Timantti, jonka löysin – NIBS-akkreditointi SAMKille

Koulutamme kansainvälisiä bisnesosaajia. Kansainvälisyys on vahvasti arkea – siitä SAMK sai virallisen tunnustuksen kansainvälisyysakkreditoinnissa. Erityistä kehua saimme vertaistutoroinnista ja opetussuunnitelmiin sisäänkirjoitetuista kansainvälistymisen mahdollisuuksista.

15.6.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Marina Wikman

Opiskelijoiden haastattelu. Students' interview. In the front, from left to right Ian Charles, Thanh Duc Nguyen & Katri Koskinen.
Opiskelijoiden haastattelu. | Students' interview. In the front, from left to right Ian Charles, Thanh Duc Nguyen & Katri Koskinen.

Näkyykö kansainvälisyys opetuksen arjessa? Siitä on kyse liiketoiminnan koulutusorganisaatioiden verkoston akkreditoinnissa. Kansainvälisyyden perustaso on SAMKissa erittäin korkea, ja erityistä kiitosta kerättiin opiskelijatutoroinnista, josta tutorit saavat paitsi osaamista myös opintopisteitä.

– Toimivina he näkivät myös esimerkiksi tosielämän kansainväliset projektit, joita on tehty suomalaisille ja ulkomaisille yrityksille muun muassa saksalaisten, yhdysvaltalaisten, australialaisten ja irlantilaisten oppilaitosten kanssa, kertoo lehtori Marina Wikman.

Marina Wikman vastaanottaa todistuksen NIBS-akkreditoinneista vastaavalta Patrick Schoenmakersilta.

Marina Wikman vastaanottaa todistuksen NIBS-akkreditoinneista vastaavalta Patrick Schoenmakersilta. Photo: Jean-Michel Gregoire

Network of International Business Schools (NIBS) -verkoston akkreditoijat tutustuivat SAMKissa Rauman-kampuksella kahteen AMK- ja yhteen ylempi AMK -koulutusohjelmaan: International business, kansainvälinen kauppa ja Business Management and Entrepreneurship. Ne ovat englanninkielisiä lukuun ottamatta kansainvälisen kaupan ensimmäistä vuotta.

Ulkomaalaiset opiskelijat kokivat olevansa mukana yhtä lailla kuin suomalaisetkin

Tapaamista opiskelijoiden kanssa kehuttiin eloisaksi ja informatiiviseksi. Ulkomailta tulleet opiskelijat kokivat olevansa mukana yhtä lailla kuin suomalaisetkin, ja suomalaiset arvostivat koulutusohjelmiin sisäänkirjoitettuja kansainvälistymismahdollisuuksia. Raati nosti esiin erityisesti sen, että koulutusohjelmissa on vahva suositus vähintään yhteen ulkomailla suoritettuun vaihtoon.

Opiskelija oli todennut tänne tultuaan löytäneensä 'kansainvälisen timantin'

Akkreditoijat tiedostivat, että Satakunta on kansainvälisen opiskelijamarkkinoinnin kannalta haastava – he esittävätkin, että alueella asumisen ja SAMKissa opiskelun edut saataisiin näkyviin entistä tehokkaammin. Yksi opiskelijoista oli muun muassa todennut tänne tultuaan löytäneensä ”kansainvälisen timantin”.

Akkreditoinnissa katsotaan muun muassa kansainväliset projektit, kansainvälistymisen integrointi kaikkeen koulutusohjelman toimintaan, henkilökunnan kansainvälisyys ja ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden määrä. Akkreditoinnin hakeminen on tehty selkeäksi.
– Hakiessa täytetään laaja lomake, jossa jo näkee omat pisteensä – sen, kannattaako akkreditoijia edes pyytää meille, kertoo Wikman.

Akkreditointi on voimassa viisi vuotta. Suomesta myös Lahden ammattikorkeakoulu on NIBSin jäsen, ja heilläkin akkreditointi on.

Lue NIBS-akkreditoinnista.

Jaana Vase, Marina Wikman, Ian Charles, Geoff Heels, Juha Kämäri & Patrick Shoenmakers, kuva: Ilona Lummikko

NIBSin johtoryhmän jäsenet hoitavat akkreditoinnin. Kuvassa osaamisaluejohtaja Jaana Vase, lehtori Marina Wikman, Ian Charles (London South Bank University, UK), Geoffrey Heels (University of Clermont-Auvergne, France), rehtori, toimitusjohtaja Juha Kämäri ja Patrick Schoenmakers (Zuyd University, The Netherlands), photo: Ilona Lummikko

15.6.2018 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Marina Wikman

Lisää aiheesta

SAMK NIBS2018 Joukkue
| Liiketoiminta

SAMKin joukkue Guatemalaan: Ei voisi parempaa tiimiä olla!

SAMKista lähtee jälleen joukkue kansainväliseen bisnescase-kilpailun. NIBS Business Case Competition järjestetään tänä vuonna Guatemalassa Guatemala Cityssä. Helmi-maaliskuun taitteen kisaa varten on harjoiteltu ankarasti.
International Business -koulutuksen opiskelijoita Rauman kampuksen aulassa.
| Liiketoiminta

International Business 20 vuotta – omaleimaisuutta ja innovatiivista otetta

SAMKin Raumalla toteutettava englanninkielinen koulutusohjelma International Business on saavuttanut arvostettavan 20 vuoden rajapyykin. Alusta asti mukana olleet lehtorit Daniela Tanhua ja Marina Wikman ovat syystäkin ylpeitä.

Uusimmat uutiset

yhteistyörobotit rivissä
| Automaatio ja teollisuus

RoboAI-viikko: NEXT2020-teknologiaseminaari – Satakuntalaiset yritykset kohti tuotannon digiloikkaa!

– Olemme havainneet, että konepajateollisuudessa on paljon potentiaalia tehdä automaatio- ja robotiikkaratkaisuja ja sitä kautta saada nostettua tuotannon digitalisaatioastetta. Kilpailukyvyn parantaminen satakuntalaisissa konepajoissa on tärkeää ja näemme, että sillä on laajempi merkitys yritysten menestymiselle tulevaisuudessa, selittää tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö

Ratkaisuja elintarviketeollisuuden vedenkäytön parempaan hallintaan -webinaari (maksuton) järjestetään 6.11. klo 9-12.15. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki täältä:
https://www.lyyti.fi/reg/Teknologisia_ratkaisuja_elintarviketeollisuuden_vedenkayton_parempaan_hallintaan_9000 Lisätietoja: @prizztech @SatakunnanAMK @WANDERSAMK #satafood @PJinstituutti

Tutustu SAMKin terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskukseen interaktiivisella virtuaalikierroksella. Virtuaalikierroksen ovat työstäneet yhdessä Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta.
https://bit.ly/2HbFc7S
#mysamk #simulaatiokeskus #ylpeästiamk

SAMK toivottaa hyvää syyslomaa!
Muista pysyä turvassa myös lomaillessa!

Have a nice autumn break!
Remember to stay safe!

#samk #mysamk #syysloma #autumnbreak #staysafe