Arene: Suomalainen ammattikorkeakoulujärjestelmä kiinnostaa Kiinassa

Suomalainen ammattikorkeakoulujärjestelmä oli näkyvästi esillä opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen johtaman delegaation Pekingiin ja Hongkongiin suuntautuneella vierailumatkalla 9.-11.10.2017.

19.10.2017 | Teksti: Arene ry:n tiedote 18.10.2017 | Kuva: Arene ry

Kättely

Allekirjoitusta olivat todistamassa ministeri Sanni Grahn-Laasonen ja suurlähettiläs Jarno Syrjälä. Arenen puolesta sopimuksen allekirjoittivat rehtori Juha Kämäri ja toiminnanjohtaja Riitta Rissanen. (valokuva: Martin Suski)

 

Kiinnostusta herätti erityisesti ammattikorkeakoulujemme opettajakoulutus, työelämäyhteistyön mallit yritysten kanssa, sekä innovaatiotoiminta. Kaikki matkalla tavatut tahot olivat kiinnostuneita myös opiskelijaliikkuvuuden ja yhteisten ohjelmien kehittämisestä sekä korkeakoulujohdon tasolla tapahtuvasta yhteistyöstä.

Arene allekirjoitti vierailulla merkittäviä yhteistyösopimuksia

Järjestelmätasoltaan yksi matkan merkittävistä sopimuksista oli Suomen Pekingin suurlähetystössä 9.10.2017 järjestetyssä korkeatasoisessa tilaisuudessa allekirjoitettu Arenen ja CCIEE:n (China Center for International Educational Exchange) välinen yhteistyösopimus.

Samana päivänä järjestettiin myös Business delegaation ja CCIEE:n toimijoiden välillä yhteinen seminaari, jossa AMK -kentän asiaintuntijat ja Arene esittelivät suomalaisten ammattikorkeakoulujen toimintaa, erityisesti koulutusviennin ja kansainvälisten tutkinto-ohjelmien näkökulmasta.

CCIEE on kansallinen opetusministeriön alainen organisaatio, jonka tehtävänä on vauhdittaa ja toteuttaa kansainvälistä koulutusyhteistyötä. CCIEE:n yhteydessä toimii myös CEAIE (China Education Association for International Exchange), joka on keskittynyt opiskelijoiden yhteistyötutkinto-ohjelmien, opiskelijavaihdon ja kaksoistutkinto-ohjelmien rakentamiseen kiinalaisten korkeakoulujen, opiskelijoiden ja kansainvälisten korkeakoulujen kanssa.

Vierailun yhteydessä allekirjoitettiin sopimus myös Arenen ja National Academy of Education Administration (NAEA) välillä. Tämän sopimuksen allekirjoittaminen tapahtui 10.10.2017.

Paikalla NAEA-sopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa olivat NAEA:n edustajat, Jouni Kangasniemi OKM:stä, sekä Juha Kämäri ja Riitta Rissanen Arenesta.

NAEA on Kiinan opetusministeriön yhteydessä toimiva organisaatio, joka on perustettu 1955. Sen päätehtävänä on toimia kansallisena keskuksena kouluttamalla korkeakoulujen henkilöstöä, johtoa, hallintoa ja opettajia esimerkiksi koulutusreformien toteuttamisessa. NAEA tekee myös korkeakoulutukseen ja opetuksen kehittämiseen liittyvää tutkimusta sekä toimii verkostona kansainvälisissä yhteyksissä.

Arene – CSDP -seminaari

Matkan aikana järjestettiin myös Arenen ja CSDP:n välinen seminaari, josta oli jo aiemmin sovittu Arenen ja CSDP:n välisen yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa kesäkuussa 2017.

Seminaarin tarkoituksena oli perehtyä AMK -tyyppisen korkeakoulumallin kehittämiseen Kiinassa. Kiinassa on meneillään korkeakoulureformi, jonka päämääränä on erityisesti ammatillisen koulutuksen ja ammatillisesti suuntautuneen korkeakoulutuksen vahvistaminen.

CSDP on kiinnostunut erityisesti yritysyhteistyöstä korkeakoulutuksessa. Muut yhteistyön keskeiset muodot liittyvät mm. opettajien koulutukseen ja rehtoriverkoston yhteistyöhön, joissa kehitetään ammattikorkeakoulutusta.

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tiesittekö, että eläinfysioterapiaa voi opiskella Suomessa ainoastaan SAMKissa? @SatakunnanAMK Meillä oli tänään ilo ja kunnia Fannin kanssa osallistua opiskelijoiden kanssa työskentelyyn. #kohtaaminen on tässäkin tärkein työkalu. Kiitos tästä kokemuksesta 🌟🌟🌟

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/