Sosionomitutkinto houkutteli Kati Virtalaa monialaisuudellaan

Kati Virtala opiskelee monimuoto-opintoina sosionomiksi. Hän hakeutui koulutukseen, koska halusi ajanmukaistaa ammattitaitoaan ja oppia uutta.

25.3.2022 | Teksti: Ronja Järvinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Kati Virtala

Kati Virtala lukee lehteä kirjstossa.

Kati Virtala opiskelee kolmatta vuotta sosionomiksi.

Kati aloitti opinnot SAMKissa syksyllä 2019. Häneltä löytyi jo entuudestaan lähihoitajan tutkinto ja 15 vuoden työkokemus vammaistyöstä sekä lastenhoidosta. Kati halusi myös pysyä mukana alansa muutoksissa.

– Oman elämän hyvä tilanne toi mahdollisuuden palata takaisin koulun penkille. Työssäni oli myös uusia tarpeita ja muutoksia, joiden takia halusin oppia uutta ja päivittää ammattitaitoani, kertoo Kati.

SAMK oli myös Katille selvä valinta tutkinnon suorittamiseen.

–  Halusin yhdistää työt ja opiskelun, joka oli SAMKissa mahdollista monimuoto-opintojen ansiosta. Porin kampus on myös lähellä kotiani, jolloin matkoihin ei mene turhaa aikaa. Tällöin myös opiskelutehtäville ja töille jää enemmän aikaa, toteaa Kati.

Odotuksia vastaava tutkinto

Katilla oli myös odotuksia sosionomin opinnoista. Hän toivoi, että saisi päivittää ja kehittää ammattitaitoaan. Katin mielestä opinnot ovat vastanneet odotuksiin hyvin ja hän on oppinut paljon uusia ja tärkeitä taitoja. Hän myös kehottaa ottamaan kaiken irti opiskelusta.

– Pyrin jokaisella opintojaksolla opiskelemaan niin, että saisin kaiken mahdollisen tiedon ja taidon niistä irti. Tämän ansiosta olen huomannut ammattitaitoni kehittyneen huimasti, kertoo Kati.

Katin mielestä opinnoissa parasta on ollut uusien taitojen oppiminen. Hän on myös tyytyväinen siihen, kuinka paljon ammatillisuus on lisääntynyt opintojen myötä. Katin opiskelukaverit ovat myös olleet iso tuki hänelle.

– Minulla on todella hyvät opiskelukaverit. Tuemme paljon toisiamme opinnoissa, toteaa Kati.

Tulevaisuus täynnä mahdollisuuksia

Kati erikoistuu opinnoissaan varhaiskasvatukseen ja toivoo löytävänsä työpaikan tältä alalta. Hänen unelmatyöpaikkansa olisi päiväkodissa ryhmävastaavana tai koulussa koulusosionomina.

– Sosionomeilla on todella hyvät työllistymismahdollisuudet, joten ilman töitä ei ainakaan jää, toteaa Kati.

Tulevaisuudessa Kati aikoo keskittyä töihin, mutta ei poissulje mahdollisuutta jatko-opintoihin. Häntä kiinnostaisi ainakin opettajan ammatti.

Kati Virtala seisoo rakennuksen edessä.

Kati Virtala

  • Sosionomiopiskelija
  • Aloitti opinnot 2019 syksyllä
  • Suuntautuminen varhaiskasvatus

25.3.2022 | Teksti: Ronja Järvinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Kati Virtala

Lisää aiheesta

Hoitaja ottaa mobiilirobotin kaapista tarvikkeita.
| TKI

Tukea teknologian käyttöönottoon sosiaali- ja terveydenhuollossa

Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioita kannustetaan digitalisoimaan palveluitaan ja ottamaan käyttöön uutta teknologiaa. Tavoitteena on työn tehostaminen, asiakkaan parempi palvelu ja osallisuus. Kuulostaa hyvältä, mutta ongelmaksi muodostuvat usein niukat resurssit. Ei ole aikaa selvittää, minkälaisia teknologisia ratkaisuja olisi tarjolla ja mitkä olisivat sopivimpia saati, että olisi aikaa opetella niiden käyttöä.
Meri Kallio SAMKin Porin kampuksen kuntosalilla.
| Hyvinvointi ja terveys

Meri Kallio – opiskelijoiden voimanoston SM-nainen ja sosionomiopiskelija

SAMKin sosionomiopiskelija Meri Kallio voitti huhtikuussa opiskelijoiden klassisen voimanoston SM-kisat Tampereella. Valmentaja Jani Kuusisto kertoo syystäkin ylpeänä, että erityisen hienon Merin suorituksesta tekivät koko kisan kovimmat pisteet – miehet mukaan lukien.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen