Sosionomitutkinto houkutteli Kati Virtalaa monialaisuudellaan

Kati Virtala opiskelee monimuoto-opintoina sosionomiksi. Hän hakeutui koulutukseen, koska halusi ajanmukaistaa ammattitaitoaan ja oppia uutta.

Kati Virtala lukee lehteä kirjstossa.

Kati Virtala opiskelee kolmatta vuotta sosionomiksi.

Kati aloitti opinnot SAMKissa syksyllä 2019. Häneltä löytyi jo entuudestaan lähihoitajan tutkinto ja 15 vuoden työkokemus vammaistyöstä sekä lastenhoidosta. Kati halusi myös pysyä mukana alansa muutoksissa.

– Oman elämän hyvä tilanne toi mahdollisuuden palata takaisin koulun penkille. Työssäni oli myös uusia tarpeita ja muutoksia, joiden takia halusin oppia uutta ja päivittää ammattitaitoani, kertoo Kati.

SAMK oli myös Katille selvä valinta tutkinnon suorittamiseen.

– Halusin yhdistää työt ja opiskelun, joka oli SAMKissa mahdollista monimuoto-opintojen ansiosta. Porin kampus on myös lähellä kotiani, jolloin matkoihin ei mene turhaa aikaa. Tällöin myös opiskelutehtäville ja töille jää enemmän aikaa, toteaa Kati.

Odotuksia vastaava tutkinto

Katilla oli myös odotuksia sosionomin opinnoista. Hän toivoi, että saisi päivittää ja kehittää ammattitaitoaan. Katin mielestä opinnot ovat vastanneet odotuksiin hyvin ja hän on oppinut paljon uusia ja tärkeitä taitoja. Hän myös kehottaa ottamaan kaiken irti opiskelusta.

– Pyrin jokaisella opintojaksolla opiskelemaan niin, että saisin kaiken mahdollisen tiedon ja taidon niistä irti. Tämän ansiosta olen huomannut ammattitaitoni kehittyneen huimasti, kertoo Kati.

Katin mielestä opinnoissa parasta on ollut uusien taitojen oppiminen. Hän on myös tyytyväinen siihen, kuinka paljon ammatillisuus on lisääntynyt opintojen myötä. Katin opiskelukaverit ovat myös olleet iso tuki hänelle.

– Minulla on todella hyvät opiskelukaverit. Tuemme paljon toisiamme opinnoissa, toteaa Kati.

Tulevaisuus täynnä mahdollisuuksia

Kati erikoistuu opinnoissaan varhaiskasvatukseen ja toivoo löytävänsä työpaikan tältä alalta. Hänen unelmatyöpaikkansa olisi päiväkodissa ryhmävastaavana tai koulussa koulusosionomina.

– Sosionomeilla on todella hyvät työllistymismahdollisuudet, joten ilman töitä ei ainakaan jää, toteaa Kati.

Tulevaisuudessa Kati aikoo keskittyä töihin, mutta ei poissulje mahdollisuutta jatko-opintoihin. Häntä kiinnostaisi ainakin opettajan ammatti.

Lue lisää sosiaalialan opinnoista Kati Virtala seisoo rakennuksen edessä.

Kati Virtala

  • Sosionomiopiskelija
  • Aloitti opinnot 2019 syksyllä
  • Suuntautuminen varhaiskasvatus

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.