Etsi

Lontoo valloitti tulevan masters-tason terveydenhoitajan

Outi Nieminen lähti keväällä 2017 vaihto-opiskelijaksi Lontoon Middlesex Universityyn kolmeksi kuukaudeksi. Lontoon kokeminen ensi kerran sopi hänen elämänvaiheeseensa täydellisesti.

12.9.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Outi Nieminen

Koululla

Nieminen opiskelee SAMKissa vanhustyön ylempää korkeakoulututkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2016 työn ohessa, jatkoksi vuoden 2012 terveydenhoitajan tutkintoonsa.

Outi valitsi vaihto-opiskelukaupungikseen Lontoon, koska sieltä löytyi vanhustyön koulutusohjelmaan soveltuvia opintoja. Hän koki, että aika ulkomailla edistäisi hänen ammatillista osaamistaan.

– Masters-opinnot yhdistettynä vanhustyöhön on maailmalla aika tuntematon yhdistelmä, siihen ei usein erikoistuta, hän huomauttaa.

 

En päässyt helpolla: usein piti kertoa miten Suomessa asiat tehdään ja mitä mieltä olen. Itsekin tuli yritettyä enemmän ja kielitaito kehittyi.

 

Tehokasta osallistavaa opiskelua

Tamperelainen Outi nautti siitä, että pystyi keskittymään kevään ajan ainoastaan opiskeluun. Lontoon opinnot sisälsivät johtamista sosiaali- ja terveysalalla sekä toiminnan ja palveluiden kehittämistä. Ne sopivat mainiosti SAMKin YAMK vanhustyön koulutusohjelmaan, eikä Outi jäänyt opiskeluissaan jälkeen, vaan sai hyväksi luettua tehdyt opintopisteet.

– Minulla meni myös Suomessa opintoja rinnalla, joten suoritin molempia. Olihan se aika sumplimista ja hurjaa, paljon tuli vietettyä aikaa tietokoneen edessä, Outi nauraa.

Vaihto-opiskelu on aikuisopiskelijoille harvinaista, joten Outi oli pilottikokeilu sekä SAMKin että Middlesex Universityn osalta. Hän saikin hyvin vapaat kädet opintojensa suhteen. Itse opiskelu oli hyvin samanlaista verrattuna Suomeen.

– Opetus oli laadukasta. Oppitunnit olivat osallistavia ja vaihto-opiskelijana minua kohdeltiin kuten muitakin. En päässyt helpolla: usein piti kertoa miten Suomessa asiat tehdään ja mitä mieltä olen. Itsekin tuli yritettyä enemmän ja kielitaitokin kehittyi. Tutor-opettajani toivoi minulle paljon uusia kokemuksia, vei minut tohtorinnimitystilaisuuteen ja esitteli minut tuoreelle tohtorille. Siinä oli suomalaisen small talk -taidot koetuksella, mutta se oli ammatillisesti hieno kokemus, Nieminen summaa fiiliksiään.

 

Suosittelen vaihto-opiskelua kaikille, siitä jäi positiiviset muistot. Se oli avartava kokemus ja palasin kotiin uusin silmin, hän kertoo.

 

Lontoo jätti jäljen

28-vuotias Nieminen jätti villin opiskelijaelämän suosiolla nuoremmille ja keskitti oman vapaa-aikansa Lontoon tutustumiseen ja kiertelyyn. Paljon jäi kuitenkin vielä näkemättä ja kokematta. Ensimmäinen kerta Lontoossa jätti häneen jälkensä.

– Nautin valtavasti arkielämästä Lontoossa. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin, tapahtumia riitti joka päivälle, eikä tullut tylsää. Voisin hyvin lähteä uudestaan ulkomaille opiskelemaan tai töihin.

Outi suosittelee vaihto-opiskelua kaikille, myös aikuisopiskelijoille.

– Vaikka vaihtoon lähteminen vaati paljon järjestelyjä, suosittelen sitä lämpimästi. Ajasta jäi todella positiiviset muistot. Se oli avartava kokemus ja palasin kotiin uusin silmin, hän kertoo.

 

Lue lisää SAMKin vanhustyön yamk-tutkinnosta ja vaihto-opiskelusta

Uusimmat

Aurinkopaneelit WinNovan Tahti. Kuva Petri Lähde
| SAMK

SAMKin osaamista asuntomessuilla: Aurinkoenergiaa, aistiesteettömyyttä ja vähähiilinen oheiskohde

Asuntomessujen kohde 7, WinNovan Tähti -talon aurinkoenergiajärjestelmä on SAMKin opiskelijoiden suunnittelema ja asentama, Haltiatar-talo on suunniteltu SAMKin asiantuntijan avulla aistiesteettömäksi ja oheiskohteen infopisteessä kerrotaan mahdollisuuksista pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA