Tommi Lehto: Pisteillä ja brändillä uralla eteenpäin

Tradenomiksi valmistunut Tommi Lehto haluaa uran graafisena suunnittelijana ja julistetaiteilijana. Yrittäjäpolkua edistääkseen hän teki opinnäytetyön, joka käsitteli käyttögrafiikan markkinoinnin haasteita. Tommi tekee pienistä pisteistä koostuvia teoksia käsin 0.3 mm:n tussilla.

5.11.2018 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Tommin originaalityöt ovat esillä SAMKin kirjastossa syyskauden ajan.
Tommin originaalityöt ovat esillä SAMKin kirjastossa syyskauden ajan.

Opintoja suunnitellessaan Tommi harkitsi hakemista kuvataiteen koulutukseen, mutta yritysviestinnän tradenomiopinnot tuntuivat järkevämmältä valinnalta jatkumona aiemmille merkonomiopinnoille. Lisäksi häntä kiinnosti henkilöbrändäys ja taiteen markkinointi, jossa haastetta riittää.

– Olen tyytyväinen valintaani.  SAMKissa sai valita itselle hyödyllisiä kursseja, jotka auttavat eteenpäin yrittäjyydessä, henkilöbrändäyksessä ja taiteen markkinoinnissa. Opintojen ohessa ehdin tehdä taidetta omalla ajalla.

Opinnäytetyön toiminnallinen osuus oli kaksi Pori-aiheista julistetta, joissa on aiheina Kallon maisemat ja Puuvilla. Molemmista teoksista on saatavissa julisteita ja postikortteja. Originaalityöt ovat parhaillaan nähtävissä Porin kampuksen kirjastossa.

Mikä on ollut suurin ahaa-elämys tämän prosessin aikana?

– Yksinkertaisia asioita käytännöstä, kuten se, että taideteoksen työvaiheista ja tekniikasta kertominen on tärkeää, sillä useat ihmiset eivät ymmärtäneet teosta katsoessaan, että se oli tehty 0.3 mm:n tussilla pisteitä nakuttaen. Toisena asiana oli se, että taitelijalle markkinointi ja henkilöbrändäys on oikeastaan yhtä tärkeää kuin taiteen laatu. Huipputeoskin voi jäädä ilman huomiota huonolla ja laiskalla markkinoinnilla, Tommi tykittää.

Mitä hyötyä henkilöbrändistä on?

– Hyvä henkilöbrändi on avain menestykseen. Henkilöbrändiä rakentaessa pitää olla hyvin kärsivällinen ja miettiä millaisen kuvan itsestään haluaa antaa. Kaikki oma tekeminen rakentaa henkilöbrändiä eli kuvaa muille ihmisille itsestä.

Muut tulevaisuudensuunnitelmat?

– Jatkossa tulen varmasti tekemään taidetta paljon. Tarkoituksenani on kerätä nimeä ja kehittyä taiteessa niin, että unelma täyspäiväisestä taitelijana työskentelemisestä toteutuisi. Jatkan pisteteos-julistesarjaa ja sen tarkoitus onkin olla jatkumo. Tällä hetkellä aloittelen ensimmäistä Helsinki-aiheista pisteteosta, josta teetätän sitten taidejulisteita. Pori-aiheisia julisteitakin aion tehdä lisää, sillä hyvän vastaanoton takia luulen, että niiden potentiaali on vielä reilusti suurempi.

Tällä hetkellä Tommi asuu Helsingissä, pelaa jalkapalloa ja tekee myyntityötä.

– Olen viihtynyt Helsingissä tosi hyvin. Jalkapallo kuuluu tiiviisti elämääni ja kausi 2018 meni HIFKin väreissä. Kausi oli hyvä ja koko ajan koetan parantaa ja päästä eteenpäin. Jalkapallon ja kevytyrittäjyyden lisäksi olen tehnyt myyntihommia. Etsin graafisen suunnittelijan työtä vielä ennen kuin siirryn kokonaan taitelijaksi, Tommi suunnittelee.

 

Tommin vinkit onnistuneeseen henkilöbrändäykseen

  • Ole aktiivinen
  • Sosiaalinen media kuntoon
  • Verkostoidu positiivisesti
  • Ole oma itsesi
  • Ole kärsivällinen

 

Seuraa Tommia Instagramissa

 

Lisää aiheesta

SAMKin opiskelijoita työskentelemässä luokkahuoneessa.
| Liiketoiminta

Liiketalouden koulutus painottaa joustavuutta ja panostaa digitalisaatioon

Liiketalouden koulutuksesta vastaava tiimi ottaa siirtymisen uudelle kampukselle haasteena uudistaa myös opetusta. Opintojaksoja toteutetaan entistä joustavammin lukuvuoden aikana, ja digitalisaatiota edistetään mm. uudella taloushallinnon ohjelmistolla.
SAMK yrityskiihdyttämön 2018 palkitut Helene Kynäsniemi ja Jaakko Soukainen Kuva Laura Telin
| Yrittäjyys

Vuoden kiihdyttämöyrittäjä sekä 300. kiihdyttämöyritys palkittiin SAMKin yrittäjyyspäivässä

SAMKin yrityskiihdyttämö palkitsi yrittäjyyspäivässä kiihdyttämöyrityksiä. Vuoden yrityskiihdyttämöyritys 2018 on Helene Kynäsniemen Kotihoito Otso Oy. Lisäksi aiemmin tänä vuonna rikottiin kolmensadan yrityskiihdyttämöyrityksen raja. Kolmassadas yrityskiihdyttämöyritys on Jaakko Soukaisen luotsaama ProSecure Vartiointipalvelut Oy.

Uusimmat uutiset

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
| TKI

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Haku KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteeksi on käynnissä. Osallistumalla saat osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. #hiilijalanjälki #rakentaminen #kohisten

https://bit.ly/3mw1mBm

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni