Etsi

Tue elinvoimaa – Lahjoita tulevaisuudelle -varainhankintakampanja käynnistyy

– SAMKin tavoitteena on kerätä miljoona euroa. Jos sen saamme kasaan, voimme olla tyytyväisiä, rehtori Juha Kämäri summaa.

7.12.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Veera Korhonen

Kuva: Veera Korhonen

– Lahjoitukset ovat vastikkeettomia, mutta yli 10 000 euron lahjoitukset voi kohdentaa haluamalleen koulutusalalle. Varainhankintakampanjasta saatavat tuotot ohjataan hallituksen linjauksen mukaan SAMKin strategian mukaiseen toimintaan, kertoo Kämäri.

Ammattikorkeakoulujen vastinrahamalli lisää lahjoitusten merkitystä

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi kesäkuussa 2017, että se puoltaa ammattikorkeakoulujen pääomittamista vastinrahamallilla vuonna 2018. Valtio on varannut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 24 miljoonaa euroa ensi vuodelle. Vastinraha kohdennetaan ammattikorkeakouluille suhteessa niiden kampanja-aikana keräämään yksityiseen pääomaan, kuitenkin niin, että yhdelle ammattikorkeakoululle kohdentuu enintään 4 milj. euroa vastinrahaa.

Poliisihallitus myönsi SAMKille rahankeräysluvan 17. marraskuuta ensimmäisten AMKien joukossa. Lupa on voimassa 31.12.2019 asti, mutta vuoden 2018 loppuun kerätyt varat huomioidaan vastinrahamallissa. Vähintään 850 euron lahjoitukset ammattikorkeakoululle ovat verovähennyskelpoisia sekä yksityiselle lahjoittajalle että yhteisölle.

 

Tutustu SAMKin varainhankintasivustoon ja esitteeseen

 

SAMK sosiaalisessa mediassa