Timantti, jonka löysin – NIBS-akkreditointi SAMKille

Koulutamme kansainvälisiä bisnesosaajia. Kansainvälisyys on vahvasti arkea – siitä SAMK sai virallisen tunnustuksen kansainvälisyysakkreditoinnissa. Erityistä kehua saimme vertaistutoroinnista ja opetussuunnitelmiin sisäänkirjoitetuista kansainvälistymisen mahdollisuuksista.

15.6.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Marina Wikman

Opiskelijoiden haastattelu. Students' interview. In the front, from left to right Ian Charles, Thanh Duc Nguyen & Katri Koskinen.
Opiskelijoiden haastattelu. | Students' interview. In the front, from left to right Ian Charles, Thanh Duc Nguyen & Katri Koskinen.

Näkyykö kansainvälisyys opetuksen arjessa? Siitä on kyse liiketoiminnan koulutusorganisaatioiden verkoston akkreditoinnissa. Kansainvälisyyden perustaso on SAMKissa erittäin korkea, ja erityistä kiitosta kerättiin opiskelijatutoroinnista, josta tutorit saavat paitsi osaamista myös opintopisteitä.

– Toimivina he näkivät myös esimerkiksi tosielämän kansainväliset projektit, joita on tehty suomalaisille ja ulkomaisille yrityksille muun muassa saksalaisten, yhdysvaltalaisten, australialaisten ja irlantilaisten oppilaitosten kanssa, kertoo lehtori Marina Wikman.

Marina Wikman vastaanottaa todistuksen NIBS-akkreditoinneista vastaavalta Patrick Schoenmakersilta.

Marina Wikman vastaanottaa todistuksen NIBS-akkreditoinneista vastaavalta Patrick Schoenmakersilta. Photo: Jean-Michel Gregoire

Network of International Business Schools (NIBS) -verkoston akkreditoijat tutustuivat SAMKissa Rauman-kampuksella kahteen AMK- ja yhteen ylempi AMK -koulutusohjelmaan: International business, kansainvälinen kauppa ja Business Management and Entrepreneurship. Ne ovat englanninkielisiä lukuun ottamatta kansainvälisen kaupan ensimmäistä vuotta.

Ulkomaalaiset opiskelijat kokivat olevansa mukana yhtä lailla kuin suomalaisetkin

Tapaamista opiskelijoiden kanssa kehuttiin eloisaksi ja informatiiviseksi. Ulkomailta tulleet opiskelijat kokivat olevansa mukana yhtä lailla kuin suomalaisetkin, ja suomalaiset arvostivat koulutusohjelmiin sisäänkirjoitettuja kansainvälistymismahdollisuuksia. Raati nosti esiin erityisesti sen, että koulutusohjelmissa on vahva suositus vähintään yhteen ulkomailla suoritettuun vaihtoon.

Opiskelija oli todennut tänne tultuaan löytäneensä 'kansainvälisen timantin'

Akkreditoijat tiedostivat, että Satakunta on kansainvälisen opiskelijamarkkinoinnin kannalta haastava – he esittävätkin, että alueella asumisen ja SAMKissa opiskelun edut saataisiin näkyviin entistä tehokkaammin. Yksi opiskelijoista oli muun muassa todennut tänne tultuaan löytäneensä ”kansainvälisen timantin”.

Akkreditoinnissa katsotaan muun muassa kansainväliset projektit, kansainvälistymisen integrointi kaikkeen koulutusohjelman toimintaan, henkilökunnan kansainvälisyys ja ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden määrä. Akkreditoinnin hakeminen on tehty selkeäksi.
– Hakiessa täytetään laaja lomake, jossa jo näkee omat pisteensä – sen, kannattaako akkreditoijia edes pyytää meille, kertoo Wikman.

Akkreditointi on voimassa viisi vuotta. Suomesta myös Lahden ammattikorkeakoulu on NIBSin jäsen, ja heilläkin akkreditointi on.

Lue NIBS-akkreditoinnista.

Jaana Vase, Marina Wikman, Ian Charles, Geoff Heels, Juha Kämäri & Patrick Shoenmakers, kuva: Ilona Lummikko

NIBSin johtoryhmän jäsenet hoitavat akkreditoinnin. Kuvassa osaamisaluejohtaja Jaana Vase, lehtori Marina Wikman, Ian Charles (London South Bank University, UK), Geoffrey Heels (University of Clermont-Auvergne, France), rehtori, toimitusjohtaja Juha Kämäri ja Patrick Schoenmakers (Zuyd University, The Netherlands), photo: Ilona Lummikko

15.6.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Marina Wikman

Lisää aiheesta

SAMK NIBS2018 Joukkue
| Liiketoiminta

SAMKin joukkue Guatemalaan: Ei voisi parempaa tiimiä olla!

SAMKista lähtee jälleen joukkue kansainväliseen bisnescase-kilpailun. NIBS Business Case Competition järjestetään tänä vuonna Guatemalassa Guatemala Cityssä. Helmi-maaliskuun taitteen kisaa varten on harjoiteltu ankarasti.
International Business -koulutuksen opiskelijoita Rauman kampuksen aulassa.
| Liiketoiminta

International Business 20 vuotta – omaleimaisuutta ja innovatiivista otetta

SAMKin Raumalla toteutettava englanninkielinen koulutusohjelma International Business on saavuttanut arvostettavan 20 vuoden rajapyykin. Alusta asti mukana olleet lehtorit Daniela Tanhua ja Marina Wikman ovat syystäkin ylpeitä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html