Teemalliset kärkireitit houkuttelevat Satakunnan luontoon

Kolmisenkymmentä päiväretkeilyyn soveltuvaa, elämyksellistä kärkireittiä ympäri Satakuntaa on teemoitettu erilaisten aktiviteettien kuten vaelluksen, lintujen katselun, kalastuksen, pyöräilyn ja melonnan ympärille.

30.5.2016 | Teksti: Katri Väkiparta

Omatoiminen luontoon tutustuminen Satakunnassa helpottuu. Luontoreitit löytyvät nyt keskitetysti internetistä, uusilta www.outdoorssatakunta.fi -verkkosivuilta.

Maakunnan monimuotoiset vesistö- ja metsäkohteet reitteineen on nyt tuotteistettu sekä matkailijan että oman maakunnan asukkaiden helposti saataville. Verkkosivuilla on luontoreittien tuotekortit eri puolilta Satakuntaa. Ne on laadittu yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Jokaisesta reitistä voi tulostaa retkelleen mukaan tuotekortin karttoineen.

Kolmisenkymmentä päiväretkeilyyn soveltuvaa, elämyksellistä kärkireittiä ympäri Satakuntaa on teemoitettu erilaisten aktiviteettien kuten vaelluksen, lintujen katselun, kalastuksen, pyöräilyn ja melonnan ympärille. Esimerkiksi Pinkjärven reitti tarjoaa erinomaiset puitteet hiljentymiselle ja rauhoittumiselle. Puurijärvi-Isosuon kansallispuistossa tarkastellaan lintujen muuttoa karun kauniissa suoympäristössä. Koskien laskemista voi kokeilla Merikarvian joen melontareitillä.

Verkkosivut toimivat koko maakunnan, sen kuntien ja yritysten markkinoinnin tukena, palvellen luontomatkailun kehitystä. Sen markkinoinnissa keskeinen haaste on ollut vaikeasti löydettävä tieto. Maakunta on ollut näkymätön ja heikosti tunnettu luontomatkailukohteena. Tieto luontokohteista, reiteistä ja palveluista on ollut matkailijan näkökulmasta hajallaan.

Verkkosivut on tehty osana Satakunnan ammattikorkeakoulun vetämää hanketta, jossa kehitetään Satakunnan vetovoimaa valtakunnallisesti merkittävänä luontokohteena. Verkkosivuille lisätään uusia luontoreittejä vielä ensi syksynkin aikana.

Lisätiedot

Sanna-Mari Renfors
Matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmän vetäjä
sanna-mari.renfors(a)samk.fi

Video: Restonomiopiskelija Hanna Marttila kertoo opinnäytetyöstään "Vaellusreittien luokittelua ja tuotteistamista Satakunnan luontomatkailun kehittämiseksi".

Opinnäytetyön tilasi Outdoors Satakunta -hanke.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html