Taideviikko2020 näkyy kaupunkitilassa

Kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat toteuttaneet Kankaanpään keskustaan uuden väliaikaisen taidereitistön yhteistyössä kivijalkayritysten, kaupungin ja seurakunnan kanssa.

4.5.2020 | Teksti: SAMK Viestintä | Kuva: Tomi Kuusimäki

20200427 110728 Resized 1

Vanha asuntola toimii hyvin taiteen työskentelyn paikkana.

Taideprojektin toteuttamiseen osallistui 17 opiskelijaa ja reitistöön kuuluu yli 20 uutta teosta. Opiskelijat ovat toteuttaneet myös taideprojektin viestintämateriaalit verkkosivuista karttamateriaaliin.

Eniten töitä on sijoitettu vanhana asuntolana tunnetun rakennuksen ikkunoihin kulttuurikorttelissa. Asuntola toimi hyvin taiteen työskentelyn paikkana. Kivijalkayrittäjät, kaupungin tiloista vastaavat henkilöt ja seurakunta ottivat positiivisesti vastaan taideopiskelijoiden ideat taidereitistön toteuttamiseksi. Se on osoitus aidosta taidekaupungista.

Taideviikko2020 -projektin toteutus on esimerkki oppimisympäristöstä, missä yhdistyy aito kaupunkitila ja etä- ja verkko-oppimisen menetelmät.

– Taideviikko2020 osalta oli aluksi epävarmuutta, miten voimme sitä toteuttaa näin poikkeustilanteessa, mutta opiskelijat ottivat todella hienosti haltuun uuden tilanteen ja töitä syntyi hyvällä tahdilla keväällä. Yritysten, kaupungin työntekijöiden ja eri yhteisöjen positiivinen suhtautuminen motivoi työskentelyä koko kevään aikana, toteaa Tomi Kuusimäki.

– Kyllä tällainen aitoon ympäristöön rakennettu kaupunkitaideprojekti vaati aktiivista otetta ja samalla vahvisti omaa tekemistä. Tuli tunne, että taideopiskelijallakin on paljon annettavaa aikana, jolloin kekseliäille ratkaisuille, uudistumiselle ja ilolle on eniten kysyntää, tiivistää ensimmäisen vuoden opiskelija Mira Piitulainen.

4.5.2020 | Teksti: SAMK Viestintä | Kuva: Tomi Kuusimäki

Lisää aiheesta

Galleria graafisista piirroksista.
| SAMK

Poikkeuskevään havainnointia grafiikan keinoin – opiskelijoiden töistä syntyi verkkonäyttely

Kuvataiteen opiskelijoille oli juuri alkamassa grafiikan työpajakurssi, kun koronaepidemiaan liittyvät rajoitukset alkoivat. Kurssi on tavallisesti toteutettu kuvataiteen grafiikan työpajalla. Lehtori Tomas Reganin piti muuttaa kurssi nopeasti etäyhteyden kautta toteutettavaksi.
| Kuvataide

Kuvataiteen opiskelijoiden taiteilijaryhmä HEMMO: Matka-näyttely Porin vanhalla linja-autoasemalla 17.–29.9.

Näyttely sisältää HEMMO:n jäsenten ja HEMMO:n valitsemien taiteilijoiden teoksia. Näyttelytilana on 17.–29.9. Porin vanha linja-autoasema (Itsenäisyydenkatu 44).

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ulkoisen palomuurin vaihto aiheuttaa katkoksen SAMKin palveluissa torstaina 20.1. klo 14–21.SAMK services will not be available on 20 January 2022 from 2 pm to 9 pm due to changing the SAMK external firewall. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ulkoisen palomuurin vaihto aiheuttaa katkoksen SAMKin palveluissa torstaina 20.1. klo 14–21.

SAMK services will not be available on 20 January 2022 from 2 pm to 9 pm due to changing the SAMK external firewall.

Miten #merellinenmatkailu käsitetään Euroopan pohjoisilla merialueilla? Lue näkökulmia aiheeseen blogistamme https://www.skills4cmt.eu/blog/ @EDUFI_HigherEd @SatakunnanAMK #matkailunkehittämiskeskus

#Hyvinvointiteknologia #YAMK koulutuksemme uudistuu ja hakuaika lähenee! Suuntautua voi hyvinvointianalytiikkaan tai laite- ja teknologiapuoleen. Analytiikkasuuntaus tuo mukanaan Hyvinvointianalyytikon pätevyyden. @SatakunnanAMK @SataDigiHealth @RoboAI2

https://www.sitra.fi/uutiset/uusi-ammattiryhma-sote-alalle-suomessa-aletaan-kouluttaa-hyvinvointianalyytikoita/

SAMKissa on unelma maakunnallisesta hyvinvointiverkostosta, jossa rakennetaan korkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitosten yhteistyössä vahva verkosto opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi. @SatakunnanKansa
#hyvinvointi #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000008551742.html

Maritime Management is a Master’s degree programme for sea captains and marine engineers. Dmitry Chutchev completed the degree while simultaneously working as a captain on container ships. Read his story.
#maritimemanagement #mastersdegree #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/our-students-will-be-employed-a-captain-and-a-student-dmitry-chutchev-completed-his-masters-degree-while-at-sea/