Teoriasta käytäntöön: Robotiikka Akatemian käytännönläheisyys ihastuttaa
Automaatiolaboratoriossa on nautittu syksyn ajan kansainvälisen kolmikon seurasta, kun belgialainen Maxime Grégoire sekä espanjalaiset Nacho Valero ja Jaime Abril ovat opiskelleet Robotiikka Akatemiassa.

Tältä näyttää kuusi viikkoa tiukkaa koodaamista, synkronointia, johdotusta ja rakentamista. Vaihto-opiskelijat tulostivat kuusen 3D-tulostimella ja ohjelmoivat robotin koristelemaan kuusen ja ottamaan joulupallot pois synkronoidusti. Kuusen sisällä palavat led-valot. Maxime Grégoire (vas.) on lähdössä pian takaisin Belgiaan, mutta haluaa palata pian Suomeen. Espanjalaiset Nacho Valero (keskellä) ja Jaime Abril jatkavat vielä opintojaan Robotiikka Akatemiassa.
– Näin televisiossa ohjelman, jossa kehuttiin suomalaisen opetusjärjestelmän korkeaa tasoa. Halusin kokea sen ja tulin tänne, kertoo belgialainen vaihto-opiskelija. Grégoire on lähdössä kotiin suorittamaan mekatroniikan työharjoitteluaan ennen valmistumistaan Namur-Liège-Luxembourgin Yliopistosta.
– Robotiikka Akatemiassa opiskelu on ollut minulle paras tapa oppia. Olen kotimaassani oppinut teorian ja täällä pääsin laittamaan tuon tiedon käytäntöön. Olen saanut harjoitella, tehdä virheitä ja yrittää uudestaan. On ollut hienoa olla osana yhteisöä, jossa on erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Se ei olisi ollut mahdollista Belgiassa, jossa aikuisopiskelijat ovat eri oppilaitoksissa, kehuu Grégoire. Hän jatkaa vaikuttuneensa Suomesta niin paljon, että haluaa palata valmistumisensa jälkeen Suomeen.
Poikakolmikko on lähdössä Lappiin nauttimaan pohjoisen eksotiikasta: suunnitelmissa on tutustuminen napapiirin Joulupukin pajakylään, koiravaljakkoseikkailu ja moottorikelkoilla ajelua.
– Odotamme varsinkin revontulien näkemistä, espanjalaiset kertovat innoissaan.
Robotiikka Akatemia on Satakunnan ammattikorkeakoulun tarjoama, uusi tapa opiskella insinööriksi. Perinteisen opiskelun sijasta opiskelijat oppivat tekemällä erilaisia robotiikan, automaation ja ICT-alan projekteja alueen yritysten kanssa yhteistyössä. Tarkoituksena on siis valmistaa opiskelijoita suoraan työelämän tarpeisiin.
Lisätietoja Robotiikka Akatemian verkkosivuilta.