Etsi

Työnohjaajiksi opiskelleiden artikkelit julkaistiin kirjana

Mitä työnohjaus on? Millaisissa tilanteissa sitä voi käyttää? Viime vuonna SAMKin työnohjaajakoulutuksesta valmistuneet ja heidän ohjaavat opettajansa kirjoittivat perusasioita ja käytännön kehittämistöitä artikkeleiksi e-kirjaan.

7.4.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Kannen suunnittelu Heidi Valtonen, Vida Design

SAMKJULKAISUtyonohjaus2017

Työnohjauksen erilaisia käytäntöjä -julkaisussa käydään läpi työnohjauksen perusasioita. Ennen kaikkea tuodaan näkyville omia kokemuksia, myös oppimisprosesseja, joista muutkin työnohjaajat voivat ammentaa omaan työhönsä ja työnohjaajiksi haluavat vaikkapa tuleviin omiin työnohjaajaopintoihin. Artikkelit antavat muillekin kiinnostuneille käytännön esimerkein osviittaa siihen, millaisissa tilanteissa työnohjausta voisi käyttää – työnohjauksen käyttäminen kun ei tarkoita sitä, että  asiat olisivat pielessä, vaan esimerkiksi siitä, että asioita halutaan tehdä jollakin tavalla toisin.

Julkaisun teksteissä puhutaan muun muassa näkökulman vaihtamisen taidosta, esimiestyöstä, työnohjaajan omasta jaksamisesta ja kehotietoisuudesta työnohjausprosessin tukena. Niissä käsitellään työnohjausta myös eri työkentillä: esimerkiksi somaattisessa hoitotyössä, sijais- ja läheissijaisvanhempien kanssa sekä vapaaehtoisten järjestötyössä ja vapaaehtoisessa pelastus- ja ensiauttajatoiminnassa. Työnohjausta voi käyttää muuallakin – nämä esimerkit kumpusivat opiskelijaryhmän työkentiltä ja harjoitustöistä.

Julkaisun kirjoittajat ovat Satakunnan ammattikorkeakoulun vuonna 2016 valmistuneita työnohjaajaopiskelijoita sekä heidän ohjaavat opettajansa Eija Tuliniemi ja Kari Rajaniemi, jotka myös toimittivat artikkelikokoelman.

Lataa julkaisu luettavaksesi.

Lue Agoran juttu työnohjaajaopiskelijoiden opintojen ajalta.

7.4.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Kannen suunnittelu Heidi Valtonen, Vida Design

Lisää aiheesta julkaisut

Pohjois Satakunnan Yhteisötaiteilija -julkaisu
| Kuvataide

Pohjois-Satakunnan yhteisötaiteilijan työstä uusi julkaisu

Taidetta sähkökaappeihin, lasten taidetta bussipysäkille, muistikahvila, kuntalaisten muotokuvat, seinämaalausta nyrkkeilijöille ja opiskelijoiden taidegalleria ovat esimerkkejä Pohjois-Satakunnan yhteisötaiteilijan 12 pilottiprojektista, jotka on nyt...
Visit Finland Matkaluistelua
| Matkailu

Satakunta luontokokemusta – julkaisu pureutuu maakunnan luontomatkailun mahdollisuuksiin

Satakunnassa on mahdollisuus monenlaisiin luontokokemuksiin. Kiinnostavia kohteita löytyy sekä lähimatkailijoille että kauempaa tuleville. Uudessa Satakunta luontokokemusta – Luonnon tuotteistamisen teemat Satakunnassa -julkaisussa pureudutaan vesistöjen, soiden, metsien ja harjualueiden hyödyntämiseen luontomatkailussa.

Uusimmat

Jari Iisakkala pyöräilee usein töihin.
| Liiketoiminta

Jari Iisakkala luotsaa palveluliiketoiminnan osaamisaluetta

Jari Iisakkala aloitti palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtajana huhtikuun alussa. Iisakkala on innoissaan uudesta pestistään ja iloinen siitä, että SAMKin arvostus alueella on kasvanut selvästi viime vuosina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA