Etsi

Syksyn yhteishaussa SAMKiin lähes 800 hakijaa

Syksyn yhteishaussa oli tarjolla kolme koulutusta, joihin oli yhteensä 797 hakijaa. Näistä 501 haki ensisijaisesti SAMKiin. Erityisen vetovoimainen oli liiketalouden aikuiskoulutus, mutta myös merenkulun uusi Master-koulutus herätti kiinnostusta.

27.9.2016 | Teksti: Inna Saarinen

Huittisissa tarjolla olevassa liiketalouden monimuotokoulutuksessa 55 aloituspaikkaa tavoitteli kaikkiaan lähes 400 hakijaa. Opiskelijat valitaan ensimmäistä kertaa verkossa toteutettavan valintakurssin avulla. Uudella valintatavalla mitataan erityisesti hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.

− Kokemukset ovat olleet niin myönteisiä, että tätä käytäntöä jatketaan ensi vuonna, kertoo osaamisaluejohtaja Timo Mattila.

Mattila pitää valintakokeen parhaana puolena sitä, että hakijan opinnot etenevät jo valintakoevaiheessa.

− Hakijan ei tarvitse opetella ulkoa tietoja vain valintakoetta varten vaan hän saa suoraan kurssilla suoritetun opintojakson tradenomin tutkintoonsa ja kokemusta siitä, millaista opiskelu verkossa on ja miten opetus Huittisissa järjestetään koko tutkinnon osalta, Timo Mattila kertoo.

Haussa ollut Master of Marine Technology and Master of Engineering, merenkulun ylempi AMK-tutkinto tarjoaa merenkulun insinööreille ensimmäistä kertaa väylän jatkaa oman alan opinnoissa Suomessa. Päivätoteutuksena tarjolla oli hoitotyön koulutus Porissa.

Lisätiedot hakuluvuista: Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Uusimmat

Jari Iisakkala pyöräilee usein töihin.
| Liiketoiminta

Jari Iisakkala luotsaa palveluliiketoiminnan osaamisaluetta

Jari Iisakkala aloitti palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtajana huhtikuun alussa. Iisakkala on innoissaan uudesta pestistään ja iloinen siitä, että SAMKin arvostus alueella on kasvanut selvästi viime vuosina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA