– Tuntuu, että sain kaksi pätevyyttä yhdellä iskulla

Fysioterapeutteja tarvitaan ympäri maailmaa. Maija Biet halusi käytännönläheisen ammatin kiinnostavalta alalta ja englannin kieli tuntui luontevalta valinnalta opiskelukieleksi. Kielikynnys töiden hakuun myös ulkomailla on matala, vaikka juuri nyt Ranskassa ammatinharjoittamisen byrokratia tuntuukin melkoiselta. Lue Maijan terveiset.

9.12.2016 | Teksti: Maija Biet, SAMKin alumni (physiotherapy) | Kuva: Maija Biet'n kotialbumi

Maija Biet, lähikuva.
Maija Biet

Olen Maija Biet, opiskelin fysioterapeutiksi englanninkielisessä koulutusohjelmassa SAMKissa ja valmistuin vuonna 2007. Olen kotoisin Raumalta ja tällä hetkellä asun Nizzassa, etelä-Ranskassa. Perheeseeni kuuluu ranskalainen mies, 8-vuotiaat kaksostytöt, 3-vuotias kuopus ja vuoden vanha Apple-koira. Olemme muuttaneet muutamaan otteeseen viimeisen neljän vuoden aikana mieheni työn takia ja ennen Nizzaan tuloa asuimme kolme vuotta Hong Kongissa.

Valmistumisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 10 vuotta, mutta muistot opiskeluajoilta pysyvät tuoreena mielessä. Vuosikurssilaisista suurin osa oli meitä suomalaisia, mutta mukana oli myös ulkomailta Suomeen opiskelemaan tulleita mahtavia tyyppejä. Opiskeluilmapiiri SAMKissa oli kannustava ja innostava. Opettajat olivat hyvin verkostoituneita ja toimivat yhteistyössä eri maiden kollegojen kanssa.

Opettajat olivat hyvin verkostoituneita ja toimivat yhteistyössä eri maiden kollegojen kanssa.

Valmistumisen jälkeen olen tehnyt töitä terveyskeskuksessa ja sairaalassa, niin poliklinikalla kuin osastoillakin. Opiskeluaikana tutustuin työfysioterapeutin arkeen harjoittelun myötä ja koin sen heti omaksi jutuksi työn monipuolisuuden takia. Viimeisin työpaikkani Suomessa oli työterveyshuollossa ja jatkoinkin opintojani SAMKissa työterveyshuollon erikoistumisopintojen merkeissä. Valmistuin työfysioterapeutiksi 2011. Hong Kongissa tein töitä kansainvälisessä sairaalassa, lähinnä fysioterapian poliklinikalla, mutta kiersin jonkin verran myös osastoilla.

Maija Biet työkaverinsa Kenji Chow'n kanssa työpaikallaan Hong Kongissa.

Maija Biet työkaverinsa Kenji Chow'n kanssa työpaikallaan Hong Kongissa.

Kansainväliset kuviot eivät kuitenkaan aina ole helppoja “navigoitavia”. Tällä hetkellä olen keskellä ammatinharjoituslupaprosessia täällä Ranskassa, ja tuntuu, ettei byrokratialla ole loppua, vaikka Euroopassa ja EU:ssa olemmekin.

Minulle englanninkielisen koulutusohjelman valitseminen oli luonnollista, koska asuin neljä vuotta Lontoossa ennen opiskelujen aloittamista. Fysioterapia taas kiinnosti siksi, että halusin käytännönläheisen ammatin ja olen aina ollut kiinnostunut ihmiskehon toiminnasta. Opiskelu oli todella mielenkiintoista, tuntui että joka päivä oppi jotain uutta ja pätevien opettajien lisäksi saimme osallistua myös vierailevien luennoitsijoiden kursseille. Opiskeluun kuului käytännön harjoittelujaksoja, jotka olivatkin korvaamattomia taitojen kartuttamisen kannalta. Fysioterapeutti ei ole koskaan valmis: tutkimustieto päivittyy koko ajan ja käytännöt muuttuvat. Se onkin yksi hienoimmista ja samalla jännittävimmistä puolista tässä ammatissa, vaikka varsinaiset opiskeluvuodet ovat ohi, uuden oppiminen ei lopu.

 

 

 

Olen ollut todella tyytyväinen englanninkielisen koulutusohjelman valintaan. Tuntuu, että sain tavallaan kaksi pätevyyttä yhdellä iskulla. Englanniksi opiskelun jälkeen kynnys hakea töitä esimerkiksi Hong Kongista oli todella matala. Fysioterapeuteilla tuntuu olevan kysyntää ympäri maailmaa. Hong Kongissa ja etelä-Ranskan alueella ainakin vapaita paikkoja on auki useita niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Englanniksi opiskelun jälkeen kynnys hakea töitä esimerkiksi Hong Kongista oli todella matala. Fysioterapeuteilla tuntuu olevan kysyntää ympäri maailmaa.

Vuonna 2016 kansainvälisyys on ainakin minulle, kuten varmasti monelle muullekin normaali olotila – “tätä päivää”. Kansainvälisyys antaa mahdollisuuden uuden kokemiseen ja ymmärryksen kasvamiseen monella elämän osa-alueella.

Opiskelujeni myötä sain siihen hyvät eväät Porissa vaikka raumalainen olenkin (hymy).

Nizza, Maija Biet'n maisemaa

Nizza, Maija Biet'n nykyinen kotikaupunki.

 

Maija Biet, lähikuva.

Kirjoittaja

Maija Biet
Fysioterapeutti (AMK), Bachelor of Health Care

Valmistunut SAMKista englanninkielisestä fysioterapian koulutusohjelmasta (physiotherapy) vuonna 2007.

9.12.2016 | Teksti: Maija Biet, SAMKin alumni (physiotherapy) | Kuva: Maija Biet'n kotialbumi

Lisää aiheesta

Satakunnan OsuuskaHarri Tuomi (oik.) keskustelee kumppanuustapaamisessa Jari Iisakkalan kanssa.
| SAMK

SAMK ja Satakunnan Osuuskauppa tiivistävät yhteistyötä

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja.
Satakunnan OsuuskaHarri Tuomi (oik.) keskustelee kumppanuustapaamisessa Jari Iisakkalan kanssa.
| SAMK

SAMK ja Satakunnan Osuuskauppa tiivistävät yhteistyötä

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK järjestää globaalin merenkulun konferenssin lokakuussa 2023. Konferenssin “Annual General Assembly of International Association of Maritime Universities in 2023” järjestelyt ovat jo käynnistyneet. https://samkarit.samk.fi/2022/09/30/globaali-merenkulun-konferenssi-jarjestetaan-lokakuussa-2023/

Verkkokauppa 2.0 -hankkeen koulutuksessa tänään Raumalla asiaa tuotteista ja verkkokaupan sisällöstä. Kouluttajana Made of Sundaysin verkkokauppias, designer ja webmaster Thomas Leppä. 👌🏼 #verkkokauppa #asiakaskokemus #yrittäjä #BIC #samk #katsetulevaisuuteen

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja. @SatakunnanOk https://www.samk.fi/uutiset/samk-ja-satakunnan-osuuskauppa-tiivistavat-yhteistyota/

Niin iloinen 🤩 kun otetaan yhteyttä ja sanotaan, että teemme tärkeää työtä @SatakunnanAMK ja siitä tehdään oikein julkaisukin 👌
@sataeduKrista kanssa kerrotaan miten hyvinvointiteknologia edistää osallisuutta ja miten aistikuormitusta voi ⬇️: http://yritma.fi/uutiset/sosiaali-ja-kuntatalous @RoboAI2

TEKOS hankkeella haluamme monialaisella tiimillä lisätä osallisuuden mahdollisuuksia #osallisuus #tekos https://yritma.fi/uutiset/sosiaali-ja-kuntatalous/teknologialla-osallisuutta-verkostolla-vaikuttavuutta