Työnohjaajiksi opiskelleiden artikkelit julkaistiin kirjana

Mitä työnohjaus on? Millaisissa tilanteissa sitä voi käyttää? Viime vuonna SAMKin työnohjaajakoulutuksesta valmistuneet ja heidän ohjaavat opettajansa kirjoittivat perusasioita ja käytännön kehittämistöitä artikkeleiksi e-kirjaan.

7.4.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Kannen suunnittelu Heidi Valtonen, Vida Design

SAMKJULKAISUtyonohjaus2017

Työnohjauksen erilaisia käytäntöjä -julkaisussa käydään läpi työnohjauksen perusasioita. Ennen kaikkea tuodaan näkyville omia kokemuksia, myös oppimisprosesseja, joista muutkin työnohjaajat voivat ammentaa omaan työhönsä ja työnohjaajiksi haluavat vaikkapa tuleviin omiin työnohjaajaopintoihin. Artikkelit antavat muillekin kiinnostuneille käytännön esimerkein osviittaa siihen, millaisissa tilanteissa työnohjausta voisi käyttää – työnohjauksen käyttäminen kun ei tarkoita sitä, että  asiat olisivat pielessä, vaan esimerkiksi siitä, että asioita halutaan tehdä jollakin tavalla toisin.

Julkaisun teksteissä puhutaan muun muassa näkökulman vaihtamisen taidosta, esimiestyöstä, työnohjaajan omasta jaksamisesta ja kehotietoisuudesta työnohjausprosessin tukena. Niissä käsitellään työnohjausta myös eri työkentillä: esimerkiksi somaattisessa hoitotyössä, sijais- ja läheissijaisvanhempien kanssa sekä vapaaehtoisten järjestötyössä ja vapaaehtoisessa pelastus- ja ensiauttajatoiminnassa. Työnohjausta voi käyttää muuallakin – nämä esimerkit kumpusivat opiskelijaryhmän työkentiltä ja harjoitustöistä.

Julkaisun kirjoittajat ovat Satakunnan ammattikorkeakoulun vuonna 2016 valmistuneita työnohjaajaopiskelijoita sekä heidän ohjaavat opettajansa Eija Tuliniemi ja Kari Rajaniemi, jotka myös toimittivat artikkelikokoelman.

Lataa julkaisu luettavaksesi.

Lue Agoran juttu työnohjaajaopiskelijoiden opintojen ajalta.

7.4.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Kannen suunnittelu Heidi Valtonen, Vida Design

Lisää aiheesta julkaisut

Pohjois Satakunnan Yhteisötaiteilija -julkaisu
| Kuvataide

Pohjois-Satakunnan yhteisötaiteilijan työstä uusi julkaisu

Taidetta sähkökaappeihin, lasten taidetta bussipysäkille, muistikahvila, kuntalaisten muotokuvat, seinämaalausta nyrkkeilijöille ja opiskelijoiden taidegalleria ovat esimerkkejä Pohjois-Satakunnan yhteisötaiteilijan 12 pilottiprojektista, jotka on nyt...
Visit Finland Matkaluistelua
| Matkailu

Satakunta luontokokemusta – julkaisu pureutuu maakunnan luontomatkailun mahdollisuuksiin

Satakunnassa on mahdollisuus monenlaisiin luontokokemuksiin. Kiinnostavia kohteita löytyy sekä lähimatkailijoille että kauempaa tuleville. Uudessa Satakunta luontokokemusta – Luonnon tuotteistamisen teemat Satakunnassa -julkaisussa pureudutaan vesistöjen, soiden, metsien ja harjualueiden hyödyntämiseen luontomatkailussa.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html