäminen kun ei tarkoita sitä, että  asiat olisivat pielessä, vaan esimerkiksi siitä, että asioita halutaan tehdä jollakin tavalla toisin.

Julkaisun teksteissä puhutaan muun muassa näkökulman vaihtamisen taidosta, esimiestyöstä, työnohjaajan omasta jaksamisesta ja kehotietoisuudesta työnohjausprosessin tukena. Niissä käsitellään työnohjausta myös eri työkentillä: esimerkiksi somaattisessa hoitotyössä, sijais- ja läheissijaisvanhempien kanssa sekä vapaaehtoisten järjestötyössä ja vapaaehtoisessa pelastus- ja ensiauttajatoiminnassa. Työnohjausta voi käyttää muuallakin – nämä esimerkit kumpusivat opiskelijaryhmän työkentiltä ja harjoitustöistä.

Julkaisun kirjoittajat ovat Satakunnan ammattikorkeakoulun vuonna 2016 valmistuneita työnohjaajaopiskelijoita sekä heidän ohjaavat opettajansa Eija Tuliniemi ja Kari Rajaniemi, jotka myös toimittivat artikkelikokoelman.

Lataa julkaisu luettavaksesi.

Lue Agoran juttu työnohjaajaopiskelijoiden opintojen ajalta.

7.4.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Kannen suunnittelu Heidi Valtonen, Vida Design

Lisää aiheesta julkaisut

Pohjois Satakunnan Yhteisötaiteilija -julkaisu
| Kuvataide

Pohjois-Satakunnan yhteisötaiteilijan työstä uusi julkaisu

Taidetta sähkökaappeihin, lasten taidetta bussipysäkille, muistikahvila, kuntalaisten muotokuvat, seinämaalausta nyrkkeilijöille ja opiskelijoiden taidegalleria ovat esimerkkejä Pohjois-Satakunnan yhteisötaiteilijan 12 pilottiprojektista, jotka on nyt...
Visit Finland Matkaluistelua
| Matkailu

Satakunta luontokokemusta – julkaisu pureutuu maakunnan luontomatkailun mahdollisuuksiin

Satakunnassa on mahdollisuus monenlaisiin luontokokemuksiin. Kiinnostavia kohteita löytyy sekä lähimatkailijoille että kauempaa tuleville. Uudessa Satakunta luontokokemusta – Luonnon tuotteistamisen teemat Satakunnassa -julkaisussa pureudutaan vesistöjen, soiden, metsien ja harjualueiden hyödyntämiseen luontomatkailussa.

Uusimmat uutiset

Kuukauden kuva Ottilia Roos Identiteetti grafiikanvedos
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Ottilia Roos: Identiteetti

– Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta, kirjoittaa Ottilia Roos, joka valmistui SAMKista kuvataiteilijaksi kesäkuussa 2019.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @MeriOlenius I was selected to participate in International Clean Energy challenge. Our team won the award for most creative ide… https://t.co/LVTfhzqmzv
  • Henkilöstöpäivässä on tänään palkittu vuoden julkaisija, hanketoimijat, aloite, menestystarina, vuoden samkilainen… https://t.co/wUJ2NT4W47
  • RT @sataeduKrista Hyvinvointiteknologian tiimityön tulos☀️toiminta-,fysioterapeutti,insinööri ☀️apuvälineet erityislapsille käsityönä… https://t.co/aT5xltXBsM