Teoriasta käytäntöön: Robotiikka Akatemian käytännönläheisyys ihastuttaa

Automaatiolaboratoriossa on nautittu syksyn ajan kansainvälisen kolmikon seurasta, kun belgialainen Maxime Grégoire sekä espanjalaiset Nacho Valero ja Jaime Abril ovat opiskelleet Robotiikka Akatemiassa.

12.12.2018 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

Kansainväliset opiskelijat ohjelmoimassa Yumi-robottia.

Tältä näyttää kuusi viikkoa tiukkaa koodaamista, synkronointia, johdotusta ja rakentamista. Vaihto-opiskelijat tulostivat kuusen 3D-tulostimella ja ohjelmoivat robotin koristelemaan kuusen ja ottamaan joulupallot pois synkronoidusti. Kuusen sisällä palavat led-valot. Maxime Grégoire (vas.) on lähdössä pian takaisin Belgiaan, mutta haluaa palata pian Suomeen. Espanjalaiset Nacho Valero (keskellä) ja Jaime Abril jatkavat vielä opintojaan Robotiikka Akatemiassa.

– Näin televisiossa ohjelman, jossa kehuttiin suomalaisen opetusjärjestelmän korkeaa tasoa. Halusin kokea sen ja tulin tänne, kertoo belgialainen vaihto-opiskelija. Grégoire on lähdössä kotiin suorittamaan mekatroniikan työharjoitteluaan ennen valmistumistaan Namur-Liège-Luxembourgin Yliopistosta.

– Robotiikka Akatemiassa opiskelu on ollut minulle paras tapa oppia. Olen kotimaassani oppinut teorian ja täällä pääsin laittamaan tuon tiedon käytäntöön. Olen saanut harjoitella, tehdä virheitä ja yrittää uudestaan. On ollut hienoa olla osana yhteisöä, jossa on erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Se ei olisi ollut mahdollista Belgiassa, jossa aikuisopiskelijat ovat eri oppilaitoksissa, kehuu Grégoire. Hän jatkaa vaikuttuneensa Suomesta niin paljon, että haluaa palata valmistumisensa jälkeen Suomeen.

Poikakolmikko on lähdössä Lappiin nauttimaan pohjoisen eksotiikasta: suunnitelmissa on tutustuminen napapiirin Joulupukin pajakylään, koiravaljakkoseikkailu ja moottorikelkoilla ajelua.

– Odotamme varsinkin revontulien näkemistä, espanjalaiset kertovat innoissaan.

 

 

Robotiikka Akatemia on Satakunnan ammattikorkeakoulun tarjoama, uusi tapa opiskella insinööriksi. Perinteisen opiskelun sijasta opiskelijat oppivat tekemällä erilaisia robotiikan, automaation ja ICT-alan projekteja alueen yritysten kanssa yhteistyössä. Tarkoituksena on siis valmistaa opiskelijoita suoraan työelämän tarpeisiin.

 

Lisätietoja Robotiikka Akatemian verkkosivuilta.

Lisää aiheesta

Robotisoidun Indego-exoskeleton tukirangan käytön esittelyä.
| Teknologia

No more Science Fiction – Exoskeleton-robotti opettaa kävelemään

Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö on tehnyt merkittävän investoinnin hankkimalla Parker Hannifin Corporationin valmistaman robotisoidun Indego-exoskeleton tukirangan. Exoskeletonia käytetään laajalti mm. halvauspotilaiden kuntouksessa, mutta tutkijat toivovat löytävänsä sille myös vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia.
Leevi Rautiainen ohjelmoimassa legorobottia Janika Tommiskan ohjauksessa.
| Automaatio ja teollisuus

Viikko Lego-insinöörinä

15-vuotias Leevi Rautiainen suoritti TET-harjoittelunsa SAMKin automaatiolaboratoriossa ohjelmoimalla Lego-robotteja. Ensikosketus koodin kanssa kikkailuun tuli Youtube-videoista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen