Työnohjaajakoulutuksen satoa nyt julkaisussa – 21 puheenvuoroa työnohjaajilta ja heidän kouluttajiltaan

Onko työnohjaus sinulle tuttua? WinNovan ja SAMKin yhteisen työnohjaajakoulutuksen myötä syntynyt artikkelikokoelma valottaa työnohjausta eri kanteilta, käytännöllisesti ja pohdiskellen. Iso osa artikkeleista tarkastelee johdon työnohjausta.

22.11.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

SAMK julkaisu Kansi 2018 B 15 SAMK Tyonohjaajakoulutuksen Satoa– Työnohjauksen satoa -julkaisuun on koottu 19 työnohjaajaopiskelijan kirjoittamat artikkelit. Johdon työnohjaajien artikkelien näkökulma on ensisijaisesti johtamisessa ja esimiestyössä, työnohjaajien näkökulma on työntekijälähtöisempää tai sidottu enemmän työyhteisöjen toimintaan, kertoo Teija Harju, toinen kouluttajista ja julkaisun toimittajista.

Harju kirjoitti julkaisuun esipuheen, Kari Rajaniemi puolestaan julkaisun lopettavan artikkelin. Molemmat pohtivat teksteissään muun muassa kouluttajan roolia ja omaakin oppimista.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan ja Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteuttama työnohjaajakoulutus ja johdon työnohjaajakoulutus käynnistyivät marraskuussa 2016. Kaksi vuotta kestäneeseen 80 opintopisteen mittaiseen koulutukseen valittiin mukaan kolmisenkymmentä opiskelijaa, ja halukkaiden kehittämistehtävät on nyt koottu tähän julkaisuun.

Katso julkaisu Theseuksesta

Jos haluat linkittää johonkin tiettyyn artikkeliin, avaa julkaisu Issuussa (mene haluamallesi aukeamalle ja "share from page").

Lisää aiheesta

SAMKJULKAISUtyonohjaus2017crop
| Hyvinvointi ja terveys

Työnohjaajiksi opiskelleiden artikkelit julkaistiin kirjana

Mitä työnohjaus on? Millaisissa tilanteissa sitä voi käyttää? Viime vuonna SAMKin työnohjaajakoulutuksesta valmistuneet ja heidän ohjaavat opettajansa kirjoittivat perusasioita ja käytännön kehittämistöitä artikkeleiksi e-kirjaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html