Syksyn haut päättyivät – englanninkieliset koulutukset kiinnostivat maailmalla

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin on päättynyt. SAMKin yhteishaun hakukohteisiin jätettiin yhteensä lähes 1700 hakemusta ja englanninkielisten koulutusten erillishakuun yli 6200 hakemusta.

15.9.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Students practice giving resuscitation with a doll

Hakukohteina oli hoitotyön tutkinto-ohjelma sekä suomen että englannin kielellä. Kuvassa SAMKin opiskelijoita hoitotyön simulaatioharjoituksessa potilasnuken kanssa.

Syksyn 2022 korkeakoulujen yhteishakuun jätettiin valtakunnallisesti yhteensä noin 43 500 hakemusta. SAMKin yhteishaun hakukohteisiin tuli yhteensä lähes 1700 hakemusta, joista yli 700 oli osoitettu ensisijaisesti SAMKiin. Englanninkielisten koulutusten erillishakuun jätettiin yhteensä yli 6200 hakemusta lähes 5100 yksittäiseltä hakijalta.

Suosituin tutkinto-ohjelma oli liiketalouden verkkototeutus, johon oli lähes 1100 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli 10,7. Ylemmistä AMK-tutkinnoista (Master) suosituin oli hyvinvointipalvelujen kehittäminen ja johtaminen, johon oli yli 200 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli 2,6 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Erillishaun kahdesta hakukohteesta suositumpi oli International Business, johon haki yli 4000 hakijaa. Toisena hakukohteena ollut Nursing-tutkinto-ohjelma kiinnosti myös hakijoita, joita on yhteensä lähes 2200.

SAMKista on syksyn haussa kymmenen tutkinto-ohjelmaa. SAMKista on hakukohteina yhteensä neljä päivätoteutuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa, kaksi monimuoto- tai verkkototeutuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa ja kaksi ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä.

Opiskelijoiden valinta tutkinto-ohjelmiin tapahtuu todistusvalintojen, valintakokeiden ja valintakurssien kautta syksyn aikana. Koulutukset alkavat tammikuussa 2023.

Lisätiedot:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

15.9.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Lisää aiheesta

SAMKin Porin kampus ylhäältä päin kuvattuna./ SAMK Pori Campus seen from above.
| SAMK

Haku SAMKiin käynnistyi ─ Haussa paikkoja keväällä 2023 käynnistyviin tutkinto-ohjelmiin

Syksyn hakuaika SAMKiin on käynnissä 14.9.2022 asti. SAMKista on syksyn haussa kymmenen tutkinto-ohjelmaa. Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä.
Opikselijoita Skene-ravintolassa / Students at Skene Restaurant
| SAMK

Syksyn haut päättyivät – Liiketalouden verkkototeutus edelleen huippusuosittu

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin on päättynyt. SAMKiin oli yhteensä 3033 hakijaa.

Uusimmat uutiset

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17.4. avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa paremmin hankemaailmaan. Aamupäivän aikana SAMKin toimijat ja yhteistyökumppanit kertovat hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html