Skip to content

Taideviikko2020 näkyy kaupunkitilassa

Kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat toteuttaneet Kankaanpään keskustaan uuden väliaikaisen taidereitistön yhteistyössä kivijalkayritysten, kaupungin ja seurakunnan kanssa.

4.5.2020 | Teksti: SAMK Viestintä | Kuva: Tomi Kuusimäki

20200427 110728 Resized 1

Vanha asuntola toimii hyvin taiteen työskentelyn paikkana.

Taideprojektin toteuttamiseen osallistui 17 opiskelijaa ja reitistöön kuuluu yli 20 uutta teosta. Opiskelijat ovat toteuttaneet myös taideprojektin viestintämateriaalit verkkosivuista karttamateriaaliin.

Eniten töitä on sijoitettu vanhana asuntolana tunnetun rakennuksen ikkunoihin kulttuurikorttelissa. Asuntola toimi hyvin taiteen työskentelyn paikkana. Kivijalkayrittäjät, kaupungin tiloista vastaavat henkilöt ja seurakunta ottivat positiivisesti vastaan taideopiskelijoiden ideat taidereitistön toteuttamiseksi. Se on osoitus aidosta taidekaupungista.

Taideviikko2020 -projektin toteutus on esimerkki oppimisympäristöstä, missä yhdistyy aito kaupunkitila ja etä- ja verkko-oppimisen menetelmät.

– Taideviikko2020 osalta oli aluksi epävarmuutta, miten voimme sitä toteuttaa näin poikkeustilanteessa, mutta opiskelijat ottivat todella hienosti haltuun uuden tilanteen ja töitä syntyi hyvällä tahdilla keväällä. Yritysten, kaupungin työntekijöiden ja eri yhteisöjen positiivinen suhtautuminen motivoi työskentelyä koko kevään aikana, toteaa Tomi Kuusimäki.

– Kyllä tällainen aitoon ympäristöön rakennettu kaupunkitaideprojekti vaati aktiivista otetta ja samalla vahvisti omaa tekemistä. Tuli tunne, että taideopiskelijallakin on paljon annettavaa aikana, jolloin kekseliäille ratkaisuille, uudistumiselle ja ilolle on eniten kysyntää, tiivistää ensimmäisen vuoden opiskelija Mira Piitulainen.

4.5.2020 | Teksti: SAMK Viestintä | Kuva: Tomi Kuusimäki

Lisää aiheesta

| SAMK

Poikkeuskevään havainnointia grafiikan keinoin – opiskelijoiden töistä syntyi verkkonäyttely

Kuvataiteen opiskelijoille oli juuri alkamassa grafiikan työpajakurssi, kun koronaepidemiaan liittyvät rajoitukset alkoivat. Kurssi on tavallisesti toteutettu kuvataiteen grafiikan työpajalla. Lehtori Tomas Reganin piti muuttaa kurssi nopeasti etäyhteyden kautta toteutettavaksi.
| Kuvataide

Kuvataiteen opiskelijoiden taiteilijaryhmä HEMMO: Matka-näyttely Porin vanhalla linja-autoasemalla 17.–29.9.

Näyttely sisältää HEMMO:n jäsenten ja HEMMO:n valitsemien taiteilijoiden teoksia. Näyttelytilana on 17.–29.9. Porin vanha linja-autoasema (Itsenäisyydenkatu 44).

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc