Teoriasta käytäntöön: Robotiikka Akatemian käytännönläheisyys ihastuttaa

Automaatiolaboratoriossa on nautittu syksyn ajan kansainvälisen kolmikon seurasta, kun belgialainen Maxime Grégoire sekä espanjalaiset Nacho Valero ja Jaime Abril ovat opiskelleet Robotiikka Akatemiassa.

12.12.2018 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

Kansainväliset opiskelijat ohjelmoimassa Yumi-robottia.

Tältä näyttää kuusi viikkoa tiukkaa koodaamista, synkronointia, johdotusta ja rakentamista. Vaihto-opiskelijat tulostivat kuusen 3D-tulostimella ja ohjelmoivat robotin koristelemaan kuusen ja ottamaan joulupallot pois synkronoidusti. Kuusen sisällä palavat led-valot. Maxime Grégoire (vas.) on lähdössä pian takaisin Belgiaan, mutta haluaa palata pian Suomeen. Espanjalaiset Nacho Valero (keskellä) ja Jaime Abril jatkavat vielä opintojaan Robotiikka Akatemiassa.

– Näin televisiossa ohjelman, jossa kehuttiin suomalaisen opetusjärjestelmän korkeaa tasoa. Halusin kokea sen ja tulin tänne, kertoo belgialainen vaihto-opiskelija. Grégoire on lähdössä kotiin suorittamaan mekatroniikan työharjoitteluaan ennen valmistumistaan Namur-Liège-Luxembourgin Yliopistosta.

– Robotiikka Akatemiassa opiskelu on ollut minulle paras tapa oppia. Olen kotimaassani oppinut teorian ja täällä pääsin laittamaan tuon tiedon käytäntöön. Olen saanut harjoitella, tehdä virheitä ja yrittää uudestaan. On ollut hienoa olla osana yhteisöä, jossa on erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Se ei olisi ollut mahdollista Belgiassa, jossa aikuisopiskelijat ovat eri oppilaitoksissa, kehuu Grégoire. Hän jatkaa vaikuttuneensa Suomesta niin paljon, että haluaa palata valmistumisensa jälkeen Suomeen.

Poikakolmikko on lähdössä Lappiin nauttimaan pohjoisen eksotiikasta: suunnitelmissa on tutustuminen napapiirin Joulupukin pajakylään, koiravaljakkoseikkailu ja moottorikelkoilla ajelua.

– Odotamme varsinkin revontulien näkemistä, espanjalaiset kertovat innoissaan.

 

 

Robotiikka Akatemia on Satakunnan ammattikorkeakoulun tarjoama, uusi tapa opiskella insinööriksi. Perinteisen opiskelun sijasta opiskelijat oppivat tekemällä erilaisia robotiikan, automaation ja ICT-alan projekteja alueen yritysten kanssa yhteistyössä. Tarkoituksena on siis valmistaa opiskelijoita suoraan työelämän tarpeisiin.

 

Lisätietoja Robotiikka Akatemian verkkosivuilta.

Lisää aiheesta

Robotisoidun Indego-exoskeleton tukirangan käytön esittelyä.
| Teknologia

No more Science Fiction – Exoskeleton-robotti opettaa kävelemään

Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö on tehnyt merkittävän investoinnin hankkimalla Parker Hannifin Corporationin valmistaman robotisoidun Indego-exoskeleton tukirangan. Exoskeletonia käytetään laajalti mm. halvauspotilaiden kuntouksessa, mutta tutkijat toivovat löytävänsä sille myös vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia.
Leevi Rautiainen ohjelmoimassa legorobottia Janika Tommiskan ohjauksessa.
| Automaatio ja teollisuus

Viikko Lego-insinöörinä

15-vuotias Leevi Rautiainen suoritti TET-harjoittelunsa SAMKin automaatiolaboratoriossa ohjelmoimalla Lego-robotteja. Ensikosketus koodin kanssa kikkailuun tuli Youtube-videoista.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html