Arene: Suomalainen ammattikorkeakoulujärjestelmä kiinnostaa Kiinassa

Suomalainen ammattikorkeakoulujärjestelmä oli näkyvästi esillä opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen johtaman delegaation Pekingiin ja Hongkongiin suuntautuneella vierailumatkalla 9.-11.10.2017.

19.10.2017 | Teksti: Arene ry:n tiedote 18.10.2017 | Kuva: Arene ry

Kättely

Allekirjoitusta olivat todistamassa ministeri Sanni Grahn-Laasonen ja suurlähettiläs Jarno Syrjälä. Arenen puolesta sopimuksen allekirjoittivat rehtori Juha Kämäri ja toiminnanjohtaja Riitta Rissanen. (valokuva: Martin Suski)

 

Kiinnostusta herätti erityisesti ammattikorkeakoulujemme opettajakoulutus, työelämäyhteistyön mallit yritysten kanssa, sekä innovaatiotoiminta. Kaikki matkalla tavatut tahot olivat kiinnostuneita myös opiskelijaliikkuvuuden ja yhteisten ohjelmien kehittämisestä sekä korkeakoulujohdon tasolla tapahtuvasta yhteistyöstä.

Arene allekirjoitti vierailulla merkittäviä yhteistyösopimuksia

Järjestelmätasoltaan yksi matkan merkittävistä sopimuksista oli Suomen Pekingin suurlähetystössä 9.10.2017 järjestetyssä korkeatasoisessa tilaisuudessa allekirjoitettu Arenen ja CCIEE:n (China Center for International Educational Exchange) välinen yhteistyösopimus.

Samana päivänä järjestettiin myös Business delegaation ja CCIEE:n toimijoiden välillä yhteinen seminaari, jossa AMK -kentän asiaintuntijat ja Arene esittelivät suomalaisten ammattikorkeakoulujen toimintaa, erityisesti koulutusviennin ja kansainvälisten tutkinto-ohjelmien näkökulmasta.

CCIEE on kansallinen opetusministeriön alainen organisaatio, jonka tehtävänä on vauhdittaa ja toteuttaa kansainvälistä koulutusyhteistyötä. CCIEE:n yhteydessä toimii myös CEAIE (China Education Association for International Exchange), joka on keskittynyt opiskelijoiden yhteistyötutkinto-ohjelmien, opiskelijavaihdon ja kaksoistutkinto-ohjelmien rakentamiseen kiinalaisten korkeakoulujen, opiskelijoiden ja kansainvälisten korkeakoulujen kanssa.

Vierailun yhteydessä allekirjoitettiin sopimus myös Arenen ja National Academy of Education Administration (NAEA) välillä. Tämän sopimuksen allekirjoittaminen tapahtui 10.10.2017.

Paikalla NAEA-sopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa olivat NAEA:n edustajat, Jouni Kangasniemi OKM:stä, sekä Juha Kämäri ja Riitta Rissanen Arenesta.

NAEA on Kiinan opetusministeriön yhteydessä toimiva organisaatio, joka on perustettu 1955. Sen päätehtävänä on toimia kansallisena keskuksena kouluttamalla korkeakoulujen henkilöstöä, johtoa, hallintoa ja opettajia esimerkiksi koulutusreformien toteuttamisessa. NAEA tekee myös korkeakoulutukseen ja opetuksen kehittämiseen liittyvää tutkimusta sekä toimii verkostona kansainvälisissä yhteyksissä.

Arene – CSDP -seminaari

Matkan aikana järjestettiin myös Arenen ja CSDP:n välinen seminaari, josta oli jo aiemmin sovittu Arenen ja CSDP:n välisen yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa kesäkuussa 2017.

Seminaarin tarkoituksena oli perehtyä AMK -tyyppisen korkeakoulumallin kehittämiseen Kiinassa. Kiinassa on meneillään korkeakoulureformi, jonka päämääränä on erityisesti ammatillisen koulutuksen ja ammatillisesti suuntautuneen korkeakoulutuksen vahvistaminen.

CSDP on kiinnostunut erityisesti yritysyhteistyöstä korkeakoulutuksessa. Muut yhteistyön keskeiset muodot liittyvät mm. opettajien koulutukseen ja rehtoriverkoston yhteistyöhön, joissa kehitetään ammattikorkeakoulutusta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Hae erikoistumiskoulutukseen 31.12.2023 mennessä. #katsetulevaisuuteen #erikoistumiskoulutus #palliatiivinenhoito

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen