”Tämä on ollut parasta oppimista.” Neljän kuukauden projekti huipentuu Kunnon Messut -tapahtumaan

Kunnon Messut on Raumalla järjestettävä terveyteen ja liikuntaan keskittyvä messutapahtuma, joka järjestetään talviharjoitteluhallissa sunnuntaina 22.1.2017. Yhdeksän SAMKin opiskelijaa on vastannut järjestelyistä yhdessä Rauman kaupungin kanssa.

– Hyvin on mennyt. Totta kai pieniä vastoinkäymisiä on kohdattu, mutta se kuuluu tällaiseen, kertoo projektipäällikkö Joonas Ojanen.

19.1.2017 | Teksti: Katri Väkiparta

Projektiryhmä tarkastelemassa tapahtuman Facebook-sivuja
Projektiryhmä tarkastelemassa tapahtuman Facebook-sivuja

Kunnon Messuilla voi päivän aikana osallistua muun muassa erilaisiin ryhmäliikuntoihin ja seurojen järjestämiin aktiviteetteihin. Lapsille on tapahtumaan rakennettu oma Iirolandia.

Siitä on tarkalleen neljä kuukautta, kun otimme projektin hoitaaksemme, kertoo messujen projektipäällikkö Joonas Ojanen.

Projektiryhmä koostuu yhdeksästä ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijasta. Opiskelijat ovat Rauman tuotantotalouden, kansainvälisen kaupan ja International Business -ryhmistä. Järjestelyt on tehty yhteistyössä Rauman kaupungin kanssa.

Kokemuksena tämä on meille paljon tärkeämpi kuin ne opintopisteet.

– Tämä oli meille ensimmäinen isompi projekti. Paljon on ollut uutta ja paljon on myös opittu. Kokemuksena tämä on meille paljon tärkeämpi kuin ne opintopisteet, arvioi Ojanen.

Messuille on ilmoittautunut huimat 30 näytteilleasettajaa. Esittelypisteillä on kilpailuja ja arvontaa. Mukana on myös SAMKin opiskelijayhdistys SAMMAKKO, Rauman Insinööriopiskelijat ja Rauman liiketalousopiskelijain KILTA. 150 ensimmäistä saa opiskelijakortilla messuilta haalarimerkin ja 200 ensimmäistä kävijää lahjakassin.

Projektipäällikön pestiä Ojanen pitää vastuullisena työnä, mutta vastuu on vain lisännyt mielenkiintoa.

– Hyvin on mennyt. Totta kai pieniä vastoinkäymisiä on kohdattu, mutta se kuuluu tällaiseen. Niistä ollaan hyvin selvitty ja myös opittu.

Messut juontaa hyvinvoinnin ja liikunnan keulakuvat Rita ja Aki.

– Innolla odotamme messupäivää, summaa Joonas tyytyväisenä.

 

Lisätietoja:
Messujen projektipäällikkö Joonas Ojanen
040 158 6292

Ryhmän ohjaaja, yliopettaja
Niko Kandelin
044 710 3605

Kunnon Messut Facebookissa

www.kunnonmessut.fi