Taideviikko2020 näkyy kaupunkitilassa

Kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat toteuttaneet Kankaanpään keskustaan uuden väliaikaisen taidereitistön yhteistyössä kivijalkayritysten, kaupungin ja seurakunnan kanssa.

Vanha asuntola toimii hyvin taiteen työskentelyn paikkana.

Taideprojektin toteuttamiseen osallistui 17 opiskelijaa ja reitistöön kuuluu yli 20 uutta teosta. Opiskelijat ovat toteuttaneet myös taideprojektin viestintämateriaalit verkkosivuista karttamateriaaliin.

Eniten töitä on sijoitettu vanhana asuntolana tunnetun rakennuksen ikkunoihin kulttuurikorttelissa. Asuntola toimi hyvin taiteen työskentelyn paikkana. Kivijalkayrittäjät, kaupungin tiloista vastaavat henkilöt ja seurakunta ottivat positiivisesti vastaan taideopiskelijoiden ideat taidereitistön toteuttamiseksi. Se on osoitus aidosta taidekaupungista.

Taideviikko2020 -projektin toteutus on esimerkki oppimisympäristöstä, missä yhdistyy aito kaupunkitila ja etä- ja verkko-oppimisen menetelmät.

– Taideviikko2020 osalta oli aluksi epävarmuutta, miten voimme sitä toteuttaa näin poikkeustilanteessa, mutta opiskelijat ottivat todella hienosti haltuun uuden tilanteen ja töitä syntyi hyvällä tahdilla keväällä. Yritysten, kaupungin työntekijöiden ja eri yhteisöjen positiivinen suhtautuminen motivoi työskentelyä koko kevään aikana, toteaa Tomi Kuusimäki.

– Kyllä tällainen aitoon ympäristöön rakennettu kaupunkitaideprojekti vaati aktiivista otetta ja samalla vahvisti omaa tekemistä. Tuli tunne, että taideopiskelijallakin on paljon annettavaa aikana, jolloin kekseliäille ratkaisuille, uudistumiselle ja ilolle on eniten kysyntää, tiivistää ensimmäisen vuoden opiskelija Mira Piitulainen.

Tutustu teoksiin ja niiden sijaintiin

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.