Lontoo valloitti tulevan masters-tason terveydenhoitajan

Outi Nieminen lähti keväällä 2017 vaihto-opiskelijaksi Lontoon Middlesex Universityyn kolmeksi kuukaudeksi. Lontoon kokeminen ensi kerran sopi hänen elämänvaiheeseensa täydellisesti.

12.9.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Outi Nieminen

Middlesex university building

Nieminen opiskelee SAMKissa vanhustyön ylempää korkeakoulututkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2016 työn ohessa, jatkoksi vuoden 2012 terveydenhoitajan tutkintoonsa.

Outi valitsi vaihto-opiskelukaupungikseen Lontoon, koska sieltä löytyi vanhustyön koulutusohjelmaan soveltuvia opintoja. Hän koki, että aika ulkomailla edistäisi hänen ammatillista osaamistaan.

– Masters-opinnot yhdistettynä vanhustyöhön on maailmalla aika tuntematon yhdistelmä, siihen ei usein erikoistuta, hän huomauttaa.

 

En päässyt helpolla: usein piti kertoa miten Suomessa asiat tehdään ja mitä mieltä olen. Itsekin tuli yritettyä enemmän ja kielitaito kehittyi.

 

Tehokasta osallistavaa opiskelua

Tamperelainen Outi nautti siitä, että pystyi keskittymään kevään ajan ainoastaan opiskeluun. Lontoon opinnot sisälsivät johtamista sosiaali- ja terveysalalla sekä toiminnan ja palveluiden kehittämistä. Ne sopivat mainiosti SAMKin YAMK vanhustyön koulutusohjelmaan, eikä Outi jäänyt opiskeluissaan jälkeen, vaan sai hyväksi luettua tehdyt opintopisteet.

– Minulla meni myös Suomessa opintoja rinnalla, joten suoritin molempia. Olihan se aika sumplimista ja hurjaa, paljon tuli vietettyä aikaa tietokoneen edessä, Outi nauraa.

Vaihto-opiskelu on aikuisopiskelijoille harvinaista, joten Outi oli pilottikokeilu sekä SAMKin että Middlesex Universityn osalta. Hän saikin hyvin vapaat kädet opintojensa suhteen. Itse opiskelu oli hyvin samanlaista verrattuna Suomeen.

– Opetus oli laadukasta. Oppitunnit olivat osallistavia ja vaihto-opiskelijana minua kohdeltiin kuten muitakin. En päässyt helpolla: usein piti kertoa miten Suomessa asiat tehdään ja mitä mieltä olen. Itsekin tuli yritettyä enemmän ja kielitaitokin kehittyi. Tutor-opettajani toivoi minulle paljon uusia kokemuksia, vei minut tohtorinnimitystilaisuuteen ja esitteli minut tuoreelle tohtorille. Siinä oli suomalaisen small talk -taidot koetuksella, mutta se oli ammatillisesti hieno kokemus, Nieminen summaa fiiliksiään.

 

Suosittelen vaihto-opiskelua kaikille, siitä jäi positiiviset muistot. Se oli avartava kokemus ja palasin kotiin uusin silmin, hän kertoo.

 

Lontoo jätti jäljen

28-vuotias Nieminen jätti villin opiskelijaelämän suosiolla nuoremmille ja keskitti oman vapaa-aikansa Lontoon tutustumiseen ja kiertelyyn. Paljon jäi kuitenkin vielä näkemättä ja kokematta. Ensimmäinen kerta Lontoossa jätti häneen jälkensä.

– Nautin valtavasti arkielämästä Lontoossa. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin, tapahtumia riitti joka päivälle, eikä tullut tylsää. Voisin hyvin lähteä uudestaan ulkomaille opiskelemaan tai töihin.

Outi suosittelee vaihto-opiskelua kaikille, myös aikuisopiskelijoille.

– Vaikka vaihtoon lähteminen vaati paljon järjestelyjä, suosittelen sitä lämpimästi. Ajasta jäi todella positiiviset muistot. Se oli avartava kokemus ja palasin kotiin uusin silmin, hän kertoo.

 

Lue lisää SAMKin vanhustyön yamk-tutkinnosta ja vaihto-opiskelusta

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html