Taideviikko2020 näkyy kaupunkitilassa

Kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat toteuttaneet Kankaanpään keskustaan uuden väliaikaisen taidereitistön yhteistyössä kivijalkayritysten, kaupungin ja seurakunnan kanssa.

4.5.2020 | Teksti: SAMK Viestintä | Kuva: Tomi Kuusimäki

20200427 110728 Resized 1

Vanha asuntola toimii hyvin taiteen työskentelyn paikkana.

Taideprojektin toteuttamiseen osallistui 17 opiskelijaa ja reitistöön kuuluu yli 20 uutta teosta. Opiskelijat ovat toteuttaneet myös taideprojektin viestintämateriaalit verkkosivuista karttamateriaaliin.

Eniten töitä on sijoitettu vanhana asuntolana tunnetun rakennuksen ikkunoihin kulttuurikorttelissa. Asuntola toimi hyvin taiteen työskentelyn paikkana. Kivijalkayrittäjät, kaupungin tiloista vastaavat henkilöt ja seurakunta ottivat positiivisesti vastaan taideopiskelijoiden ideat taidereitistön toteuttamiseksi. Se on osoitus aidosta taidekaupungista.

Taideviikko2020 -projektin toteutus on esimerkki oppimisympäristöstä, missä yhdistyy aito kaupunkitila ja etä- ja verkko-oppimisen menetelmät.

– Taideviikko2020 osalta oli aluksi epävarmuutta, miten voimme sitä toteuttaa näin poikkeustilanteessa, mutta opiskelijat ottivat todella hienosti haltuun uuden tilanteen ja töitä syntyi hyvällä tahdilla keväällä. Yritysten, kaupungin työntekijöiden ja eri yhteisöjen positiivinen suhtautuminen motivoi työskentelyä koko kevään aikana, toteaa Tomi Kuusimäki.

– Kyllä tällainen aitoon ympäristöön rakennettu kaupunkitaideprojekti vaati aktiivista otetta ja samalla vahvisti omaa tekemistä. Tuli tunne, että taideopiskelijallakin on paljon annettavaa aikana, jolloin kekseliäille ratkaisuille, uudistumiselle ja ilolle on eniten kysyntää, tiivistää ensimmäisen vuoden opiskelija Mira Piitulainen.

4.5.2020 | Teksti: SAMK Viestintä | Kuva: Tomi Kuusimäki

Lisää aiheesta

| SAMK

Poikkeuskevään havainnointia grafiikan keinoin – opiskelijoiden töistä syntyi verkkonäyttely

Kuvataiteen opiskelijoille oli juuri alkamassa grafiikan työpajakurssi, kun koronaepidemiaan liittyvät rajoitukset alkoivat. Kurssi on tavallisesti toteutettu kuvataiteen grafiikan työpajalla. Lehtori Tomas Reganin piti muuttaa kurssi nopeasti etäyhteyden kautta toteutettavaksi.
| Kuvataide

Kuvataiteen opiskelijoiden taiteilijaryhmä HEMMO: Matka-näyttely Porin vanhalla linja-autoasemalla 17.–29.9.

Näyttely sisältää HEMMO:n jäsenten ja HEMMO:n valitsemien taiteilijoiden teoksia. Näyttelytilana on 17.–29.9. Porin vanha linja-autoasema (Itsenäisyydenkatu 44).

Uusimmat uutiset

Rakennustekniikan opiskelijat Jari-Petteri Joutsenlahti ja Tomi Ahokas katsovat rakennuspiirroksia rakennustyömaalla.
| SAMK

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksesta hyvät valmiudet työelämään

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Rakennusalalla vaaditaan koko ajan uutta kilpailukykyistä osaamista ja siihen tarpeeseen koulutuksesta valmistuu uutta osaavaa työvoimaa. Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla opinnoistaan ja harjoitteluistaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan.
#rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Saatujen tulosten perusteella nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. #rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
https://t.co/rCMBsXo8lb

TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä https://t.co/LUbHdZmvuU

CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts
https://t.co/vVWW5fkcVH

Kari Lilja, Sirpa Sandelin ja Sanna Lindgen pohtivat Osaava yritys – Menestyvä yritys -blogikirjoituksessa, mikä tekee osaajasta asiantuntijan. https://t.co/DLRAzkkZ0Z